12.02.2021.

Radovi na izgradnji biciklističke staze od Samobora do Svete Nedelje kreću u ožujku

Do Svete Nedelje na biciklu sigurno i komotno

Radovi na izgradnji biciklističke staze od Samobora do Svete Nedelje kreću u ožujku

Gradu Samoboru odobrena su sredstva iz europskih fondova za izgradnju biciklističke staze do Svete Nedelje u vrijednosti 2.717.790 kuna.

Projekt je prijavljen na Javni poziv Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb u siječnju prošle godine, a 24. srpnja 2020. godine stigla je Odluka o financiranju projekta iz EU fonda u iznosu 85%. Slijedom toga, 29. rujna potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Natječaj za javnu nabavu za izvođenje radova raspisan je 26. siječnja ove godine, a otvoren je još 10 dana.

Sama provedba projekta započela je 1. listopada, trajat će do 1. siječnja 2022. godine, a uključuje aktivnosti izgradnje i opremanja biciklističke staze, promidžbe i vidljivosti te upravljanja projektom.

Cilj projekta je izgradnja sigurne biciklističke infrastrukture namijenjene javnoj uporabi – građanima Samobora i Svete Nedelje, kao i cikloturistima, čime se će se obogatiti turistička ponuda te omogućiti daljnje povezivanje Samobora sa susjednim gradovima.

Projektom je planirana izgradnja biciklističko - pješačke staze od Katančićeve ulice u Samoboru do administrativne granice prema Svetoj Nedelji. Radovi obuhvaćaju izgradnju i opremanje biciklističke staze duge 2,2 kilometra na dionici postojećeg poljskog puta, uključujući i izgradnju mosta u svrhu poboljšanja sigurnosti.

Dio je to većeg projekta Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb, a ovim projektom Grad Samobor će ostvariti pretpostavke za povezivanje, prvenstveno sa susjednim Gradom Svetom Nedeljom, te za daljnje povezivanje s planiranim biciklističkim magistralnim pravcem kroz Zagreb i Zagrebačku županiju, što je definirano projektom "Greenway" u Strategiji Urbane aglomeracije grada Zagreba.

P.A.

 
12.02.2021.

Zagrebačka županija - do kraja veljače nema promjena u organizaciji nastave

Online nastava za sve srednjoškolce, osim završnih razreda

Zagrebačka županija - do kraja veljače nema promjena u organizaciji nastave

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija, prema kojoj se do kraja veljače produljuje online nastava (model C) za sve srednjoškolce, osim završnih razreda. Učenici osnovnih škola i završnih razreda srednjih škola nastavljaju pohađati nastavu uživo prema modelu A. U svim školama koje imaju oštećenja nastala u potresu nastava će se održavati na daljinu, dok se ne steknu uvjeti za siguran boravak učenika u školi.

Konkretno, radi se o dvije škole koje su privremeno neuporabljive, i to PŠ Donji Hruševec u Općini Kravarsko, u kojima je škola organizirana na daljinu, dok je u PŠ Gornji Hruševec, također u Općini Kravarsko, u dogovoru s roditeljima nastava organizirana uživo, ali u matičnoj OŠ Slavka Kolara.

Odluka o organizaciji nastave za osnovne i srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županija donesena je na preporuku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije imajući u vidu epidemiološku situaciju.

M.M.

 

Radovi na izgradnji biciklističke staze od Samobora do Svete Nedelje kreću u ožujku

Zagrebačka županija - do kraja veljače nema promjena u organizaciji nastave

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002