03.07.2021.

U ponedjeljak i utorak zaprašivanje protiv komaraca

Pazite na sebe i pčele, ali možda bude i odgode

U ponedjeljak i utorak zaprašivanje protiv komaraca

Tvrtka Zagrebački ekološko sanitacijski higijenski servis d.o.o. iz Zagreba, u ponedjeljak i utorak, 5. i 6. srpnja, u vremenu od 4:30 do 7:00 sati provodit će akciju suzbijanja letećih jedinki komaraca – adulticidni tretman (zamagljivanje) na području Grada Samobora. Tretiranje će se provoditi prema sljedećem rasporedu:

- 5. srpnja – kanal uz prometnicu i kanal uz staru prugu u Domaslovcu, kanali u Perivoju, Klokočevcu, Bobovici, Trebež/Vrbovec - obalni pojas, potoci i močvarišta uz potok Gradnu (cijeli vodotok kroz grad – Šetalište uz mlinove, Šetalište F. Tuđmana, Vugrinščak), šoderice (obalni pojas – Otok/Savršćak), kanal u Molvicama, jezera (obalni pojas) u Bobovici, kanal u vojarni, vodotoci – Gradna i Rudarska Gradna, Mala Rakovica, Rudarska draga, Hamor, kanal u Rakovom Potoku, nizovi živice kroz grad, nizovi grmolikog raslinja te rubovi šuma na svim navedenim lokacijama, s posebnim osvrtom na zapuštene građevine.

- 6. srpnja – močvarište i potok u Lugu Samoborskom (u blizini crkve), od ulice Ivice Sudnika prema Mirnovcu, kanal uz Ulicu grada Wirgesa, Petkov Breg, zapuštene građevine u gradu – Šmidhenova/Matoševa, zapušteni prostor kod ŽUC-a, stara škola na trgu, tzv Čačićevi stanovi, zapuštena motokros staza pored nogometnog igrališta, ulaz u Rude (Rude 76), naselje Medsave, Otruševec, nizovi živice kroz grad, nizovi grmolikog raslinja te rubovi šuma na svim navedenim lokacijama, s posebnim osvrtom na zapuštene građevine.

Adulticidno suzbijanje komaraca provodit će se sa zemlje primjenom uređaja za hladno ULV zamagljivanje iz vozila u pokretu te atomizerima koje nose djelatnici na površine koje nisu dostupne kretanju vozila. Za suzbijanje će se koristiti insekticidi registrirani i dopušteni za tu namjenu rješenjem Ministarstva zdravstva za primjenu u Republici Hrvatskoj.

Upozoravaju se pčelari da na vrijeme uklone košnice s pčelama, a građani se zamoljavaju da se u razdoblju provođenja tretmana ne zadržavaju na otvorenom, zatvore prozore i prekriju bazene!

No, zbog vremenskih uvjeta, postoji i mogućnost odgode 2. adulticidnog tretmana suzbijanja komaraca u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

T.I.

 
03.07.2021.

Realizacija projekta "Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala"

Bogatiji za 8 invalidskih kolica, 22 hodalice i 10 pari štaka

U sklopu projekta "Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala", gradskim društvima Crvenog križa Zagrebačke županije donirana su pomagala ukupne vrijednosti 150 tisuća kuna. Električne bolničke krevete, medicinske i antidekubitalne madrace, invalidska kolica, hodalice i štake za hodanje, WC stolice i PVC plahte osiguralo je, sredstvima dobivenim od županije, Županijsko društvo Crvenog križa.

Potvrdu o darovanju pomagala Igoru Matijaščiću iz Gradskog društva Crvenog križa Samobor uručio je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Samoborski Crveni križ tako je od sada, u svojoj posudionici ortopedskih pomagala, bogatiji za 8 invalidskih kolica, 12 hodalica s kotačima i 10 bez kotača te za 10 pari štaka. Ta pomagala namijenjena su kroničnim bolesnicima, osobama u palijativnoj skrbi, nepokretnim osobama, gerijatrijskim pacijentima, ali i svim našim sugrađanima koji su privremeno nepokretni zbog operativnih zahvata ili lomova ekstremiteta.

T.I.

 
03.07.2021.

Najava dvodnevne velike gradske akcije prikupljanja krvi

Darujte krv u Samoboru i Galgovu

Najava dvodnevne velike gradske akcije prikupljanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor organizira u ponedjeljak i utorak, 5. i 6. srpnja, dvodnevnu veliku gradsku akciju prikupljanja krvi koja će se u ponedjeljak odvijati između 9.30 i 17 sati i 30 minuta, a u utorak od 12 do 18 sati. Mjesto darivanja krvi je u Ulici Ilirskog pokreta 2.

Koncem dolazećeg tjedna Crveni križ će prirediti i jednu manju akciju, u petak, 9. srpnja od 17 do 19 sati u Galgovu. U suradnji s tamošnjim mjesnim odborom akcija će se održati u društvenom domu.

E.K.

 

U ponedjeljak i utorak zaprašivanje protiv komaraca

Realizacija projekta "Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala"

Najava dvodnevne velike gradske akcije prikupljanja krvi

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002