07.01.2021.

Humanitarna akcija Grada Sveta Nedelja

Prikupljanje priloga transparentno kao nikad prije

Grad Sveta Nedelja pokrenuo je humanitarnu akciju kojom će osigurati sredstva i u potpunosti obnoviti jedan stambeni objekt u području pogođenom potresom.

U tu svrhu otvoren je račun za uplatu donacija, a stanje računa se svakodnevno može pratiti na službenim stranicama Grada Svete Nedelje kako bi se osigurala potpuna transparentnost. O svim donacijama, bez obzira da li su donacije u novcu ili naravi, vodit će se zasebna službena evidencija, također javno dostupna. Osim uplatom novčanih sredstava, možete pomoći i donacijama u naravi, poput nabavke kućanskih aparata, namještaja i slično.

U ovaj veliki zajednički projekt već su se uključila određena poduzeća s područja Svete Nedelje, koja će osigurati dio potrebnog građevinskog materijala ili samog opremanja doma. Točan popis potrebne pomoći u naravi objavit ćemo naknadno na službenim stranicama Grada.

Za sve dodatne upite i pitanja vezana uz donacije u naravi molimo vas da se obratite na telefonski broj 01/3335-425 ili e-mail pitanja@grad-svetanedelja.hr.

Unaprijed hvala svima koji će svojom donacijom pomoći da u ovim teškim i izazovnim vremenima osiguramo siguran i topao dom obitelji s područja pogođenog potresom.

PODACI ZA UPLATU DONACIJA

IBAN: HR4324020061500091935

Model: HR68

Poziv na broj: 7765 – OIB uplatitelja

Opis uplate: DONACIJA ZA OBNOVU KUĆE

PODACI ZA UPLATU IZ INOZEMSTVA

Za uplate iz inozemstva potrebno je dodati i SWIFT banke ESBCHR22

PODACI ZA UPLATU SKENIRANJEM QR KODA

Donacija odnosno uplata se može izvršiti i skeniranjem QR koda.

Skeniranjem QR koda kroz KEKS Pay aplikaciju se atomatski otvara prozor za izvršavanje donacije Gradu. Korisnik aplikacije treba samo upisati željeni iznos donacije te napraviti potez prstom. Ni donator, niti primatelj donacija nema nikakvih transakcijskih troškova.

A.B.B.

 
07.01.2021.

Radovi u OŠ Milana Langa u Bregani

Višenamjenska podrumska radionica imat će i vanjski ulaz

Radovi u OŠ Milana Langa u Bregani

Kao što je i najavljeno, podrumska učionica OŠ Milana Langa u Bregani uskoro će dobiti i ulaz s vanjske strane. Započeli su radovi na izgradnji stepenica, mijenjaju se stare i dotrajale električne instalacije u samoj učionici, a obnovit će se i zidovi.

Time će ovaj prostor postati zasebna cjelina, namijenjena potrebama učeničke zadruge i brojnih izvannastavnih aktivnosti, uz mogućnost održavanja različitih sastanaka i drugih kreativnih školskih projekata.

I.M.

 
07.01.2021.

Pokrenuta akcija Djeca djeci

Utješite tužne vršnjake u Petrinji, Glini, Sisku...

Pokrenuta akcija Djeca djeci

U Samoboru je pokrenuta akcija Djeca djeci. Riječ je o akciji prikupljanja personaliziranih poklon paketa za djecu u potresom pogođenim područjima.

Akciju pokreću samoborski Dječji forum, Volonterski centar Kad bi svi... i Plavi bor, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Samobor.

U razdoblju od 11. do 15. siječnja, od 16 do 18 sati u prostorije Plavog bora, Trg Matice hrvatske 5 u Samoboru (parkić kod kina), možete donijeti pakete koji će se putem samoborskog Crvenog križa distribuirati djeci na potresom pogođenim područjima.

Kako postati "SUPERPOMAGAČ" u pet koraka?

- pronađi jednu kutiju (od cipela, čizama i slično).

- u nju pažljivo složi igračku, tople rukavice, kocke, puzzle, bojice, bojanku, ljepilo, škarice, pisanku, slikovnicu... Sve što misliš da bi moglo razveseliti nekog tvog vršnjaka.

- rukom napiši pismo ili poruku ohrabrenja i podrške nepoznatom prijatelju ili prijateljici. Može i crtež.

- otvorenu kutiju donesi u Plavi bor – zajedno ćemo ju zapakirati i napisati kome je namijenjena.

- volonteri Crvenog križa odnijet će tvoju kutiju djeci koja su ostala bez svojih domova, a ti ćeš shvatiti da postati "superpomagač" i nije tako teško.

"No kad gori čija kuća, onda se ne pita tko koga voli, nego se mora ići gasiti vatru!" (šegrt Hlapić)

Upute za roditelje:

Kutija ne smije biti veća od kutije za cipele/čizme, igračke moraju biti čitave i čiste, ne prima se hrana niti odjeća. Donesite otvorenu kutiju – zajedno ćemo ju zapakirati!

Cilj je s ljubavlju i pažnjom pripremiti osobni dar za svoga vršnjaka. Važno je znati da djeca uče iz onoga što vide. Pokažimo im primjerom kako zajedno pomoći, jer i djeci je važno pružiti mogućnost da pomognu i daju nešto od sebe.

Kontakt: info@plavibor.net i 098/9018-104.

P.A.

 
07.01.2021.

Odvoz božićnih drvaca

Uz zelene otoke ili u reciklažu

Odvoz božićnih drvaca

Trgovačko društvo Komunalac d.o.o. i ove godine odvozi božićna drvca. Građani ih mogu odložiti uz bilo koji zeleni otok na području Grada Samobora.

Drvca se odlažu i u Reciklažnom dvorištu kod Sajmišta.

A.B.

 

Humanitarna akcija Grada Sveta Nedelja

Radovi u OŠ Milana Langa u Bregani

Pokrenuta akcija Djeca djeci

Odvoz božićnih drvaca

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002