09.11.2021.

Fokusovci krenuli sa zapošljavanjem sebi sličnih

Falsifikator Mario Bertina brinut će o samoborskoj sigurnosti

Fokusovci krenuli sa zapošljavanjem sebi sličnih

Kao što je poznato, Samobor je jedna od najnesigurnijih sredina za život u Hrvatskoj, a bogme i u regiji.

Svakodnevno bilježimo slučajeve pljački dućana, dizanja u zrak bankomata, oružanih obračuna po ulicama i parkovima, drogiranja učenika nižih razreda osnovnih škola pod velikim odmorom, krađe torbica bakicama po autobusima i slična nedjela.

Ni u gradskoj upravi nije bolje. Po kancelarijama, hodnicima i zakucima zgrade na Trgu kralja Tomislava 5 posljednjih je mjeseci uočen i zabilježen niz sigurnosno - disciplinskih ispada zaposlenika. Neki od njih, kao što je zapišavanje daske na zahodu od strane nepoznate muške osobe, pa slučaj djelatnice koja je usred radnog vremena telefonirala mami u bolnicu, ili onaj kada dana 16. listopada 2021. čistačica nije ispraznila koš za smeće u sobi br. 76, pa...

Stanje je, kao što vidimo, iako si to ne želimo priznati, dramatično, da ne velimo - alarmantno!

No, Bogu hvala, aktualna gradska uprava na vrijeme je uočila kriminalne trendove i prionula traženju rješenja. I, kao i uvijek do sada, pronašla ono pravo - zapošljavanje stručnjaka za suzbijanje takvih neželjenih pojava i ponašanja.

Točnije, zaposlila je "višeg stručnog suradnika za sigurnost i civilnu zaštitu" i smjestila ga (3. studenoga) u Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj i projekte EU, kod pročelnika Marinka Džepine. Usput, kad smo o tome pitali pročelnika Džepinu (8. studenoga), on nam je rekao da "o tome nema pojma" i da je zadnjih deset dana bio na godišnjem odmoru (konkretnije, "u maslinama", negdje u okolici Drniša).

I, evo nama novog uposlenika, stručnjaka za sigurnost i civilnu zaštitu - Marija Bertine.

Mario Bertina, kojeg će građani Grada Samobora plaćati u narednom razdoblju, bivši je šef PN USKOK-a u mirovini, a kao penzioner je već obavljao slične poslove na Pagu, oko rješavanja problema Zrća i sigurnosti na tom terenu. Nemojte se smijati, jer nije baš smiješno, ali novi samoborski "bezbednjak" tamo je rješavao dramatičan problem s ampulama dušikova oksida, odnosno tzv. smijavcem, koji je vražja mladež koristila pri svojim tulumarenjima.

Jel tam nekom smeh prisel, ne znamo.

Inače, o Bertini se pisalo i van njegovih sigurnosno - zaštitarskih djelatnosti.

U procesu u kojem ga se svojedobno teretilo za krivotvorenje Ugovora o darivanju njegovog djeda Ivana Kunaja, protiv njega svjedočila je i vlastita majka, a tužile su ga dvije sestre - Ivana Hendriks i Nada Lensky. Bertina je krivotvorenjem ugovora, prema kojem pokojni djed tu obiteljsku kuću u Zagrebu ostavlja njemu, pokušao na prevaru doći do polovice kuće. Mario Bertina je isti Ugovor o darivanju potpisao, dok je njegov pokojni djed "stavio otisak kažiprsta". Općinski sud u Zagrebu poništio je sporni ugovor, uzevši u obzir iskaze navedenih svjedokinja, tako da je sigurnosni stručnjak i novozaposlenik Grada Samobora Mario Bertina osuđen za krivotvorenje spomenutog ugovora o darivanju.

E, takvi nam trebaju! Baš ko i Fokus, Petra Škrobot i Petar Burić. I, da ne zaboravimo, ko i braća Zurovec.

Robert Škiljan

Foto: Print screen/Slobodna Dalmacija

 

Fokusovci krenuli sa zapošljavanjem sebi sličnih

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002