15.02.2021.

HGSS Stanicu Samobor posjetili predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Uručili opremu za spašavanje

U ponedjeljak, 15. veljače, HGSS Stanicu Samobor posjetili su predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje. Razlog posjetu bila je primopredaja opreme za spašavanje, koja je u vlasništvu Grada Svete Nedelje.

Oprema je nabavljena radi unaprjeđenja kvalitete rada HGSS Stanice Samobor, koja čini dio operativnih snaga sustava civilne zaštite na području Grada Svete Nedelje. Nakon izvršene primopredaje, predstavnici stožera obišli su novi prostor HGSS Stanice Samobor.

T.I.

 
15.02.2021.

Nikola Topol objavio kandidaturu za gradonačelnika Grada Svete Nedelje

Uspjehu Svete Nedelje i SDP je dao svoj velik prilog

Na samo Valentinovo, ispred Područne škole Strmec, Gradski Odbor SDP Sveta Nedelja predstavio je svog kandidata za gradonačelnika Svete Nedelje – Nikolu Topola. Znakovita je objava kandidature upravo na dan zaljubljenih, jer kampanju prati slogan: "Za grad sa srcem!"

Mjesto u vrtiću za svako dijete, centar za mlade, EU projekti i Sveta Nedelja kao odredište, a ne usputna stanica, samo su neke od poruka koje je Topol iznio predstavljajući svoju kandidaturu.

- Kad postanem gradonačelnik, prije svega ću se pobrinuti da svako dijete u Svetoj Nedelji ima pravo na svoje mjesto u vrtiću. Neću dopustiti da se osnovne infrastrukturalne potrebe obrazovnih institucija povlače kao predizborni aduti od izbora do izbora. Mladi će dobiti i svoj odgovarajući centar, no neće biti zakinuta ni jedna dobna skupina našega grada. Sveta Nedelja mora postati grad istih kriterija za sve žitelje. Stvorit ćemo stručnu i kompetentnu ekipu koja će problematiku EU fondova obrazlagati na razumljiv i efektan način. Pred nama je zanimljiva kampanja, ali i mandat koji će Svetu Nedelju pozicionirati tamo gdje ona mora biti, bliže ljudima - zaključio je Topol.

Naglasio je da ga visoka politika ne zanima, osim u tome da se kvalitetni projekti iz Svete Nedelje preslikavaju na druge općine i gradove u Hrvatskoj i u Europi. Isto tako, poručio je da neće odbacivati dobra rješenja i projekte ako su idejni kreatori njegovi politički suparnici, odaslavši time snažnu poruku kako oslonac njegove kampanje nije bavljenje lošim stvarima protukandidata, nego okretanje budućnosti i zajednički rad za boljitak Svete Nedelje.

Medijima i svim okupljenima obratili su se i predsjednik Gradskog odbora SDP Sveta Nedelja Dario Zajec i predsjednik Županijskog odbora SDP-a Zagrebačke županije Mihael Zmajlović.

Zajec je prilikom predstavljanja Topola kao kandidata naglasio kako je 2017. godina pokazala svetonedeljskom SDP-u da je vrijeme za promjene, moderne politike i nove ljude.

- Shvatili smo da, ako želimo mijenjati ovaj grad nabolje, prvo moramo mijenjati sebe. To smo i učinili, radili smo, putovali i učili od drugih gradova i općina. Upoznali smo se s problemima u svakom od naših 14 naselja, osvježili naše politike i pronašli moderna rješenja, od kojih je jedno i kandidat za gradonačelnika Svete Nedelje Nikola Topol - rekao je Zajec.

Mihael Zmajlović, kandidat za župana Zagrebačke županije, osvrnuo se na činjenicu kako je Sveta Nedelja i dalje jedan od uspješnijih gradova Zagrebačke županije, čijem je uspjehu u protekle četiri godine doprinjeo i SDP kroz niz dobrih inicijativa i projekata.

- Drago mi je što na predstavljanju kandidature u Svetoj Nedelji mogu pružiti podršku Nikoli Topolu i njegovoj ekipi, čije će ideje, znanje i energija biti na korist građana Svete Nedelje, ali i Zagrebačke županije, kojoj je potreban vjetar u leđa. Lokalna i županijska razina preklapaju se u mnogim segmentima: obrazovanju, zdravstvu, sportu, gospodarstvu i društvenom životu te se veselim mogućoj suradnji mene kao budućeg župana i Nikole na čelu Svete Nedelje - istaknuo je Zmajlović.

Nikola Topol, kao prvi službeno predstavljeni kandidat za gradonačelnika Svete Nedelje, zaključio je konferenciju otvorenim pozivom medijima i građanima da mu se obrate za sva pitanja i nedoumice kako bi iz prve ruke saznao što sve muči njegove sugrađane.

T.I.

(sponzorirani članak)

 
15.02.2021.

Susret poduzetnika - korisnika inkubatora Malog tehnopolisa Samobor

Nukleus novog poduzetništva

Samoborski centar i rasadnik budućih poduzetnika i inovatora Mali tehnopolis Samobor redovito, u suradnji s Poduzetničkim centrom, uz edukaciju i radionice, organizira i susrete korisnika inkubatora MTS-a s ciljem međusobnog upoznavanja i jačeg povezivanja.

U ponedjeljak, 15. veljače, organiziran je drugi takav susret, na kojem su se predstavile još četiri tvrtke – Freshup BE, Hakuna Matata, Mostarac Barnes i Pine Studio.

Njihove predstavnike pozdravio je najprije predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, rekavši kako smatra da su svi redom nukleus novog poduzetništva u našem gradu te kako će njihov moderan pristup radu i tehnologije kojima se koriste odrediti i nove pravce razvoja, ali i pomoći u usmjeravanju školstva prema obrazovanju onih kadrova koji zaista trebaju Samoboru kao gradu poduzetnika.

Voditelj MTS-a Karlo Kupres podsjetio je nazočne na vrhunske tehnologije koje su im dostupne u MTS-u, a financijska savjetnica Maja Škarica Labura ponudila je svoje usluge i pomoć vezano uz bankarstvo i općenito početničko finacijsko poslovanje novih tvrtki.

Susretu su nazočile još i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor Jelena Vojvoda, tajnica Udruženja obrtnika Samobor Tamara Obradović i Renata Razum iz Poduzetničkog centra Samobor, koje su s novim poduzetnicima razgovarale o potrebi dodatne edukacije i obrazovanja odraslih u pojedinim segmentima poduzetništva, nedostatku informacija i svojevrsne baze podataka, koje bi im olakšale snalaženje u praćenju EU natječaja na koje bi se mogli prijaviti, kao i problemima osnovne marketinške potpore tijekom početka poslovanja.

Svaki početak je težak, znaju to dobro svi poduzetnici, pa je ovakvo povezivanje unutar raznorodnih struka i znalaca, onih čije usluge i znanja su u nekom razdoblju svima potrebni za daljnji razvoj, itekako važno za lakše i brže ostvarivanje ciljeva u poduzetništvu.

M.K.

 

HGSS Stanicu Samobor posjetili predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Nikola Topol objavio kandidaturu za gradonačelnika Grada Svete Nedelje

Susret poduzetnika - korisnika inkubatora Malog tehnopolisa Samobor

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002