20.02.2021.

Potpisan koalicijski sporazum HSS-a i SDP-a za lokalne izbore u Samoboru

Zajedno odlučno dalje za Samobor

Kako je posljednjih mjeseci i najavljivano, koalicija HSS-a i SDP-a, koja je unazad 12 godina na vlasti u Gradu Samoboru, nastavlja suradnju i zajednički izlazi na predstojeće lokalne izbore.

Koalicijski sporazum potpisali su predsjednik samoborskog ogranka Hrvatske seljačke stranke Željko Stanec i predsjednica samoborskih socijaldemokrata Sanja Horvat Iveković, koji su sadržaj daljnje suradnje, a i sebe osobno kao kandidate za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika, predstavili na konferenciji za medije održanoj u subotu, 20. veljače, u Galeriji Prica. Podršku su im svojom nazočnošću pružili aktualni samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović, kao i ostali istaknuti gradski i županijski stranački dužnosnici.

Stanec je u svom obraćanju medijima rekao kako je nastavak ove koalicije logičan slijed uspješnog upravljanja Gradom proteklih godina te i dalje očekuje da ih potrebne različitosti i ideje povežu u ostvarivanju brojnih projekata koje kane ostvariti u narednom mandatu. Zajednički ciljevi usmjereni su ne samo na poboljšanje komunalne infrastrukture, već i na daljnji rast Samobora i njegovog pozicioniranja kao poduzetničkog, obrazovnog, kulturnog i sportskog središta na široj razini, te povezivanje sa susjednim gradovima, na korist svih građana. Kao kandidat za budućeg gradonačelnika Stanec se i osobno predstavio, iznijevši svoju obiteljsku situaciju i imovinsku karticu, te na kraju, citirajući Đorđa Balaševića, poželio da ona crtica između godina, početka i kraja, bude i temelj i poveznica ove koalicije.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Sanja Horvat Iveković naglasila je da očekuje nastavak dobre suradnje i provođenje kvalitetnih politika u Gradu Samoboru, pri čemu nitko, od djece u vrtiću, učenika, nezaposlenih, poduzetnika, do umirovljenika, neće ostati zaboravljen. Horvat Iveković smatra da se Željko Stanec već odavno dokazao kao uspješan zamjenik gradonačelnika i kolega, a posebno u ovoj situaciji s pandemijom koronavirusa, te ima punu podršku SDP-a u kandidaturi za gradonačelnika Samobora.

Prisutnima se obratio i Mihael Zmajlović, kandidat SDP-a za župana Zagrebačke županije, istaknuvši kako je ova koalicija garancija dobrog rada u uspješnom gradu, ali i da je potrebna temeljita promjena vlasti u Zagrebačkoj županiji, koja više neće zapostavljati ili preferirati samo neke gradove i općine.

Na kraju konferencije svima se obratio gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, koji je još jednom potvrdio čvrsto partnerstvo i dugogodišnje prijateljstvo s SDP-om na gradskoj razini, koje je i omogućilo da Samobor postane najbolji veliki grad u Hrvatskoj. Beljak je naglasio kako je upravo ova ekipa vodila Grad Samobor svih ovih godina i ponovio kako će Stanec sigurno biti još i bolji gradonačelnik od njega te očekuje daljnji procvat Grada na svim područjima.

(sponzorirani prilog)

 

Potpisan koalicijski sporazum HSS-a i SDP-a za lokalne izbore u Samoboru

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002