30.09.2021.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje prošla bez rasprava

Samo kaj nisu si skupa zapopevali jednu domaču...

Sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje održana 29. rujna u Društvenom domu u Strmcu, s dnevnim redom od 8 točaka, koje su gotovo sve usvojene jednoglasno, završila je za nepunih pola sata.

Usvojeno je izvješće o izvršenju Proračuna Grada Svete Nedelje u prvoj polovici ove godine. Ostvareni su prihodi i primici od 50 milijuna kuna (od ukupno planiranih 137 milijuna) te rashodi i izdaci od 45 milijuna kuna.

- Važno je za napomenuti - rekao je gradonačelnik Dario Zurovec - da smo u godinu ciljano ušli s knjigovodstvenim manjkom, jer nismo htjeli zaustaviti ni jedan projekt, a s obzirom na poreznu reformu i uštede koje smo napravili, računali smo da će se to kompenzirati kroz ovu godinu, što se i vidi u podatku da taj manjak nije više šest i pol milijuna već 600 tisuća kuna.

Zurovec je naglasio da je kod prihoda povećan udio sredstava iz poreza na dohodak pa su porezni prihodi za 10 milijuna kuna veći od planiranih. Također, dodao je Zurovec, za očekivati je da će se poremećaji na svjetskom tržištu sirovina odraziti i kod nas pa će se u drugom dijelu godine i proračun tome trebati prilagoditi.

Vijećnici su podržali i prijedlog rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Slavuj, za koju će, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak, Grad na natječaju pokušati dobiti sufinanciranje EU fondova.

Jedina odluka koja nije donesena jednoglasno, već s dva suzdržana glasa, bila je Strategija o brendiranju Grada Svete Nedelje, no i tu nije bilo diskusije. Gradonačelnik Zurovec naglasio je da će Grad koristiti brendove koji su već svjetski prepoznatljivi, kao Rimac automobili, ali i prirodne ljepote i njihovu prepoznatljivost, sve uz uvažavanje javnog mnijenja.

Vijećnici su za novog predstavnika Grada Svete Nedelje u Udruzi LAG Sava izabrali zamjenika gradonačelnika Gabrijela Deaka.

Donesene su i dvije odluke o ukidanju javnog dobra u općoj uporabi na katastarskim česticama u Svetoj Nedelji i Rakitju, o čemu se detalji mogu vidjeti na web stranicama Grada.

Aktualni sat

Karlo Lacković iz Domovinskog pokreta zahvalio je gradskim čelnicima na postavljanju rasvjete na dječjem igralištu na Svetonedeljskom Bregu te predložio da Grad postavi rasvjetu i na atletsku stazu u Kerestincu, kako bi se mogla koristiti i u večernjim satima. Ukazao je i na problem rasvjete u Rakitskoj ulici od križanja sa Svetonedeljskom do križanja s Novačkom cestom.

Zamjenik gradonačelnika Deak rekao je da će i dalje postavljati rasvjetu tamo gdje nedostaje, no to se planira za sljedeću godinu, jer su za ovu već potrošena sredstva za tu namjenu.

Zdenko Tubikanec iz stranke Fokus pitao je kada će biti izgrađen rotor na križanju Tuđmanove i Ulice Vojvodići i kada će biti otvoren Lidl. Gradonačelnik Dario Zurovec rekao je da će izgradnja rotora biti završena tijekom prosinca, a otvaranje Trgovačkog centra Lidl očekuje se uoči Božića. Dodao je da se radovi na rotoru dobro odvijaju pa se već postavljaju i rubnjaci, čak i prema Vojvodićima.

D.K.

 
30.09.2021.

Privremena regulacija prometa u Uskočkoj ulici

Mjesec dana vozite oko Uskočke

Privremena regulacija prometa u Uskočkoj ulici

Zbog radova na sanaciji ulegnuća kolnika, od petka 1. listopada 2021. godine u Uskočkoj ulici u Samoboru na snazi će biti privremena regulacija prometa.

Promet će biti zatvoren za sva vozila, osim za vozila stanara i gradilišta pa molimo građane da se u vrijeme izvođenja radova pridržavaju prometne signalizacije.

Očekivano vrijeme trajanja radova je mjesec dana, a izvođač radova Komunalac d.o.o.

A.B.

 

Sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje prošla bez rasprava

Privremena regulacija prometa u Uskočkoj ulici

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002