11.11.2021.

Ugovor Grad Samobor - Rekontra d.o.o. – tiskovina Naš Samobor

Dobija 80.000 kuna godišnje i ne izvršava ugovorne obveze

Ugovor Grad Samobor - Rekontra d.o.o. – tiskovina Naš Samobor

Detaljnijim pretraživanjem Ugovora iz dostupnih podataka na stranicama iTransparentnost Grada Samobora našli smo i sljedeći ugovor, koji možete vidjeti u nastavku.

Slijedom navedenog ispravljamo objavljenu informaciju o nepostojanju ugovora Grada Samobora s navedenom tvrtkom vezano uz plaćanje 20.000 kuna za zadnji broj tiskovine Naš Samobor.

No, i nadalje ćemo propitivati temeljne stavke i njihovo ispunjenje, kako glase u ugovoru: "Ugovor o medijskom praćenju Grada Samobora - praćenje svih zbivanja od značaja za Grad Samobor i sastavljanje o istima novinskih članaka u listu "Naš Samobor".

Ispričavati se za ovaj naš propust nećemo, jer za 80.000 kuna građani Samobora trebali bi, tih par puta godišnje, dobiti i konkretne informacije o "svim zbivanjima od značaja za Grad Samobor..." – i tako dalje i tako bliže...

Riječ je tu ponajprije o količini i kvaliteti isporučenog te ispunjenju ugovornih obveza prema naručitelju, ali i prema onima koji proračun pune.

M.K.

Broj ugovora:

KLASA:008-01/21-02/5

Tip ugovora:

Rashod

Urudžbeni broj:

Datum sklapanja:

01.03.2021.

Ugovaratelj:

REKONTRA D.O.O.

PDVID ugovaratelja:

Podizvođači:

Predmet ugovora:

Ugovor o medijskom praćenju Grada Samobora - praćenje svih zbivanja od značaja za Grad Samobor i sastavljanje o istima novinskih članaka u listu "Naš Samobor"

Tip ugovora:

UGOVOR

Klasa:

Urudžbeni broj:

Rok završetka:

31.12.2021.

Vrijednost neto:

64.000,00

Vrijednost PDV:

16.000,00

Vrijednost bruto:

80.000,00

Pozicija:

R0044

Usluge promidžbe i informiranja

0,00

Organizacijska klasifikacija:

002 05

GRADONAČELNIK

Programska klasifikacija:

P20 2020A202002

Materijalni rashodi

Izvor financiranja:

1.1.

GRAD SAMOBOR- Opći prihodi i primici

Ekonomska klasifikacija:

3233

Usluge promidžbe i informiranja

Funkcijska klasifikacija:

0133

Ostale opće usluge

 
11.11.2021.

Svečana dodjela priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Vojska humanitaraca i dalje raste i ruši rekorde

Samoborski Centar za mlade Bunker bio je u srijedu, 10. studenoga, popunjen do zadnjeg mjesta, koliko je to moguće prema COVID mjerama, a povod ovako velikom okupljanju bila je svečana dodjela priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi, koju Gradsko društvo Crvenog križa Samobor uobičajeno organizira pred kraj godine. Jer, i u prosincu, posebno prije blagdana, bit će vrlo aktivni u nastojanju da svojim korisnicima i ostalim potrebitim sugrađanima uljepšaju i obogate nadolazeće blagdansko vrijeme.

Djelatnicima i volonterima samoborskog Crvenog križa iz godine u godinu uspijeva podizati svijest građana o važnosti ovakvog angažmana pojedinaca pa se ovoj velikoj humanitarnoj vojsci u spašavanju tuđih života samo ove godine pridružilo 85 novih članova. Rezultat je to svojevrsne reorganizacije akcija prikupljanja krvi, zahvaljujući i novom prostoru, koje su sada dvodnevne, a manje akcije redovito se odvijaju još u Svetoj Nedelji, Stupniku, Galgovu i samoborskim srednjim školama.

Svečanost dodjele priznanja, uz članove Skupštine i Odbora GD CK Samobor uveličali su i gosti – gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot, koja se kratko i obratila nazočnima, zamjenik svetonedeljskog gradonačelnika Gabrijel Deak, načelnik Policijske postaje Samobor Željko Stopić i ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta.

Sve ih je uvodno pozdravio predsjednik Odbora društva Edi Kirschenheuter, zahvalivši svima na njihovoj nesebičnosti i spremnosti da svojim činom darivanja krvi spase nečiji život.

Voditelj svečane dodjele priznanja Mislav Maroević potom je redom pozivao darivatelje, prema kategorijama, a zahvalnice i priznanja uručivali su im oni naši sugrađani kojima je možda i njihova darovana krv spasila život ili pomogla u ozdravljenju.

Za 20 i više darivanja krvi 23-oje naših sugrađana primilo je priznanja iz ruku Itane Bukovac, Mario Pšeničnjak uručio je zahvalnice 27-ero darivatelja za 25 i više puta darovanu krv, Milica Grgat za 30 i više darivanja obradovala je 14-ero darivatelja, a Saša Kižlin 9 darivatelja koji su dali krv 40 puta, 3 darivatelja koji su krv dali 75 puta, kao i obiteljima Gorišek i Krčmar, čiji članovi se redovito odazivaju akcijama Crvenog križa.

Plaketama su nagrađeni i Đuro Jambrešić (86 darivanja) i Magdalena Lehpamer (64 darivanja), koji su svoju misiju darivanja krvi završili.

Posebno priznanje i zahvala s pravom je došla u ruke rekorderu Zdravku Dumboviću, koji je krv darovao čak 175 puta. Zdravko je bio pozvan da u ime svojih kolega i zahvali na primljenim priznanjima te im poručio da i nadalje, kad god to mogu, daruju krv koja mnogima život znači.

Prije završetka svečanosti i zadnje glazbene izvedbe Đanija Stipaničeva, koji se, kao i uvijek, iskazao svojim vrhunskim nastupom uz poznate skladbe te raspjevao auditorij, riječi zahvale darivateljima uputila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Anica Francetić Kufrin. U svojem kratkom govoru poručila im je kako su svi u Crvenom križu ponosni na njih, jer su darivatelji krvi istinski promotori humanosti i stvarni heroji današnjeg društva, a njihov doprinos stalna je potreba koju treba širiti te poticati i druge da se uključe i postanu dio velike i cijenjene obitelji dobrovoljnih darivatelja krvi.

M.K.

 

Ugovor Grad Samobor - Rekontra d.o.o. – tiskovina Naš Samobor

Svečana dodjela priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Arhiva 2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002