13.08.2021.

Traži se 182 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik

Do 16.08. natječaj za pomoćnike u nastavi

Traži se 182 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik

Približava je krajnji rok za prijave zainteresiranih za pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike u osnovnim i srednjim školama čiji je osnivač Zagrebačka županija. Naime, u sklopu projekta Prsten potpore IV objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 182 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 196 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 16. kolovoza.

Podsjećamo, projekt Prsten potpore IV provodit će se tijekom školske godine 2021./2022., a u njemu je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednik zaposlit će se u 29 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati tjedno) ili puno radno vrijeme. Natječajni postupak provode škole koje na svojim web-stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2021./2022. i provode selekciju kandidata.

S našeg područja u ovaj projekt uključeni su OŠ Sveta Nedelja koja traži 7 pomoćnika u nastavi, OŠ Vladimira Deščaka Novaki (6 pomoćnika u nastavi) te Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor (2 pomoćnika u nastavi) pa se natječaj može naći na njihovim web stranicama.

M.Š.

 
13.08.2021.

Privedena je kraju treća faza projekta Vjetar u leđa

Pripremljena je i četvrta faza projekta

Privedena je kraju treća faza projekta Vjetar u leđa

Treća faza projekta Vjetar u leđa privedena je kraju u suradnji s pet samoborskih osnovnih škola: OŠ Bogumila Tonija, OŠ Samobor, OŠ Milana Langa, OŠ Rude te OŠ Mihaela Šiloboda. Ovaj hvale vrijedan projekt u potpunosti je ostvario svoje zadane ciljeve, a to su omogućavanje jednakih mogućnosti obrazovanja za svu djecu, unaprjeđenje položaja djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja te stvaranje uvjeta za aktivno sudjelovanje djece s teškoćama u razvoju u društvenim aktivnostima.

Osim osnovnoškolaca, koji su sudjelovali u projektu, istaknuli su se i pomoćnici u nastavi čija je uloga bila pružiti pomoć sukladno individualnim potrebama učenika s posebnim potrebama ili teškoćama u razvoju te poticanje samostalnosti djeteta u suradnji sa stručnim timom škole i roditeljima.

U sklopu projekta Vjetar u leđa predviđena je i njegova četvrta faza. U projektnoj prijavi prijavljeno je 55 pomoćnika za 60 učenika te je ista uspješno prošla administrativnu provjeru, procjenu kvalitete kao i provjeru prihvatljivosti troškova. Sukladno tome projektna prijava je prihvatljiva za financiranje u maksimalnom iznosu od 2 milijuna kuna. Grad Samobor će osigurati sredstva u iznosu od 491.599 kuna te je udio financiranja Europske unije, odnosno Europskog socijalnog fonda 80 posto. Projektna prijava je u procesu prelaska u sljedeću fazu postupka dodjele – Odluku o financiranju. Razdoblje provedbe projekta je 48 mjeseci, počevši od kolovoza 2017. godine. Ukupna vrijednost projekta je 5.617.423,20 kuna, od čega Europska unija financira 85%, odnosno dodjeljuje 4.774.809,70 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Te 2017. godine osigurano je 28 pomoćnika za 31 učenika, dok je u 2021. godini taj broj narastao na 45 pomoćnika za 50 učenika. Posrednička tijela projekta su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Grad Samobor

 
13.08.2021.

Jesenski upisni rok u samoborskim srednjim školama

Slobodno je još ukupno 59 mjesta

Jesenski upisni rok u samoborskim srednjim školama

Kraj kolovoza donosi mogućnost upisa u srednjoškolsko obrazovanje onima koji se nisu upisali u ljetnom roku. Slobodnih mjesta ostalo je u i samoborskim srednjim školama i ustanovama, i to ukupno njih 59.

Najviše slobodnih mjesta u jesenskom roku prema uobičajenoj višegodišnjoj praksi je u Srednjoj strukovnoj školi, ukupno njih 29 u trogodišnjim programima. Konkretno, ostalo je još 20 slobodnih mjesta za zanimanje instalater grijanja i klimatizacije, 7 mjesta za elektroinstalatera te 2 mjesta za vozača motornog vozila.

Pomalo neočekivano, još je 10 mjesta ostalo u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša gdje se može upisati četverogodišnja Opća gimnazija. Ukupno 3 mjesta preostala su u Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi i to dva mjesta u programu slastičar te jedno mjesto u programu kuhar. Oba programa traju tri školske godine.

Dolazimo i do Centra za odgoj i obrazovanje Lug u kojem je u jesenskom roku ostalo slobodno još 13 mjesta, sve u trogodišnjim programima. Po 3 mjesta ostala su za zanimanja pomoćni bravar, pomoćni vrtlar i pomoćni autolakirer, a po dva mjesta za zanimanja pomoćni kuhar i slastičar te pomoćni soboslikar i ličilac.

Na kraju, ostala nam je Glazbena škola Ferde Livadića u kojoj je u dvogodišnjem programu Glazbenik - pripremno razdoblje Rog ostalo jedno mjesto. Po jedno mjesto ostalo je i u četverogodišnjim programima glazbenik klavirist, glazbenik pjevač i glazbenik teorijski smjer.

Dolazimo i do važnih tehničkih detalja. Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa je 21. kolovoza, a završetak prijava obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere 24. kolovoza. Završetak prijava obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica određen je 26. kolovoza, dok će objava konačnih ljestvica poretka biti 28. kolovoza. Potom, dostava potpisanog obrasca o upisu u prvi razred srednje škole, tj. upisnice predaju se 30. i 31. kolovoza prema objašnjenju koje će biti objavljeno na web stranicama škole.

M.Š.

 

Traži se 182 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik

Privedena je kraju treća faza projekta Vjetar u leđa

Jesenski upisni rok u samoborskim srednjim školama

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002