27.02.2021.

Svečana predaja novog vatrogasnog vozila DVD-u Rude

E, sad se nek nekakvi proba zapalit, mam je gotov!

Višegodišnji trud oko nabave novog navalnog vatrogasnog vozila za Dobrovoljno vatrogasno društvo Rude okončan je u subotu, 27. veljače, kada je u Rudama održana svečana primopredaja ključeva za vozilo vrijedno 1,5 milijuna kuna, koje su Grad Samobor i Vatrogasna zajednica Grada Samobora izdvojili za ovo kapitalno ulaganje u samoborsko vatrogastvo.

Ispred Vatrogasnog doma u Rudama okupili su se vatrogasci, predstavnici Mjesnog odbora Rude i okolnih mjesta, OŠ Rude, KUD-a Oštrc, Rukometnog kluba Rudar, tvrtke Flammifer, koja je opremala vozilo, te drugi poznati Rudari, koji su dočekali zamjenike gradonačelnika Sanju Horvat Iveković i Željka Stanca, predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Samobora i svojeg sumještanina Željka Koščicu, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora Mladena Žitkovića i ostale gradske dužnosnike i goste, u čijem su prisustvu ključevi vozila predani čelnicima DVD-a.

Nazočnima se najprije obratio predsjednik DVD-a Rude Ivan Fresl, koji je naglasio kako je kupnjom ovog vozila, u koje je ugrađena najnovija tehnologija, visoko podignut standard za potrebe vatrogastva ovoga kraja te uputio zahvale gradskim čelnicima i VZG-u Grada Samobora.

S puno emocija svojim kolegama vatrogascima i Rudarima obratio se i predsjednik samoborskog VZG-a Željko Koščica. Kako je rekao, ovim trećim vozilom zaokružena su za sada i kapitalna ulaganja za DVD Rude, a nakon svih problema oko njegove nabave svi mogu biti zadovoljni, jer se radi o specifičnom vozilu opremljenom za brdska područja, što će uvelike doprinijeti sigurnosti svih mještana.

Zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec istaknuo je kako je dužnost Grada unapređivati i vatrogastvo, a posebno je zahvalio Koščici i svim Rudarima, koji su se i u ovoj prilici iskazali te bili ustrajni u naumu da svojim vatrogascima osiguraju što bolju opremu za rad.

Novo vatrogasno vozilo blagoslovio je uz prigodnu molitvu župnik Darko Banfić, nakon čega je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec ključeve vozila uručio predsjedniku DVD-a Rude Ivanu Freslu, koji ih je potom predao vozaču i zapovjedniku rudarskih vatrogasaca Boži Planinčiću.

Uslijedilo je uručenje prigodnih priznanja čelnicima VZG-a i Grada Samobora, razgledavanje vozila i njegove opreme, a zatim i promotivna vožnja za zamjenike gradonačelnika, koji su se na kraju sa zadovoljstvom pridružili Rudarima na kratkom "epidemiološkom" domjenku koji su im priredili domaćini.

M.K.

 
27.02.2021.

Online Dodjela Oskara znanja za proteklu 2019./2020. školsku godinu

U Samobor stiže 17 Oskara

Najveće priznanje i nagrada za postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, olimpijadama te državnom natjecanju glazbe i plesa, našim učenicima osnovnih, srednjih i glazbenih škola, kao i njihovim mentorima, stiže u vidu Oskara znanja, koje Agencija za odgoj i obrazovanje dodjeljuje svima koji su na spomenutim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta.

Među dobitnicima je čak 17 samoborskih učenika i mentora: učenik Srednje strukovne škole Samobor Bruno Perec i njegov mentor Ivica Kolarić (2. mjesto na Europskom natjecanju RoboCup u Hannoveru 2019.), učenici Osnovne škole Bogumila Tonija Jura Bošnjak i Luka Štrkalj te njihova mentorica Ivana Matić (1. mjesto na državnom natjecanju iz astronomije), učenici Glazbene škole Ferdo Livadić Petra Stanec, Marta Radeljak, Luka Zadro, Luka Strižić, Luka Lacković i Marko Rajtora te njihova mentorica Petra Vojvodić Mrvoš (1. mjesto na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe – komorni sastavi) te kvartet saksofona GŠ Ferdo Livadić u sastavu Jan Tominić, Lovro Pajić, Tomo Štrbac i Anton Pavić te njihov mentor Krešimir Kottek, za također osvojeno 1. mjesto na ovom natjecanju.

Ovogodišnja dodjela Oskara znanja za 231 državnih prvaka i 51 međunarodnih prvaka bila je, iz poznatih razloga, održana online 26. veljače u 18 sati, a mogla se pratiti na Youtube kanalu Agencije i na Facebook stranici Oskar znanja. Svečanost dodjele uveličalo je i kvartet saksofona GŠ Ferdo Livadić.

Svi oskarovci, učenici i mentori, dobili su i skulpturu Oskar znanja, koja će im biti poslana u njihove škole, a čija je utorica Chiara Cetušić, učenica 3. razreda Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zagreb.

I.H.

 

Svečana predaja novog vatrogasnog vozila DVD-u Rude

Online Dodjela Oskara znanja za proteklu 2019./2020. školsku godinu

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002