03.07.2021.

U ponedjeljak i utorak zaprašivanje protiv komaraca

Pazite na sebe i pčele, ali možda bude i odgode

U ponedjeljak i utorak zaprašivanje protiv komaraca

Tvrtka Zagrebački ekološko sanitacijski higijenski servis d.o.o. iz Zagreba, u ponedjeljak i utorak, 5. i 6. srpnja, u vremenu od 4:30 do 7:00 sati provodit će akciju suzbijanja letećih jedinki komaraca – adulticidni tretman (zamagljivanje) na području Grada Samobora. Tretiranje će se provoditi prema sljedećem rasporedu:

- 5. srpnja – kanal uz prometnicu i kanal uz staru prugu u Domaslovcu, kanali u Perivoju, Klokočevcu, Bobovici, Trebež/Vrbovec - obalni pojas, potoci i močvarišta uz potok Gradnu (cijeli vodotok kroz grad – Šetalište uz mlinove, Šetalište F. Tuđmana, Vugrinščak), šoderice (obalni pojas – Otok/Savršćak), kanal u Molvicama, jezera (obalni pojas) u Bobovici, kanal u vojarni, vodotoci – Gradna i Rudarska Gradna, Mala Rakovica, Rudarska draga, Hamor, kanal u Rakovom Potoku, nizovi živice kroz grad, nizovi grmolikog raslinja te rubovi šuma na svim navedenim lokacijama, s posebnim osvrtom na zapuštene građevine.

- 6. srpnja – močvarište i potok u Lugu Samoborskom (u blizini crkve), od ulice Ivice Sudnika prema Mirnovcu, kanal uz Ulicu grada Wirgesa, Petkov Breg, zapuštene građevine u gradu – Šmidhenova/Matoševa, zapušteni prostor kod ŽUC-a, stara škola na trgu, tzv Čačićevi stanovi, zapuštena motokros staza pored nogometnog igrališta, ulaz u Rude (Rude 76), naselje Medsave, Otruševec, nizovi živice kroz grad, nizovi grmolikog raslinja te rubovi šuma na svim navedenim lokacijama, s posebnim osvrtom na zapuštene građevine.

Adulticidno suzbijanje komaraca provodit će se sa zemlje primjenom uređaja za hladno ULV zamagljivanje iz vozila u pokretu te atomizerima koje nose djelatnici na površine koje nisu dostupne kretanju vozila. Za suzbijanje će se koristiti insekticidi registrirani i dopušteni za tu namjenu rješenjem Ministarstva zdravstva za primjenu u Republici Hrvatskoj.

Upozoravaju se pčelari da na vrijeme uklone košnice s pčelama, a građani se zamoljavaju da se u razdoblju provođenja tretmana ne zadržavaju na otvorenom, zatvore prozore i prekriju bazene!

No, zbog vremenskih uvjeta, postoji i mogućnost odgode 2. adulticidnog tretmana suzbijanja komaraca u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

T.I.

 
03.07.2021.

Realizacija projekta "Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala"

Bogatiji za 8 invalidskih kolica, 22 hodalice i 10 pari štaka

U sklopu projekta "Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala", gradskim društvima Crvenog križa Zagrebačke županije donirana su pomagala ukupne vrijednosti 150 tisuća kuna. Električne bolničke krevete, medicinske i antidekubitalne madrace, invalidska kolica, hodalice i štake za hodanje, WC stolice i PVC plahte osiguralo je, sredstvima dobivenim od županije, Županijsko društvo Crvenog križa.

Potvrdu o darovanju pomagala Igoru Matijaščiću iz Gradskog društva Crvenog križa Samobor uručio je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Samoborski Crveni križ tako je od sada, u svojoj posudionici ortopedskih pomagala, bogatiji za 8 invalidskih kolica, 12 hodalica s kotačima i 10 bez kotača te za 10 pari štaka. Ta pomagala namijenjena su kroničnim bolesnicima, osobama u palijativnoj skrbi, nepokretnim osobama, gerijatrijskim pacijentima, ali i svim našim sugrađanima koji su privremeno nepokretni zbog operativnih zahvata ili lomova ekstremiteta.

T.I.

 
03.07.2021.

Najava dvodnevne velike gradske akcije prikupljanja krvi

Darujte krv u Samoboru i Galgovu

Najava dvodnevne velike gradske akcije prikupljanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor organizira u ponedjeljak i utorak, 5. i 6. srpnja, dvodnevnu veliku gradsku akciju prikupljanja krvi koja će se u ponedjeljak odvijati između 9.30 i 17 sati i 30 minuta, a u utorak od 12 do 18 sati. Mjesto darivanja krvi je u Ulici Ilirskog pokreta 2.

Koncem dolazećeg tjedna Crveni križ će prirediti i jednu manju akciju, u petak, 9. srpnja od 17 do 19 sati u Galgovu. U suradnji s tamošnjim mjesnim odborom akcija će se održati u društvenom domu.

E.K.

 

U ponedjeljak i utorak zaprašivanje protiv komaraca

Realizacija projekta "Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala"

Najava dvodnevne velike gradske akcije prikupljanja krvi

Arhiva 2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002