20.05.2021.

Iz HSS-a i SDP-a poručuju:

Preko FOKUS-a vraća nam se HDZ!

Iz HSS-a i SDP-a poručuju:

Nakon što su, još uvijek aktualni čelnici Grada Samobora, zamjenici gradonačelnika Željko Stanec (kandidat za gradonačelnika) i Sanja Horvat Iveković (kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika), nakon minulih izbora javno predložili suradnju stranci FOKUS i njihovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Petri Škrobot, stigao je i očekivani odgovor.

Petra Škrobot i vodstvo FOKUS-a ponudu su ocijenili neiskrenom te je smatraju "samo još jednim u nizu loših političkih zapleta vladajućih u Samoboru". Izbori još nisu gotovi, a u FOKUS-u su fokusirani na drugi krug, poručili su.

No, ponovno su se javili i iz HSS-a i SDP-a, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Maske su pale

Od početka smo znali, odnosno bili smo 90% sigurni, da iza FOKUSA stoji samoborski HDZ, a sada nakon ovakvog odgovora na pošteno i iskreno pruženu ruku suradnje, to je i 100% jasno.

Glas za Petru Škrobot glas je za ljude koji vode samoborski HDZ!

Uostalom, već u izbornoj noći HDZ-ova kandidatkinja Nika Fleiss otvoreno je podržala Petru Škrobot, a čini to i dalje, što je njezino pravo.

Ali, očito to nije samo njezino mišljenje, nego zapravo mišljenje i stajalište njezinih mentora, bivšeg i sadašnjeg predsjednika samoborskog HDZ-a, Vladimira Skendrovića i Tomislava Mastena, koji se na ovaj način na mala vrata žele vratiti na vlast kad već to otvoreno pod grbom HDZ-a niti jedan od njih dvojice nije uspio.

Čak ni boju nisu promijenili, nego samo nijansu, ali cijela Hrvatska zna što znači kad netko kaže da je poplavio određeni grad, općinu ili naselje.

Zahvaljujemo Petri Škrobot i FOKUSU što su na ovako "transparentan" način i nama i svim Samoborcima jasno dali do znanja da kao partnera vide jedino i isključivo vodstvo samoborskog HDZ-a.

Isto kao što je napokon "transparentan" odgovor na pitanje mnogih Samoboraca: tko stoji iza FOKUSA i tko snosi troškove njihove izborne kampanje?

Još odlučnije idemo po pobjedu i u drugom krugu, 30. svibnja!

Mi znamo tko stoji iza nas, a to su naši građani, članovi i birači!

PREDSJEDNICI GO HSS I SDP SAMOBOR

Željko Stanec i Sanja Horvat Iveković

 
20.05.2021.

"Drive in" - radno vrijeme sajmišta

Sajmište u petak radi od 10 do 18, u subotu od 7 do 13 sati

U petak, 21. svibnja, sajmište u Samoboru radit će od 10 do 18 sati. Radno vrijeme sajmišta u subotu, 22. svibnja godine bit će od 7 do 13 sati.

Kao i proteklih tjedana, rad sajmišta organizirat će se kao „drive in“ prodaja, odnosno na sajmište će se ulaziti automobilima s Hrastinske ceste, a izlaz će biti kod baze zimske službe trgovačkog društva Komunalac.

Prodavat će se isključivo presadnice, sadnice voća i loznih cijepova, cvijeće, žitarice i krumpir.

Stožer civilne zaštite Grada Samobora, u suradnji s trgovačkim društvom Komunalac, pobrinut će se da se maksimalno poštuju aktualne mjere socijalnog distanciranja i provođenja higijene.

Ovim putem molimo prodavače i kupce za pridržavanje epidemioloških mjera te za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih kraćih prometnih zastoja prilikom ulaska na sajmište.

A.B.

 
20.05.2021.

Javna vatrogasna postrojba Grada Samobora intervenirala čak tri puta u vrlo kratkom vremenu

Gorjelo je, ali se i padalo u šaht

Javna vatrogasna postrojba Grada Samobora intervenirala čak tri puta u vrlo kratkom vremenu

U utorak, 18. svibnja, u 11:28 sati, operativni centar Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora zaprimio je dojavu centra 112 o požaru čađe u dimnjaku obiteljske kuće u Rudama 61. Na intervenciju je upućeno vatrogasno vozilo s dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su utvrdili da se radi o požaru čađe u dimnjaku. Ugasili su požar dimovodnog kanala aparatom za početno gašenje i kontrolirali dimnjak termo kamerom do potpunog izgaranja čađe. Vatrogasci su upozorili vlasnika stambenog objekta da ne smije nastaviti ložiti u peći koja je spojena na dimnjak, sve dok dimnjačar ne pregleda dimnjak i izda dozvolu za daljnje korištenje dimnjaka. Po pozivu zapovjednika na intervenciji su sudjelovala i dva vatrogasca DVD-a Rude s vatrogasnim vozilom.

Dok je prva ekipa vatrogasaca bila na intervenciji u Rudama, u 12:55 sati u VOC JVP Grada Samobora stigla je dojava centra 112 o potrebi spašavanja osobe koja je upala u šaht u Rakovom Potoku, Okićka 15. Na intervenciju je upućeno vatrogasno vozilo s dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su utvrdili da se u šahtu nalazi ozlijeđena muška osoba kojoj je poklopac šahta pao na ruke i teško ih ozlijedio. Vatrogasci su pristupili spašavanju ozlijeđene osobe, podiguli poklopac šahta te se spustili k osobi koja se nalazila u šahtu. Ozlijeđena osoba je bila pri svijesti, ali s teškim ozljedama obje ruke. Do dolaska hitne medicinske pomoći vatrogasci su ozlijeđenoj osobi zaustavili krvarenje i pružili prvu pomoć, a potom asistirali medicinskom osoblju i uz njihov nadzor izvukli ozlijeđenu osobu iz okna šahta, nakon čega je HMP preuzela daljnju skrb i brigu o unesrećenoj osobi.

Obzirom da su svi vatrogasci JVP Grada Samobora bili na intervencijama, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Mladen Žitković u pripravnost je stavio vatrogasce DVD-a Samobor u slučaju potrebe za intervencijom na užem području Grada Samobora.

U 15:55 sati opet su primili dojavu od centra 112 o požaru parkiranog automobila u Ulici Matije Petra Katančića 32 u Samoboru. Na intervenciju je upućeno vatrogasno vozilo s dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da je vlasnik sam pogasio papirnate ručnike koji su se zapalili u osobnom vozilu. Vatrogasci su izvršili kontrolu unutrašnjosti osobnog vozila Citroen i utvrdili da nema požarne opasnosti.

T.I.

 
20.05.2021.

Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije donijela odluku o dobitnicima nagrada za 2020. godinu

Među dobitnicima i Matija Hržić

Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije donijela odluku o dobitnicima nagrada za 2020. godinu

Samobortski inovator Matija Hržić, o čijim smo priznanjima već pisali (Pametna pčelarska vaga - Arca - zlato, Grand prix za mlade u Sarajevu i IFIA medalja), dobio je i nagradu Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije za postignuća koje je osvojio u 2020. godini.

T.I.

 

Iz HSS-a i SDP-a poručuju:

"Drive in" - radno vrijeme sajmišta

Javna vatrogasna postrojba Grada Samobora intervenirala čak tri puta u vrlo kratkom vremenu

Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije donijela odluku o dobitnicima nagrada za 2020. godinu

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002