17.08.2021.

Traje natječaj za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora

Još nekoliko dana za prijedloge dobitnika

Traje natječaj za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora

Još je nekoliko dana ostalo za prijedloge za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora za 2021. godinu. Točnije, rok koji je postavljen u raspisanom natječaju je 20. kolovoza (petak). Do tada poštom ili predajom materijala u Urudžbeni zapisnik mogu se predložiti kandidati za sljedeće nagrade: Povelju počasnog građanina Grada Samobora, Nagradu za životno djelo Grada Samobora i Nagradu Grada Samobora.

Odluku o dodjeli javnih priznanja donijet će Gradsko vijeće Grada Samobora, a priznanja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici u povodu Dana Grada Samobora. Predlagatelji se trebaju pri predlaganju kandidata držati i propisanih kriterija.

Tako se za počasnog građanina Grada Samobora može predložiti domaća i strana fizička osoba koja nema prebivalište na području grada Samobora, a zaslužna je za promicanje vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda Grada Samobora, njegovih odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu te za razvoj Grada ili pojedinih njegovih djelatnosti, kao i državnik ili dužnosnik druge države, član međunarodne organizacije, odnosno organizacije druge države ili njihovih tijela, udruga i druge osobe posebno zaslužne za Grad Samobor i Republiku Hrvatsku u promicanju suvereniteta, samostalnosti, samobitnosti i ugleda na opće prihvaćenim načelima suvremenog svijeta.

Za Nagradu za životno djelo Grada Samobora može se predložiti domaća i strana fizička osoba za rezultate ili djela od posebnog značenja za unapređenje i promicanje znanosti, umjetnosti, gospodarstva, zdravstva i drugih djelatnosti značajnih za život Grada Samobora. Nagrada se može dodijeliti i posthumno.

I na kraju, za Nagradu Grada Samobora mogu se kandidirati domaće i strane fizičke i pravne osobe za najviše zasluge u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, športa, zdravstva, socijalne skrbi, humanitarnog djelovanja, te svih drugih područja društvenog života u gradu Samoboru. Izuzetak su osobe koje su profesionalno zaposlene u upravnim tijelima Grada Samobora za poslove koje profesionalno obavljaju u okviru svog radnog mjesta. Nagrada se dodjeljuje za postignuća ostvarena u protekloj godini, imajući u vidu i dosadašnje ukupno djelovanje, aktivnosti, postignuća i zasluge.

Ovlašteni predlagatelji su vijećnici Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća, gradonačelnik, mjesni odbori i gradske četvrti, fizičke i pravne osobe.

Prijedlog se podnosi u pisanom obliku s obrazloženjem i mora sadržavati sljedeće podatke: za trgovačka društva, ustanove, udruge i druge organizacije naziv trgovačkog društva, ustanove, udruge ili organizacije koja se predlaže, ime i prezime ili naziv predlagača, vrstu djelatnosti kandidata, za koje se priznanje predlaže, obrazloženje s odgovarajućom dokumentacijom (popis objavljenih radova, analiza, stručnih kritika i ocjena, natjecateljskih rezultata i sl.), ostali podaci koji nisu navedeni, a značajni su za dodjelu priznanja.

Za fizičke osobe u dokumentaciji treba navesti ime i prezime osobe koja se predlaže za dodjelu priznanja, ime i prezime ili naziv predlagača, za koje se priznanje predlaže, obrazloženje s odgovarajućom dokumentacijom (popis objavljenih radova, analiza, stručnih, kritika i ocjena, natjecateljskih rezultata i sl.).

Prijedlozi se dostavljaju u zatvorenoj omotnici do petka, 20. kolovoza, na adresu: Grad Samobor, Odbor za dodjelu nagrada i priznanja, Trg kralja Tomislava 5, Samobor, ili osobno u sobu br. 2, Urudžbeni zapisnik, s naznakom “Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora”.

M.Š.

Foto: arhiva

 
17.08.2021.

Ruši se osušena platana na parkiralištu u Livadićevoj ulici

Prije radova premjestite vozila

Ruši se osušena platana na parkiralištu u Livadićevoj ulici

Iz samoborskog Komunalca dolazi obavijest da će se u srijedu, 18. kolovoza, u razdoblju od 6 do 15 sati izvoditi radovi na rušenju suhog stabla platane na parkiralištu u Livadićevoj ulici kod hotela Lavica.

U navedenom vremenskom razdoblju dio javnog parkirališta s naplatom, koji je u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova, bit će zatvoren. Stoga se mole korisnici tog parkirališta da prije početka radova uklone svoja vozila.

Parkiranje će biti dopušteno uz samu ogradu potoka Gradne te će se na tim parkirališnim mjestima redovno obavljati naplata.

A.P.

 
17.08.2021.

Novi potres na sisačkom i petrinjskom području

Podrhtavanje se osjetilo i u Samoboru

Novi potres na sisačkom i petrinjskom području

Mnogi stanovnici na našem području osjetili su u noći s ponedjeljka na utorak novo podrhtavanje tla koje ih je probudilo pa su svoja opažanja javljali kada su potresi riječ već dobro poznatim servisima i ustanovama. Službeno izvješće seizmografa Seizmološke službe Republike Hrvatske kaže kako je 17. kolovoza u 1 sat i 58 minuta zabilježen prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice. Nakon toga zabilježeno je još nekoliko slabijih potreba, a najjači će bio 2.8 po Richteru u 2 sata i 27 minuta. Prema prvim dojavama, na našem području nema većim oštećenja.

M.Š.

Foto: Seizmološka služba RH

 

Traje natječaj za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora

Ruši se osušena platana na parkiralištu u Livadićevoj ulici

Novi potres na sisačkom i petrinjskom području

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002