18.02.2021.

Zagrebačka županija objavila natječaj za dodjelu sredstava s područja zdravstva i socijale

1,9 milijuna kuna za zdravstvene, socijalne i humanitarne udruge

Zagrebačka županija objavila natječaj za dodjelu sredstava s područja zdravstva i socijale

Zagrebačka županija objavila je javni natječaj za dodjelu 1,9 milijuna kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja na području Zagrebačke županije u 2021. godini. Prijave se podnose do 3. ožujka 2021. godine.

Prijavitelji moraju djelovati na području Županije najmanje godinu dana prije dana objave javnog natječaja, a udruga mora biti upisana u Registar neprofitnih organizacija. Također, prijavitelji moraju imati osigurane ljudske te materijalne resurse za provedbu programa i projekta čije osnovno područje djelovanja i ciljevi moraju biti zdravstvenog, socijalnog ili humanitarnog karaktera. Program i projekt koji provodi udruga ili druga neprofitna organizacija mora obuhvaćati osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije, biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a njegovo provođenje ne smije trajati dulje od 12 mjeseci.

- Izvanredne okolnosti kojima smo izloženi proteklih godinu dana, pandemija koronavirusa i potresi, dodatno su nas podsjetili koliko je važno brinuti jedni o drugima i samim time koliko je važna uloga udruga civilnog društva - istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, dodavši da je županija uz ovaj natječaj raspisala i 600 tisuća kuna vrijedan natječaj za programe i projekte braniteljskih udruga.

Programi i projekti od posebnog interesa za Zagrebačku županiju odnose se na zdravstvene, socijalne i humanitarne programe, programe i projekte zaštite od nasilja u obitelji te one umirovljeničkih udruga. Financijska potpora za pojedini program/projekt može biti odobrena u iznosu od najmanje 5.000 kuna do najviše 200.000 kuna, a u okviru ovog javnog natječaja prijavitelji mogu prijaviti i ugovoriti samo jedan program/projekt.

Prijave na natječaj moguće su elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti, formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Popunjeni obrazac prijave potrebno je isprintati, potpisati od strane ovlaštene osobe za zastupanje i potvrditi pečatom te dostaviti, sa svim obveznim prilozima, u jednom primjerku, u zatvorenoj omotnici, poštom, putem dostavljača ili osobno na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb, s naznakom "Prijava programa – zdravstvena, socijalna i humanitarna djelatnost – NE OTVARAJ". Prijave se zaprimaju i

poštom, na način da se popunjeni prijavni obrazac zajedno s traženom dokumentacijom dostavi preporučenom poštom na gore navedenu adresu ili osobno preda u pisarnici u prizemlju zgrade na istoj adresi.

Tekst javnog natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ulica grada Vukovara 72/VI, Zagreb te na brojeve telefona 6009-485, 6009-464 i 6009-405.

M.M.

 
18.02.2021.

I Samoborska češnofka zaštićena nacionalnom oznakom zemljopisnog podrijetla

Traži se i zaštita češnofke na europskoj razini

Članovi Udruge Samoborska češnofka, koja okuplja renomirane proizvođače mesnih proizvoda sa samoborskog područja (Igo-Mat, Otočanka, Dr. Škobić, Supermes, mesnice As, Koprivnjak i Noršić), uspjeli su u naumu da zaštite još jedan tradicijski samoborski proizvod – češnofku. Potvrda i rješenje Ministarstva poljoprivrede o prijelaznoj nacionalnoj zaštiti, odnosno o zaštiti zemljopisnog podrijetla Samoborske češnofke, stigli su u siječnju na adresu udruge, što je bio i povod za održavanje konferencije za medije na Trgu kralja Tomislava u četvrtak, 18. veljače, s ciljem da se javnosti predstavi ovaj značajan iskorak u brendiranju još jedne domaće autohtone delicije.

Predsjednik udruge Igor Runtas i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte Europske unije Krunoslav Znika pojasnili su kako ih u predstojećem periodu čekaju kontrole resornog ministarstva, certificiranje proizvođača, rok eventualne žalbe drugih proizvođača, a nakon toga će udruga tražiti i zaštitu proizvoda na europskoj razini, za koju se nadaju da neće dugo trajati, jer sada već imaju iskustva sa zaštitom Rudarske greblice na razini EU.

Konferenciji za medije nazočili su, uz članove udruge Samoborska češnofka, i zamjenici gradonačelnika Sanja Hrvat Iveković i Željko Stanec, koji je istaknuo zadovoljstvo i ponos samoborskim obrtnicima i proizvođačima kada su u pitanju zaštita i prenošenje tradicije, jer se radi o vrhunskim proizvodima našega kraja, onima koji pronose dobar glas o Samoboru već više od stoljeća, što ga čini sve privlačnijim turističkim i gastronomskim odredištem. Stoga će Grad Samobor, rekao je Stanec, osim stalne pomoći tradicijskim obrtima i poduzetnicima, u narednom periodu krenuti prema osnivanju svojevrsnog centra za sve te naše različite čuvare samoborske tradicije, s ciljem njihovog povezivanja i bolje suradnje.

Za ovu prigodu i dostojnu prezentaciju Samoborske češnofke, za koju su interes pokazali i brojni mediji, pobrinule su se članice Udruge Etno fletno.

M.K.

 
18.02.2021.

Najava seminara o osobnom rastu i promjeni

Uputite se u neuro-lingvističko programiranje

Najava seminara o osobnom rastu i promjeni

U utorak, 23. veljače u 18 sati, u konferencijskoj dvorani Malog Tehnopolisa Samobor, u Ulici Vladka Mačeka 7, održat će se uvodni seminar o NLP-u, neuro-lingvističkom programiranju.

Brze i nepredvidive promjene, neizvjesnost, nesigurnost i dvosmislenost obilježja su svijeta u kojem živimo. Kako se nositi s promjenama, različitim ljudima u sve zahtjevnijim situacijama, pozitivno utjecati na ljude i voditi ih, ostvarivati željene ishode? Osobna i poslovna transformacija postaje nužnost.

NLP nudi znanja, strategije, alate i vještine, kombinaciju teorijskog i znanstvenog, praktičnog i iskustvenog pristupa, koja omogućava uspješnu poslovnu i osobnu transformacije svake osobe.

Na uvodnom predavanju sudionici će saznati kako NLP alatima i vještinama koristiti jezik i kako komunicirati da bi razumjeli i bili shvaćeni, upravljati vlastitim stanjima i emocijama te povećati razinu samokontrole, voditi i motivirati timove, kolege i suradnike, graditi odnose razumijevanja i povjerenja te unaprijediti vještine prezentiranja, vođenja sastanaka i pregovaranja.

Seminar organizira i vodi Snježana Kupres, certificirana trenerica neuro-lingvističkog programiranja, NLP coach s dugogodišnjim iskustvom u direktnoj prodaji i medijator.

Seminar je besplatan, a traje 90 minuta.

Prijave obavezne na mail: snjezana@metanoia.hr.

T.I.

 
18.02.2021.

Od ponedjeljka nastava za sve srednjoškolce uživo

Konačno svi u škole!

Od ponedjeljka nastava za sve srednjoškolce uživo

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija, prema kojoj se nastava za sve učenike osnovnih i srednjih škola od ponedjeljka 22. veljače 2021. godine organizira uživo, prema modelu A.

M.M.

 
18.02.2021.

Zagrebačka županija nastavlja s potporama gospodarstvu

3,5 milijuna kuna za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora

Zagrebačka županija nastavlja s potporama gospodarstvu

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 3,5 milijuna kuna za razvoj poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 2. studenoga 2021. godine.

Poticajna sredstva dodjeljuju se gradovima i općinama za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za infrastrukturu u zoni, ali i za izgradnju i uređenje energetske, komunalne, prometne i komunikacijske infrastrukture do zone i u zoni te uređenje okoliša. Također, sredstva se dodjeljuju i za izradu projektne dokumentacije, za izgradnju i opremanje poduzetničkih inkubatora te uređenje zemljišta i okoliša uz inkubator.

- Na području Zagrebačke županija trenutno ja aktivna 31 poslovna zona, a u njihov razvoj od 2001. godine samo je Zagrebačka županija uložila oko 50 milijuna kuna. Pribrojimo li tome državna te gradska i općinska sredstva ta brojka je višestruko veća. Da se ova strategija pokazala ispravnom najbolje pokazuje broj investicija u našim zonama koji kontinuirano raste - rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, nadodavši kako je trenutno najočekivanija ona u Jakovlju u kojoj austrijska aeronautička tvrtka FACC gradi 33 milijuna eura vrijednu tvornicu u kojoj će proizvoditi dijelove za najpoznatije svjetske zrakoplove, a koja će zaposliti 450 djelatnika.

Neke od tvrtki koje posluju u poduzetničkim zonama na području Zagrebačka županije su Rimac Automobili, König metali, IKEA, Designer outlet Croatia, Logistički centar Kaufland, Lagermax, Distributivno-logistički centar RALU, Bikemont, PIP itd.

Maksimalni iznos sredstva koji pojedini korisnik može ostvariti je do milijun kuna, a postotak sufinanciranja ovisi o indeksu razvijenosti grada ili općine. Tako, za projekte jedinica lokalne samouprave (JLS) I., II., III. i IV. stupnja razvijenosti Zagrebačka županija može izdvojiti do 100% iznosa vrijednosti projekta, za gradove i općine V. i VI. stupnja razvijenosti maksimalni iznos sufinanciranja iznosi do 80% ukupne vrijednosti, dok one najrazvijenije JLS koje se nalaze u VII. i VIII. skupini razvijenosti mogu ostvariti maksimalnu potporu do 60% iznosa vrijednosti.

Prijava projekata se vrši isključivo elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr, na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već prethodno u sustav učitane propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo i fondove EU, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 001 Zagreb s naznakom "Prijava za sufinanciranje poticanja razvoja poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora u Zagrebačkoj županiji za 2021. godinu". Također, prijavni obrazac može se poslati preporučenom poštom ili osobno predati u pisarnici Zagrebačke županije koja se nalazi na već spomenutoj adresi u prizemlju.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve gradove i općine na svom području da svoje prijave dostave najkasnije do 2. studenoga 2021. godine. Tekst javnog poziva i druge informacije nalaze se na službenoj stranici www.zagrebacka-zupanija.hr, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i fondove EU na broj telefona 01/6009-415.

M.M.

 

Zagrebačka županija objavila natječaj za dodjelu sredstava s područja zdravstva i socijale

I Samoborska češnofka zaštićena nacionalnom oznakom zemljopisnog podrijetla

Najava seminara o osobnom rastu i promjeni

Od ponedjeljka nastava za sve srednjoškolce uživo

Zagrebačka županija nastavlja s potporama gospodarstvu

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002