30.03.2021.

Odvoz glomaznog otpada u 2021. godini

Odvoz glomaznog otpada počinje 1. travnja

Odvoz glomaznog otpada u 2021. godini

Za narudžbu kontejnera potrebno je ispuniti obrazac Zahtjeva za odvoz glomaznog otpada, koji se može preuzeti na internetskoj stranici Komunalca. Zahtjevi se dostavljaju na e-mail adresu glomazni@komunalac-samobor.hr ili na Info pult društva, a isti će se zaprimati do 30. rujna 2021. godine.

Korisnici javne usluge prikupljanja otpada imaju pravo na besplatan odvoz glomaznog otpada putem kontejnera od 5 m³ jedanput godišnje.

Posebnu pažnju treba obratiti na popis predmeta i tvari koji se smatraju glomaznim otpadom, a koji se nalazi na poleđini zahtjeva, budući da u kontejner za glomazni otpad nije dozvoljeno odlagati građevinski otpad poput šute, cigle, kamena, crijepa, azbestnih ploča, građevinskih pločica, problematični otpad poput akumulatora, baterija, pesticida, boja, lijekova te biootpad, odnosno granje, lišće, stabla, travu i slično.

Molimo korisnike da se pridržavaju uputa i da u kontejnere odlažu isključivo glomazni otpad, jer će, u slučaju da se prilikom preuzimanja u kontejneru uoči nedozvoljena vrsta otpada, korisniku biti dostavljen račun za zbrinjavanje otpada.

A.B.

 
30.03.2021.

Nema odvoza miješanog komunalnog otpada na uskrsni ponedjeljak

Zelene kante praznit će dva dana prije

Nema odvoza miješanog komunalnog otpada na uskrsni ponedjeljak

Na uskrsni ponedjeljak, 5. travnja 2021. godine, trgovačko društvo Komunalac d.o.o. neće odvoziti miješani komunalni otpad.

Zamjenski termin odvoza bit će u subotu, 3. travnja 2021. godine.

A.B.

 
30.03.2021.

Predstavljen idejni projekt buduće osnovne škole na prostoru bivše vojarne

4000 kvadrata za više od 560 učenika

Velika zgrada na ulazu u bivšu Vojarnu Taborec dugo je čekala, ali i dočekala, odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja za rekonstrukciju i dogradnju, kojima će u naredne dvije godine postati depandansa Osnovne škole Bogumila Tonija, u kojoj će se moći smjestiti do 20 odjeljenja nižih razreda, uz prateću dvoranu i sve ostale pripadajuće sadržaje za više od 560 učenika. Nakon radova rekonstrukcije i dogradnje jednodjelne školske sportske dvorane, škola će se prostirati na više od 4000 m² te će zadovoljavati sve uvjete za potpuno uključivanje učenika s tjelesnim invaliditetom. Uz učionice razredne nastave i dvoranu, ovdje će se smjestiti i knjižnica, blagovaonica, kuhinja i drugi sadržaji.

Tim je povodom u utorak, 30. ožujka, ispred zgrade u Ulici Vlade Gotovca 1 održana konferencija za medije i predstavljen idejni projekt buduće škole, kojem su nazočili ravnateljica OŠ Bogumila Tonija Milena Kolarec i zamjenici gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec.

Ravnateljica škole Milena Kolarec izrazila je iznimno zadovoljstvo ovom odlukom resornog ministarstva i Grada, jer će po završetku obnove i dogradnje ovog objekta sve generacije učenika biti na dobitku, pogotovo oni mlađi. Jer, kako je rekla, škola sada ukupno broji oko 1200 učenika, od kojih je njih oko 1000 u matičnoj školi, a broj djece svake godine poveća se bar za jedno novo odjeljenje. U novu školu preselili bi niži razredi, čime bi se u postojećoj školi stvorio prostor za brojne ostale planirane programe i aktivnosti te ostvario krajnji cilj, a to je jednosmjenska nastava u jednoj od najvećih osnovnih škola u cijeloj Hrvatskoj.

S jednakim zadovoljstvom zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković najavila je kako do kraja godine očekuju građevinsku dozvolu i početak radova, kao i za gradnju dvorane u Bregani, što je još jedna potvrda intenzivnog ulaganja Grada u školstvo, kao bitnog preduvjeta za jačanje društvene infrastrukture u budućnosti i u daleko širem smislu od same izgradnje nove škole.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec kratko se osvrnuo na obnovu cijelog prostora bivše vojarne, u koji je, kako je naglasio, od 2010. do 2020. godine uloženo oko 70 milijuna kuna. Uređenjem ove zadnje zgrade cijeli kompleks bit će popunjen i Samobor tako dobiva još jedan, potpuno novi, mali društveni i sadržajni centar. Stanec je istaknuo i kako se u posljednjih 10 godina u Grad doselilo oko 4000 novih stanovnika pa su i potrebe u svim segmentima veće, a što se tiče ovog projekta nove škole koristit će se, uz osigurana financijska sredstva iz proračuna, i svi ostali dostupni izvori financiranja različitih fondova za što bolje opremanje i funkcionalnost zgrade i buduće škole.

M.K.

 

Odvoz glomaznog otpada u 2021. godini

Nema odvoza miješanog komunalnog otpada na uskrsni ponedjeljak

Predstavljen idejni projekt buduće osnovne škole na prostoru bivše vojarne

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002