27.07.2021.

Izgradnja biciklističke staze između naselja Strmec, Orešje i Bestovje

Biciklistima će biti sigurnije i bolje

U tijeku su radovi na izvođenju biciklističke staze između naselja Strmec, Orešje i Bestovje koje je 27. srpnja obišao zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Gabrijel Deak u pratnji stručnog suradnika za komunalne djelatnosti Grada Damira Zurovca.

Podsjećamo, 14. lipnja u prostorijama Grada Sveta Nedelja održano je uvođenje u posao izvođača radova, Zajednice ponuditelja: VRANČIĆ obrt za građevinarstvo i prijevoz, Sveta Nedelja i HVAR d.o.o., Samobor, čime je omogućen početak radova na izgradnji biciklističke staze između naselja Strmec, Orešje, Bestovje, koji su tada i službeno započeli.

Uvođenju izvođača u posao, osim predstavnika izvođača i Grada Sveta Nedelja kao naručitelja, prisustvovali su predstavnik izvršitelja usluge stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu, tvrtke GEOFUND d.o.o., predstavnik izvršitelja usluge projektantskog nadzora, tvrtke RADIUS PROJEKT d.o.o. kao i predstavnica izvršitelja usluge tehničke pomoći upravljanja projektom, administracije te promidžbe i vidljivosti projekta, tvrtke Maxicon d.o.o..

Cilj projekta je izgradnja i opremanje nove biciklističke staze u dužini 3.360 metara od naselja Strmec preko naselja Orešje do naselja Bestovje. Radovi izgradnje koji će trajati 7 mjeseci obuhvaćaju građevinske radove na izgradnji i opremanju biciklističke staze te radove postavljanja javne rasvjete. Izgradnjom nove biciklističke staze ostvaruje se cilj prometnog povezivanja više naselja unutar Grada Svete Nedelje kako bi se povećala ukupna mobilnost na području Grada i Urbane aglomeracije Zagreb, te samim time veće korištenje alternativnog javnog prijevoza. Nova biciklistička staza omogućit će povezivanje sa postojećim sustavom javnog prijevoza.

Projekt se sufinancira sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u skladu sa Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020 - Biciklistička staza između naselja Strmec, Orešje, Bestovje.

A.B.B.

 
27.07.2021.

OŠ Milana Langa u projektu Erasmus+

Međunarodni iskorak za školu u Bregani

OŠ Milana Langa u projektu Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe EU objavila je na svojim mrežnim stranicama odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Erasmus+ programa (Ključna aktivnost 1 - područje odgoja i općeg obrazovanja). Među navedenim školama je i OŠ Milana Langa iz Bregane kojoj je odobren iznos od 16.522 eura za provedbu projekta.

Učiteljica engleskog jezika Andreja Vlahović Gabriša okupila je školski tim i pripremila projektni prijedlog (Učitelji za učenike 21. stoljeća - digitalizacija i modernizaciju nastave), a učitelji će zahvaljujući odobrenom projektu na međunarodne tečajeve u Španjolsku, Irsku i Italiju. To je još jedan veliki međunarodni iskorak za školu u Bregani - vjerujemo da je ovo tek početak...

I.M.

 
27.07.2021.

Blagoslov obnovljenog krovišta na svetištu sv. Ilije na Svetoj Geri

Svetište svetog Ilije pod novim krovom

Blagoslov obnovljenog krovišta na svetištu sv. Ilije na Svetoj Geri

U nedjelju, 25. srpnja, na najvišem vrhu Žumberačke gore, na Svetoj Geri, u svetištu sv. Ilije križevački biskup mons. Milan Stipić u koncelebraciji grkokatoličkih svećenika obavio je svečani blagoslov obnovljenog krovišta i predvodio svetu arhijerejsku liturgiju. U prigodnoj propovijedi mnoštvo vjerničkog naroda potaknuo je da po primjeru sv. Ilije i mi u današnje vrijeme budemo branitelji vjere u živoga Boga. Kao što je sv. Ilija kao Božji čovjek hrabro ustrajao protiv nečovječnih vladara ovoga svijeta i protiv idolopoklonstva lažnim božanstvima ovog vremena da to činimo i mi. Na kraju propovijedi biskup Stipić pozvao je sve prisutne da se sjetimo svojih djedova i baka, starijih i nemoćnih jer po želji pape Franje prvi puta u Crkvi se obilježava dan djedova i baka uz blagdan sv. Ane i sv. Joakima. Na kraju sv. liturgije o. Mile Vranešić zahvalio je svima koji su svojim bilo molitvenim ili materijalnim sredstvima pomogli obnovu krovišta na svetištu svetog Ilije.

Foto i tekst: Žumberački vikarijat

 

Izgradnja biciklističke staze između naselja Strmec, Orešje i Bestovje

OŠ Milana Langa u projektu Erasmus+

Blagoslov obnovljenog krovišta na svetištu sv. Ilije na Svetoj Geri

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002