16.03.2021.

Grad Samobor osigurao ePripreme za maturante

Besplatno korištenje aplikacije za pripremu državne mature

Grad Samobor osigurao ePripreme za maturante

Maturantima koji polažu državnu maturu Grad Samobor je omogućio korištenje aplikacije ePripreme, i to potpuno besplatno.

Riječ je o aplikaciji koja kroz jednostavan pristup učenju i testiranju simulira stvarnu državnu maturu te tako omogućava maturantima dobru pripremu za ovaj zahtjevan korak u svom obrazovanju.

Grad Samobor odlučio je zakupiti licencu kako bi se olakšalo roditeljima koji neće sami morati financirati pripreme, koje iznose od 750 kuna po učeniku. Maturanti će se, pak, moći bilo kad, bilo gdje i na uređaju po vlastitom izboru (računalo, mobitel ili tablet) neograničeno koristiti aplikacijom do 31. kolovoza ove godine te se uspješno pripremiti za državnu maturu kroz interaktivnu online nastavu i online testove, sa svim pitanjima s dosadašnjih ljetnih i jesenskih rokova državnih matura od školske godine 2014./2015. do sada.

Za korištenje aplikacije potrebno se registrirati na poveznici https://forms.gle/feka3Egz8hKsp6sRA, za što će maturant trebati pripremiti preslik osobne iskaznice ili drugog dokumenta kojim dokazuje prebivalište na području Samobora.

U roku od tjedan dana svim prijavljenim maturantima stići će šifre koje će im omogućiti pristup aplikaciji na internet stranici Educiraj.Me, sa svim navedenim sadržajima pripreme za maturu. Prijave će se primati tijekom cijelog perioda do 31. kolovoza.

Dodatna pogodnost za samoborske maturante je korištenje prostora Centra za mlade Bunker, u kojem ih čeka besplatan pristup računalima, internetu i tehnička podrška, sukladno trenutno važećim epidemiološkim mjerama.

Vrijednost projekta za Grad Samobor je 40 tisuća kuna, a pravo prijave imaju maturanti koji žive na području Grada Samobora.

P.A.

 
16.03.2021.

Počinje masovno cijepljenje u gradovima Zagrebačke županije

Liječnici obiteljske medicine obavijestit će pacijente o terminu cijepljenja

Počinje masovno cijepljenje u gradovima Zagrebačke županije

Cijepljenje šire populacije protiv COVID-19 cjepivom Pfizera na području Zagrebačke županije bit će organizirano u subotu, 20. ožujka 2021. godine, u svim županijskim gradovima na devet posebno organiziranih punktova, od 9:00 do 17:00 sati. Prema planu i raspodjeli cjepiva županijskog Zavoda za javno zdravstvo procijepit će se ukupno 4458 pacijenata. Liječnici obiteljske medicine određuju pacijente te ih informiraju od točnom terminu. Kako bi se proces cijepljenja odvijao prema planu i u skladu s epidemiološkim mjerama, mole se građani da na cijepljenje dolaze u točno dogovoreno vrijeme.

U Samoboru će se cijepljenje organizirati u Sportskoj dvorani Samobor, Ulica A. Hebranga 26a, a u Svetoj Nedelji u Društvenom domu Mala Gorica, Ulica A. Šenoe 34.

Cijepljenje će biti organizirano putem 42 mobilna tima za cijepljenje, koji će biti organizirani tako da će u većim gradovima (Velika Gorica, Samobor i Zaprešić) biti po 6 mobilnih timova, a u ostalim gradovima na svakom će punktu biti 4 mobilna tima.

Osim navedene količine cjepiva za cijepljenje na punktovima, Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije rasporedit će 2532 doze Pfizerovog cjepiva ordinacijama obiteljske medicine na području Zagrebačke županije.

M.M.

 
16.03.2021.

Završena obnova Milakovićeve, započeli radovi u Kleščićevoj

Centar Samobora u novom ruhu

Od kraja siječnja do 15. ožujka trajali su radovi na rekonstrukciji Ulice Josipa Milakovića, kojom tjedno tisuće Samoboraca i posjetitelja Grada Samobora prolaze do samoborske tržnice, prema Trgu kralja Tomislava ili pak prema parku koji vodi do kina, Galerije Prica i glazbene škole. Tijekom radova vrijednih ukupno 1,4 milijuna kuna (s PDV-om) izmijenjena je dotrajala kanalizacija, postavljene su nove električne instalacije i javna rasvjeta te optička telekomunikacijska mreža, uređena su i označena parkirališna mjesta, nakon čega je prometnica dobila i novi asfalt.

Dan nakon puštanja u promet Milakovićeve ulice odmah su započeli radovi u susjednoj Kleščićevoj ulici, a "gradsku inspekciju" su u utorak, 16. ožujka, obavili zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, u pratnji voditelja projekta obnove ovih dviju ulica Nikole Stića.

Započeta rekonstrukcija Kleščićeve ulice trajat će nešto kraće, do 3. travnja, a u planu je zamjena dotrajalih granitnih kocaka i uređenje sjeverne strane pješačke staze.

Uži centar Samobora zasjat će tako u novom ruhu, na veselje svih Samoboraca i njihovih gostiju.

M.K.

 
16.03.2021.

Traje obnova Zagorske ulice i Ulice Božidara Adžije

Vozite strpljivo i poštujte regulaciju prometa

Proljetni radovi uređenja, saniranja i obnove komunalne infrastrukture u Gradu Samoboru obuhvatili su i Zagorsku ulicu, križanje s Ulicom Božidara Adžije te uređenje iste u dijelu od Žumberačke do Zagorske ulice.

Tijekom radova, koji su započeli 15. ožujka, nakon skidanja asfalta bit će zamijenjeni slivnici, provjerena revizijska okna i hidranti, nakon čega slijedi novo asfaltiranje i uređenje ulica.

Sljedećih 30 dana, za koliko je planiran završetak radova, na snazi je i privremeno zatvaranje prometa od 7 do 17 sati, a stanarima će se u zoni radova nastojati omogućiti siguran prolaz sukladno mogućnostima.

M.K.

 

Grad Samobor osigurao ePripreme za maturante

Počinje masovno cijepljenje u gradovima Zagrebačke županije

Završena obnova Milakovićeve, započeli radovi u Kleščićevoj

Traje obnova Zagorske ulice i Ulice Božidara Adžije

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002