15.12.2021.

Dodijeljena javna priznanja Zagrebačke županije za 2021. godinu

Životopisi i postignuća vrijedni divljenja

Dodijeljena javna priznanja Zagrebačke županije za 2021. godinu

"Vi ste ponos Zagrebačke županije!", riječi su koje su obilježile ovogodišnju dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije koja je umjesto u okviru tradicionalne svečane sjednice Županijske skupštine, zbog epidemiološke situacije održana u skromnijem, ali jednako svečanom tonu u prostoru Vršilnice u Zaprešiću.

Uputivši čestitke dobitnicima javnih priznanja župan Stjepan Kožić istaknuo je kako Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja jednoglasno odabralo ovogodišnje dobitnike.

- A kako bi drugačije moglo i biti kada su se pred nama našli životopisi i postignuća vrijedni divljenja. Poljoprivrednik kojeg invaliditet nije spriječio da obrađuje 60 hektara zemlje, kipar čiji je rad prepoznat na prestižnoj izložbi u Parizu, vatrogasci koji su iz goruće kuće spasili staricu - rekao je Kožić, istaknuvši kako je upravo zbog takvih pojedinaca i udruga Zagrebačka županija još ljepše i plemenitije mjesto za život.

Predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović zahvalila je svim dobitnicima na trudu, radu i znanju koje ulažu da bi svima u zajednici bilo bolje, a posebnu zahvalu uputila je onima koji su predložili ovogodišnje laureate.

Povelje Zagrebačke županije dodijeljene su mladom poljoprivredniku Ivanu Palčiću, nositelju istoimenog OPG-a iz Vukovine, Gradskom ogranku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića, potpredsjedniku Hrvatskog kinološkog saveza Vladimiru Sruku iz Dugog Sela, Kulturno-umjetničkom društvu Sveta Ana Rozga – limena glazba iz Dubravice te Udruzi osoba s invaliditetom Sinergija iz Samobora.

Nagrada Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pribić.

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je pukovniku Hrvatske vojske u mirovini Nikoli Tomincu iz Dugog Sela, akademskom kiparu Mati Turiću iz Vrbovca, parataekwondoistu Filipu Cimašu iz Rugvice te Prvom hrvatskom seljačkom prosvjetnom i dobrotvornom društvu – Ogranak Seljačke sloge Buševec.

U ime svih dobitnika obratio se mladi vrbovečki kipar Mate Turić, umjetničkog imena Mata CROata.

- Dobra djela i dobre stvari ponekad teže dolaze do izražaja, a priznanja koja smo danas dobili znak su da je netko prepoznao naš rad - rekao je Turić .

Također, prilikom svečanosti dodijeljena su i priznanja župana i predsjednice Županijske skupštine. Priznanje župana dodijeljeno je Mihaelu Severincu iz Jastrebarskoga, a priznanja predsjednice Županijske skupštine dodijeljena su Stjepanu Kolarcu iz Kravarskog, vlč. Dubravku Škrlinu Hrenu iz župe Stupnik – Lučko te Udruzi MachLAB iz Dugog Sela.

Čestitke dobitnicima javnih priznanja uputio je i gradonačelnik grada domaćina ovogodišnje svečanosti Željko Turk.

M.B.

 
15.12.2021.

Veleučilište Baltazar Zaprešić i Turistička zajednica Zagrebačke županije potpisale su Sporazum o partnerstvu u svrhu pripreme i provedbe edukacija

Mi smo održiva, sigurna, pametna, inovativna i uključiva turistička destinacija

Veleučilište Baltazar Zaprešić i Turistička zajednica Zagrebačke županije potpisale su Sporazum o partnerstvu u svrhu pripreme i provedbe edukacija

Turistička zajednica Zagrebačke županije i Veleučilište Baltazar Zaprešić potpisale su Sporazum o partnerstvu s ciljem pripreme i provedbe edukacija iz različitih područja interesa i razvoja obrazovne suradnje.

- Zagrebačka županija je održiva, sigurna, pametna, inovativna i uključiva turistička destinacija - najpoželjnija i nezaboravna kontinentalna hrvatska destinacija, kojoj se posjetitelji uvijek rado vraćaju, to je naša vizija - naglašava Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Kako bi se ostvarila željena vizija, Turistička zajednica Zagrebačke županije definirala je ključne ciljeve koji doprinose razvoju održivog, sigurnog, pametnog, inovativnog i uključivog turizma Zagrebačke županije, među kojima je vrlo važno kontinuirano unapređenje znanja i vještina u turizmu putem edukativnih radionica i kontinuirano podizanje kompetencije zaposlenih u turističkom sustavu. Ulaganje u znanje i podizanje kompetencija svih dionika svakako će doprinijeti lakšem ostvarivanju zacrtanih ciljeva i ubrzanom razvoju turizma Zagrebačke županije, koji iz godine u godinu bilježi rast posjetitelja, ali i broj aktivnih dionika u turizmu te turističkih proizvoda koji su postali prepoznatljivi. Podizanje kvalitete cjelokupne destinacije jedna je od primarnih zadaća, a ulaganjem u obrazovanje, kao i provođenje projekata, sigurnije kročimo prema našim ciljevima.

- Organizacija provođenja edukacija i podizanje kompetencija zaposlenih u sustavu turističkih zajednica i dionika turističkog sektora na području županije ključna je za kvalitetno upravljanje turizmom Zagrebačke županije -zaključuje Alilović, pojašnjavajući važnost sporazuma o partnerstvu s Veleučilištem Baltazar.

- Veleučilište Baltazar Zaprešić, kao obrazovna institucija, s dvadesetogodišnjim iskustvom u izvođenju visokoškolske nastave, kontinuirano prati trendove na tržištu rada te ih implementira u nastavne procese. Istovremeno, veleučilište razvija i unaprjeđuje studijske programe sukladno smjernicama i standardima kvalitete u europskom obrazovnom prostoru, što u konačnici rezultira osposobljavanjem studenata s odgovarajućim znanjima i vještinama prema potrebama poslodavaca. Osim formalnog obrazovanja, Veleučilište Baltazar organizira edukacije oblikovane prema individualnim potrebama polaznika u svrhu cjeloživotnog učenja, čime polaznici stječu kompetencije koje im podižu konkurentnost i usavršavanje u profesionalnom smislu. Stručnjaci iz akademske i profesionalne zajednice pružaju polaznicima visoko specijalizirana znanja, kojima će se edukacije dizajnirane prema zahtjevima Turističke zajednice Zagrebačke županije organizirati sukladno aktualnim trendovima i potrebama polaznika - naglasio je dekan Veleučilišta Baltazar Zaprešić dr.sc. Ivan Ružić.

T.I.

 
15.12.2021.

Predavanje Dejana Nemčića u OŠ Milana Langa

Za takve je učitelje samo nebo granica

U utorak, 14. prosinca, u Breganu je stigao Dejan Nemčić, najbolji učitelj geografije na svijetu. U gotovo dvosatnom predavanju okupljenim djelatnicima OŠ Milana Langa predstavio je svoj rad u školi i pokazao kako se nastava može odrađivati na sasvim drugačiji način. Njegovim učenicima na sat geografije javljaju se uživo ljudi iz svih krajeva svijeta, on u svoj razred dovodi glazbenike karakteristične za određenu zemlju te priprema za svoje učenike tradicionalna jela pojedinih kontinenata. Nastoji da učenici dožive sat geografije svim osjetilima, u pravom smislu te riječi.

Obično se kaže da je za takve učitelje samo nebo granica, međutim on je dokazao da može otići i korak dalje, budući da je za svoje učenike osigurao direktno javljanje čak iz svemira!

Učitelj je to koji je oduvijek bio ispred svog vremena i zbog toga nailazio na prepreke i nerazumijevanje mnogih. Neposredan, pristupačan, entuzijastičan čovjek koji se iz male Garešnice popeo na krov svijeta, dokazujući svima da se može uspjeti i baš sve ostvariti, ako istinski slijediš svoje snove...

I.M.

 

Dodijeljena javna priznanja Zagrebačke županije za 2021. godinu

Veleučilište Baltazar Zaprešić i Turistička zajednica Zagrebačke županije potpisale su Sporazum o partnerstvu u svrhu pripreme i provedbe edukacija

Predavanje Dejana Nemčića u OŠ Milana Langa

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002