22.10.2021.

Samobor i Sveta Nedelja ponovno na vrhu ljestvice najboljih gradova

Kod nas je tak dobro, da nam je neugodno!

Samobor i Sveta Nedelja ponovno na vrhu ljestvice najboljih gradova

U izboru najboljih gradova u Republici Hrvatskoj u 2021. godini, koji je svoju završnicu imao na dodjeli priznanja 21. listopada u Novom Vinodolskom, Samobor i Sveta Nedelja ponovno su na samom vrhu ljestvica u kategorijama gospodarstva i kvalitete života.

Grad Samobor prvi je od svih velikih gradova kada je u pitanju gospodarstvo, a istu titulu u kategoriji srednjih gradova ponijela je susjedna Sveta Nedelja.

Po pitanju kvalitete života i Samobor i Sveta Nedelja, svaki u svojoj kategoriji, na četvrtom su mjestu u državi.

Priznanja su to koja unazad nekoliko godina redovito stižu u oba grada, a, po svemu sudeći, ostaje im dodatno poraditi na kvaliteti života njihovih sugrađana, kao i na budućim nominacijama u kategorijama obrazovanja i mladih te povlačenju novca iz EU fondova.

Izbor najboljih gradova u Republici Hrvatskoj organiziraju Jutarnji list, portal Gradonačelnik.hr i agencija Ipsos, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i portalom Župan.hr.

M.K.

 
22.10.2021.

Izborna skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora

Ivan Vlainić je novi predsjednik samoborskih tehničara

U dvorani srednjih škola održana je u četvrtak, 21. listopada izborna skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora, na kojoj je za predsjednika u novom mandatu jednoglasno izabran Ivan Vlainić. Njegov zamjenik, odnosno potpredsjednik, bit će dosadašnji predsjednik Stjepan Črnjak, a za tajnika je izabran Franjo Bašić. U Nadzorni odbor izabrano je 7 članova: Mladen Novosel, Andrea Rađenović, Krešo Bišćan, Dejan Gvozdanović, Zlatko Matičić, Boško Odak i David Martić, u Nadzornom odboru su Nenad Jamić, Miljenko Mogulić i Ivica Knežević, a Sud časti radit će u sastavu Miljenko Petrac, Igor Takač i Branka Wintersteiger.

Izabrani su i predstavnici za županijsku razinu – Ivan Vlainić i Stjepan Črnjak (zamjenici Zlatko Matičić i Boško Odak), dok će ih u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture zastupati Ivan Vlainić i njegov zamjenik David Martić.

Sjednici je nazočio 41 od 48 članova Skupštine, koji su većinom podržali izvješća predsjednika (3 glasa protiv), tajnika (1 glas protiv), NO-a (3 glasa protiv) te Suda časti, koji tijekom godine nije imao posla, odnosno pritužbi.

Dosadašnji predsjednik Črnjak u svojem je izvješću istaknuo kako je najveći problem prostor, jer ZTK sada djeluje na dvije lokacije – u Gajevoj ulici (bivša SAMA) i u Langovoj 43, gdje još opremaju zapuštene svlačionice na tamošnjem igralištu. No, pripremljeno je već idejno rješenje za svima neophodan multifunkcionalni Centar tehničke kulture, koji bi se gradio upravo u Langovoj ulici, a kojim bi suvremen prostor dobili ne samo tehničari, već i sportaši rekreativci, prerastajući vremenom u regionalni centar, koji je potreban i na županijskoj razini.

Črnjak je izrazio zadovoljstvo i ovogodišnjom gradskom Smotrom ZTK-a, održanoj po prvi puta u prostoru Autobusnog kolodvora, o čemu smo već pisali, jer je bila dobro posjećena te se nada da će se i nadalje tamo održavati.

O financijama je govorio tajnik Bašić te istaknuo da će detaljnije podatke imati nakon rebalansa gradskog proračuna.

Novoizabranom vodstvu i skupštinarima obratio se zamjenik gradonačelnice Petar Burić, koji je, uz čestitke izabranima, pohvalio rad ZTK-a na doborobit cijele zajednice. Što se tiče gradnje planiranog Centra tehničke kulture, Burić je rekao da bi taj projekt, kao i sve ostale veće gradske projekte, htjeli prijaviti na neki od EU fondova kako bi ga lakše isfinancirali.

Na kraju je svima na izboru zahvalio predsjednik Ivan Vlainić, rekavši kako će, uz pomoć dosadašnje ekipe, i dalje gledati u budućnost, prijavljivati projekte na dostupne fondove te raditi na daljnjoj transparentnosti rada zajednice i svih članica. Vlainić je najavio i da će na prvi sastanak Izvršnog odbora biti pozvani i predstavnici svih ostalih klubova i udruga unutar zajednice, kako bi se upoznali s budućim radom i planiranim aktivnostima.

M.K.

 

Samobor i Sveta Nedelja ponovno na vrhu ljestvice najboljih gradova

Izborna skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002