17.12.2021.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Samobora saznali smo da je direktor Komunalca i Odvodnje Ivica Karoglan dao ostavku

Kad "novi klinci u kvartu" budu spremni, saznat ćemo više

Sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora, održana 16. prosinca u Centru za mlade Bunker, potrajala je tek jedan sat, a najveći dio točaka dnevnog reda odnosio se na razrješenja i imenovanja članova gradskih odbora. Naime, neke je od članova trebalo promijeniti sukladno Poslovniku o radu Gradskog vijeća, s obzirom na promjenu čelnika Vijeća, a neke s obzirom na nove prijedloge ovlaštenih predlagača, pojasnila je predsjednica Odbora za izbor i imenovanja Sanja Horvat Iveković.

Bez rasprave i jednoglasno prihvaćene su izmjene u svim odborima, osim u Odboru za financije i proračun, čije su izmjene usvojene s dva suzdržana glasa HDZ-a. Vijećnik HDZ-a Matija Hržić pojasnio je da, nažalost, nisu imali dovoljno vremena (tek 24 sata) za usklađivanje sa stavovima ostalih predlagača te je njihova vrlo stručna dosadašnja članica tog odbora, Vesna Gilja (inače pomoćnica ravnatelja Porezne uprave), bez obrazloženja prebačena u Odbor za zaštitu okoliša i prostorno uređenje.

Zbog hitnosti, već su za petak, 17. prosinca, sazvane konstituirajuće sjednice svih odbora, osim onoga za financije i proračun, koji će se sastati u subotu.

Osim izbora, jedina točka dnevnog reda bila je Informacija o dugoročnom zaduživanju trgovačkog društva Odvodnja Samobor d.o.o. za nabavu putem leasinga specijalnog komunalnog kombiniranog vozila za čišćenje slivnika i pražnjenje sabirnih jama. Iz materijala je vidljivo da je ugovor za nabavu vozila potpisan prije godinu dana, da je zaduživanje na rok od 5 godina, a cijena je nešto viša od 370.000 EUR-a.

Informacija je prihvaćena jednoglasno, a na upit vijećnika Ivana Horvata je li točna informacija da je direktor Ivica Karoglan dao ostavku, gradonačelnica Petra Škrobot odgovorila je da će vijećnici o tome biti informirani kad za to dođe vrijeme.

Predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić sjednicu je završio božićnom čestitkom vijećnicima i njihovim obiteljima, uz najavu da će se sljedeća sjednica održati 28. prosinca.

Aktualni sat

Davora Daničića (SDP) zanimalo je hoće li Grad omogućiti zgradama korištenje bespovratnih EU sredstava za ugradnju liftova u zgrade, na što je pročelnik Marinko Džepina odgovorio potvrdno, a na njegov prijedlog da se poboljša rasvjeta uz kružni tok kod Ulice kralja Krešimira IV. pročelnik Zvonko Župančić rekao je da će to biti napravljeno u najkraćem mogućem roku.

Prijedloge Sanje Horvat Iveković (SDP) da se poboljšaju internetske veze u brdskim krajevima radi školske djece te da gradske tvrtke šalju građanima e-račune, podržali su pročelnik Džepina i gradonačelnica Škrobot, pojasnivši da se na tome već radi.

Maji Gračanin (SDP) je gradonačelnica odgovorila da neće biti problema s prijevozom školske djece (zbog žalbe na natječaj), a pročelnik Džepina pobrojao je koji se sve projekti za EU sredstva sada pripremaju.

Na upit nezavisne vijećnice Irene Franceković kada će biti gotova revizija poslovanja prošlog saziva Gradskog vijeća odnosno uprave, gradonačelnica je odgovorila da je financijska revizija gotova, a bit će objavljena i dostavljena vijećnicima u novoj godini. Na prijedlog Irene Franceković da se osigura potrebna pomoć u epidemiji za one koji nemaju nikoga, ako zatrebaju lijekove ili nešto obaviti, zamjenik gradonačelnika Petar Burić rekao je da je to već dogovoreno na inicijativu Crvenog križa.

Matija Hržić smatra da ne bismo trebali vodovod i odvodnju vezati uz Zagreb, koji ne može riješiti ni svoje probleme, s čim se složila i gradonačelnica, no, rekla je, to je već prije dogovoreno i teško je na te odluke utjecati na višoj razini.

Ivan Horvat (HSS) predložio je da se iz EU fondova traže sredstva za izgradnju zajedničkih biorazgradivih septičkih jama, a Darko Lisec (SDP) pitao je za rekonstrukciju ceste i eventualnu dogradnju kapaciteta za školu u Sv. Martinu pod Okićem te izgradnju 200 m vodovoda potrebnog za nove poduzetnike. A da se sve to već razmatra, odgovorila je gradonačelnica Petra Šktobot.

D.K.

 

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Samobora saznali smo da je direktor Komunalca i Odvodnje Ivica Karoglan dao ostavku

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002