09.11.2021.

Fokusovci krenuli sa zapošljavanjem sebi sličnih

Falsifikator Mario Bertina brinut će o samoborskoj sigurnosti

Fokusovci krenuli sa zapošljavanjem sebi sličnih

Kao što je poznato, Samobor je jedna od najnesigurnijih sredina za život u Hrvatskoj, a bogme i u regiji.

Svakodnevno bilježimo slučajeve pljački dućana, dizanja u zrak bankomata, oružanih obračuna po ulicama i parkovima, drogiranja učenika nižih razreda osnovnih škola pod velikim odmorom, krađe torbica bakicama po autobusima i slična nedjela.

Ni u gradskoj upravi nije bolje. Po kancelarijama, hodnicima i zakucima zgrade na Trgu kralja Tomislava 5 posljednjih je mjeseci uočen i zabilježen niz sigurnosno - disciplinskih ispada zaposlenika. Neki od njih, kao što je zapišavanje daske na zahodu od strane nepoznate muške osobe, pa slučaj djelatnice koja je usred radnog vremena telefonirala mami u bolnicu, ili onaj kada dana 16. listopada 2021. čistačica nije ispraznila koš za smeće u sobi br. 76, pa...

Stanje je, kao što vidimo, iako si to ne želimo priznati, dramatično, da ne velimo - alarmantno!

No, Bogu hvala, aktualna gradska uprava na vrijeme je uočila kriminalne trendove i prionula traženju rješenja. I, kao i uvijek do sada, pronašla ono pravo - zapošljavanje stručnjaka za suzbijanje takvih neželjenih pojava i ponašanja.

Točnije, zaposlila je "višeg stručnog suradnika za sigurnost i civilnu zaštitu" i smjestila ga (3. studenoga) u Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj i projekte EU, kod pročelnika Marinka Džepine. Usput, kad smo o tome pitali pročelnika Džepinu (8. studenoga), on nam je rekao da "o tome nema pojma" i da je zadnjih deset dana bio na godišnjem odmoru (konkretnije, "u maslinama", negdje u okolici Drniša).

I, evo nama novog uposlenika, stručnjaka za sigurnost i civilnu zaštitu - Marija Bertine.

Mario Bertina, kojeg će građani Grada Samobora plaćati u narednom razdoblju, bivši je šef PN USKOK-a u mirovini, a kao penzioner je već obavljao slične poslove na Pagu, oko rješavanja problema Zrća i sigurnosti na tom terenu. Nemojte se smijati, jer nije baš smiješno, ali novi samoborski "bezbednjak" tamo je rješavao dramatičan problem s ampulama dušikova oksida, odnosno tzv. smijavcem, koji je vražja mladež koristila pri svojim tulumarenjima.

Jel tam nekom smeh prisel, ne znamo.

Inače, o Bertini se pisalo i van njegovih sigurnosno - zaštitarskih djelatnosti.

U procesu u kojem ga se svojedobno teretilo za krivotvorenje Ugovora o darivanju njegovog djeda Ivana Kunaja, protiv njega svjedočila je i vlastita majka, a tužile su ga dvije sestre - Ivana Hendriks i Nada Lensky. Bertina je krivotvorenjem ugovora, prema kojem pokojni djed tu obiteljsku kuću u Zagrebu ostavlja njemu, pokušao na prevaru doći do polovice kuće. Mario Bertina je isti Ugovor o darivanju potpisao, dok je njegov pokojni djed "stavio otisak kažiprsta". Općinski sud u Zagrebu poništio je sporni ugovor, uzevši u obzir iskaze navedenih svjedokinja, tako da je sigurnosni stručnjak i novozaposlenik Grada Samobora Mario Bertina osuđen za krivotvorenje spomenutog ugovora o darivanju.

E, takvi nam trebaju! Baš ko i Fokus, Petra Škrobot i Petar Burić. I, da ne zaboravimo, ko i braća Zurovec.

Robert Škiljan

Foto: Print screen/Slobodna Dalmacija

 

Fokusovci krenuli sa zapošljavanjem sebi sličnih

Arhiva 2021

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002