27.10.2021.

Najnoviji model omiljenog hipermarketa prostire se na gotovo 2500 m2

Otvoren dugoočekivani INTERSPAR u Samoboru

SPAR Hrvatska je 27. listopada otvorio svoj najnoviji INTERSPAR hipermarket u Samoboru, čime je SPAR Hrvatska osigurao omiljenu INTERSPAR ponudu s više od 22 000 proizvoda. Zahvaljujući tome svim stanovnicima Samobora i okolice sada je dostupna bogata INTERSPAR ponuda, koja uključuje vrhunske proizvode vlastitih robnih marki, ali i proizvode lokalnih proizvođača. Otvorenjem nove trgovine SPAR Hrvatska omogućio je i zaposlenje novih 70 djelatnika.

Svečanom otvorenju INTERSPAR hipermarketa prisustvovali su samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, voditelj trgovine Davor Brkić, regionalni voditelj Dragan Glavaš te predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl, koji su rezanjem vrpce pustili u rad omiljenu trgovinu. Osim s više od 22 000 proizvoda u ponudi, INTERSPAR hipermarket u Samoboru može se pohvaliti i odjelom mesnice s bogatom ponudom mesa, ribarnicom s uvijek svježom ribom i toplotekom s velikim izborom gotovih jela. Za jednostavniju kupovinu u novom INTERSPAR hipermakretu postavljene su i četiri samoposlužne blagajne, a kupcima je na raspolaganju i parking sa 110 parkirnih mjesta.

SPAR Hrvatska je već dobro poznat po bliskoj suradnji s lokalnim dobavljačima, a iznimka nije niti novi INTERSPAR hipermarket u Samoboru. Proizvodi lokalnih proizvođača s područja Samobora i Svete Nedelje su: Vital čips od jabuke proizvođača Zdrava Navika iz Svete Nedelje, zatim čvarci tvrtke Fortuna Food iz Samobora, maline koje proizvodi OPG Oršić, a koje je moguće naći pod robnom markom "Vrtovi Hrvatske", dok delikatesne salate s oznakom "Ekskluzivno za SPAR" proizvodi tvrtka Fluxus.

Prilikom otvaranja nove poslovnice, SPAR Hrvatska je uručio donaciju Vatrogasnoj zajednici grada Samobora u vrijednosti 20.000 kn, kako bi im olakšali rad u kojem nesebično pomažu lokalnom stanovništvu. Povodom otvorenja u INTERSPAR hipermarketu organizirani su poseban program i aktivnosti za djecu. Sve do nedjelje, 31. listopada, u novom hipermarketu u Samoboru djeca će moći uživati u facepaintingu, zabavnim kvizovima te predstavama.

Radno vrijeme INTERSPAR hipermarketa u Samoboru na adresi Ul. Grada Wirgesa 2d je od ponedjeljka do subote od 7 do 21 sat te nedjeljom od 7 do 20 sati.

T.I.

 
27.10.2021.

Javna ustanova Zeleni prsten započela je s provedbom programa Mladi čuvari prirode

Informiranje i obrazovanje novih generacija najveće jamstvo očuvanja i opstanka vrijednosti

Priroda se najbolje uči u prirodi, a znanje je najvrednije kada se dijeli. Javna ustanova Zeleni prsten započela je s provedbom programa Mladi čuvari prirode, u suradnji sa Šumarskim fakultetom u Zagrebu. Kroz dvije jednodnevne radionice, cilj je kod učenika razviti senzibilitet u promatranju prirode oko sebe u svrhu njene zaštite.

Lijepe jesenske dane učenici su proveli u stjecanju znanja i vještina vezanih uz bogatstvo prirodnog okoliša i stalno rastuću potrebu čuvanja prirode, učili su o šumskom bontonu, odnosno o dozvoljenim i zabranjenim aktivnostima u prirodi, te bogatstvu biljnih i životinjskih vrsta koje obitavaju na navedenim područjima. Upoznajući biološku raznolikost i važnost šuma učili su kako razlikovati drveća po kori, listovima i plodovima, radeći ujedno od prirodnih sastavnica osebujna likovna djela – "land art" uratke, svojevrsna minimalistička pejzažna djela u slobodnom prostoru.

Koncept upravljanja zaštićenim područjima prepoznaje da su kontinuirano informiranje i obrazovanje novih generacija najveće jamstvo očuvanja i opstanka vrijednosti takvih područja za buduće generacije.

Prva radionica održana je u Natura 2000 području Šuma Žutica za učenike Osnovne škole Stjepana Basaričeka, a druga u Posebnom ornitološkom rezervatu Sava-Strmec za učenike osnovne škole Sveta Nedelja. Time se 50 učenika osnovnih škola Zagrebačke županije pridružilo brojnim mladim čuvarima u Hrvatskoj, ali i širom cijelog svijeta.

Uz učenje znanja i vještina o prirodi ispunjeno je i više radnih listova, kao svojevrsna provjera novostečenih znanja i iskustava, da bi po završetku radionice polaznicima bili uručeni prigodni pokloni i potvrde o završenom edukativnom programu, što su zajednički odradili ravnateljica Javne ustanove Zeleni prsten dr.sc. Tatjana Masten Milek, gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i trener - edukator radionice dr.sc. Ivan Martinić.

T.I.

 
27.10.2021.

Svečanost u povodu Dana darivatelja krvi

Zahvale spasiteljima ljudskih života

Rekorder po broju darivanja krvi na sinoćnjoj podjeli zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa bio je Samoborac Zdravko Dumbović iz Hrastine, koji je dosad 176 puta darovao svoju krv. Svečanost u povodu Dana darivatelja krvi upriličilo je u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije. Najbrojniji svečari na ovom skupu bili su upravo Samoborci, jer je, uz Dumbovića, zahvalnice HCK-a primilo još njih 22-oje. S obzirom na to da i ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Samobor za darivatelje krvi priređuje gradsku svečanost, svim preostalim ovogodišnjim jubilarcima, a ukupno ih je 45, zahvalnice HCK-a bit će uručene 10. studenoga u Centru za mlade Bunker.

Jučer su ih još primili Željko Popović za 100 puta darovanu krv, Josip Pavlak, Rudolf Pavlin i Marko Špelić za 75 puta darovanu krv te Hrvoje Antolić, Goran Kanižaj, Marijan Kižlin, Vjeran Stilinović i Dražen Vitko za 50 darivanja krvi.

Uručene su i četiri tzv. završne zahvalnice onim Samoborcima koji su krv prestali darivati iz zdravstvenih razloga. Zaslužili su ih Josip Mojzeš za 138 darivanja, Hrvoje Frankić za 126 darivanja, Stjepan Oštilj za 117 puta darovanu krv i Ana Rubinić za 58 darivanja.

Podijeljeno je i osam obiteljskih zahvalnica, a preuzeli su ih predstavnici obitelji Belak, Čitarović, Franceković, Parać i Tandarić.

Hrvatski darivatelji krvi svoj dan, 25. listopada, obilježavaju kao nacionalni dan u spomen na prvu organiziranu akciju darivanja krvi u Hrvatskoj, 1953. godine u Željezari Sisak.

Zahvalnost svim darivateljima izrekao je predsjednik županijskog Crvenog križa, također Samoborac, dr. Ivica Cvetković, istaknuvši da oni svojom humanošću podižu svijet o kontinuiranom darivanju krvi kao građanskoj dužnosti.

- Dajući krv, vi zapravo ugrađujete dio svoga života u život nepoznate osobe - naglasio je Ivica Cvetković, dodavši da se krv daruje iz osobnih pobuda i pritom ne očekuje nikakva naknada ili materijalna korist.

Od početka ove godine u akcijama darivanja u županiji prikupljeno je 9677 doza. Godišnji plan je 10 400 doza i gotovo će sigurno biti premašen.

Riječi zahvale darivateljima krvi uputili su na svečanosti u Ivanić-Gradu i pomoćnica izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Kata Lerotić, dožupan Zagrebačke županije Damir Tomljenović i zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj. U podjeli zahvalnica uz njih su sudjelovale i dvije Samoborke, predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović i županijska pročelnica Ksenija Čuljak te predsjednica Nadzornog odbora županijskog Crvenog križa dr. Štefica Kamenarić Filipović. Završnu riječ zahvale izrekla je ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta. Program je vodio Joško Lokas, a uime svih nagrađenih na priznanjima je zahvalio Zdravko Dumbović.

E.K.

 
27.10.2021.

Zamjenski termin odvoza miješanog komunalnog otpada za 1.11.2021.

Umjesto u ponedjeljak, u subotu, 30. listopada

Zamjenski termin odvoza miješanog komunalnog otpada za 1.11.2021.

Na blagdan Svih svetih, u ponedjeljak 1. studenoga, Komunalac d.o.o. neće sakupljati miješani komunalni otpad. Zamjenski termin odvoza bit će u subotu 30. listopada.

A.B.

 

Najnoviji model omiljenog hipermarketa prostire se na gotovo 2500 m2

Javna ustanova Zeleni prsten započela je s provedbom programa Mladi čuvari prirode

Svečanost u povodu Dana darivatelja krvi

Zamjenski termin odvoza miješanog komunalnog otpada za 1.11.2021.

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002