08.03.2021.

Zagrebačka županija: 7 milijuna kuna bespovratnih potpora poduzetnicima, a uskoro i još 2 milijuna kuna COVID potpora

Do 100.000 kuna za proizvodne djelatnosti

Zagrebačka županija: 7 milijuna kuna bespovratnih potpora poduzetnicima, a uskoro i još 2 milijuna kuna COVID potpora

Zagrebačka županija raspisala je natječaje za dodjelu 7 milijuna kuna bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti. Natječaj je otvoren do 1. travnja 2021. godine.

- U gospodarski najizazovnijoj godini podržali smo naše poduzetnike s rekordnim iznosom bespovratnih potpora, a uz njih čvrsto stojimo i dalje. Ove godine na natječaj se ponovno mogu prijaviti i poduzetnici početnici, a obzirom da je određeni dio poslovnih subjekata i dalje zbog pandemije zatvoren, već ovog tjedna bit će raspisan i natječaj za COVID potpore - rekao je župan Stjepan Kožić, dodavši kako ohrabruje podatak o broju zaposlenih koji je u kriznoj 2020. godini bio za 1500 veći u odnosu na prethodnu godinu.

Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100.000 kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti, i to za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica, web shopa te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti. Važno je napomenuti kako se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75% prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos potpore iznosi do 15.000 kuna.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr, ili na broju telefona 01/6009-457.

Prijave se dostavljaju na elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo i fondove EU, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb). Prijave je moguće poslati i preporučenom poštom na gore spomenutu adresu ili osobno na istu adresu u Pisarnicu koja se nalazi u prizemlju.

T.I.

 
08.03.2021.

Novi projekt Bratovštine svetog Jakova

Evangelizacijski Camino "bookmarkeri"

Novi projekt Bratovštine svetog Jakova

Bratovština svetog Jakova iz Samobora otisnula je nekoliko tisuća "bookmarkera" na tvrđem kartonu s evangelizacijskom porukom na tri jezika: hrvatskom, francuskom i engleskom. Ovaj materijal namijenjen je Camino hodočasnicima koji putuju prema grobu sv. Jakova, sastoji se od pet listova na kojima je otisnuto pet fotografija, a uz pojedinu fotografiju veže se i kratka meditacija.

Autor fotografija je Damir Barešić, a autorica meditacija je vjeroučiteljica Katarina Pučar. Meditacije i fotografije su složene prema tekstu Ivanova evanđelja (Iv 14, 5-7, 11- 13), uz glavnu misao: "Ja sam Put, Istina i Život".

Listovi se spajaju u cjelinu zakovicom, na kojoj je pleteni križ koje je izradila Rajka Vešligaj. Čitav materijal je grafički pripremio i uredio Tomislav Kučko.

Poruka Radosne vijesti tako će doći do brojnih hodočasnika iz različitih zemalja koji će se ove godine naći na glasovitom Caminu tražeći Krista Spasitelja.

Radovan Librić

 
08.03.2021.

Tradicionalna akcija podjela ruža vozačicama uz Međunarodni dan žena

Lijepa gesta i ugodno iznenađenje

Djelatnici Policijske postaje Samobor i Auto kluba Samobor ni ove godine 8. ožujka, obilježavajući Međunarodni dan žena, nisu propustili lijepom gestom iznenaditi vozačice koje su tijekom prijepodneva vozile Gajevom ulicom iz smjera centra grada prema rotoru kod Doma zdravlja.

Ispred tamošnje ljekarne zaustavljali su ih samoborski policajci i instruktori, koji su im, nakon kratke provjere potrebnih dokumenata, čestitali Dan žena te im darivali ruže i prigodne promidžbene materijale, uz pohvalu na pažljivoj vožnji i brizi za ostale sudionike u prometu.

Problema s "papirima" nije bilo, a poklonjena ruža posebno je razveselila mladu vozačicu koja je upravo danas položila vozački ispit i vraćala se kući u pratnji ponosnog oca.

Ugodno iznenađene, vozačice su ljubazno uzvratile zahvalama za primljeni cvijet i na ovu hvalevrijednu akciju.

Sve su pratili i čestitkama ženama vozačima pridružili su se i načelnik Policijske postaje Samobor Željko Stopić te predsjednik Auto Kluba Samobor Franjo Bašić.

M.K.

 
08.03.2021.

Uređuju se staze anindolskog križnog puta

Do Uskrsa završetak radova

Anindol ima posebno mjesto u srcu Samoboraca. Među znamenitostima ovog područja svakako je i križni put koji je smješten u šumi, na brijegu između kapela svete Ane i svetog Jurja.

Stoga će građane i posjetitelje svakako razveseliti uređenje staza križnog puta, pripadajuće rasvjete i okoliša. Radovi su u tijeku, a završit će do Uskrsa.

U radovima sudjeluju Grad Samobor, samoborski Komunalac, Hrvatske šume i trgovačko društvo Drvometalija iz Grdanjaca.

Križni put podignut je 1933. godine prigodom 1900. godišnjice spasenja po Isusu Kristu, zahvaljujući milodarima ugledne gospođe Olge Liebenfrost i nekolicine samoborskih obitelji.

Pozivamo građane na oprez prilikom boravka u šumi za vrijeme izvođenja radova.

P.A.

 

Zagrebačka županija: 7 milijuna kuna bespovratnih potpora poduzetnicima, a uskoro i još 2 milijuna kuna COVID potpora

Novi projekt Bratovštine svetog Jakova

Tradicionalna akcija podjela ruža vozačicama uz Međunarodni dan žena

Uređuju se staze anindolskog križnog puta

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002