09.03.2021.

Svetonedeljske esdepeovke i esdepeovci obilježili Dan žena

Žene trebamo slaviti svaki dan

Međunarodni dan žena 8. je svibnja obilježen diljem Hrvatske, ali i svijeta. Prilika je to da se prisjetimo svih žena koje su kroz prošlost svojom borbom zadužile sve nas i omogućile nam slobodu izbora, glasovanja, ali i slobodu – da se nikome ne opravdavamo za vlastite postupke i odluke. Borba za ovo prirodno pravo čovjeka mora biti nepokolebljiva, čvrsta volja svake žene, svake radnice, svakoga od nas.

Dan žena ne smijemo svesti na puko obilježavanje jednom godišnje, već je ženama potrebno svakodnevno iskazivati poštovanje za sve što rade za društvo, ali i zajednicu. Iako se one danas, a ne bi trebale, još uvijek bore s brojnim stereotipima; od pitanja planiraju li ostati trudne na razgovorima za posao, do slabijih pozicija i nižih plaća, možemo reći kako je svake godine situacija sve bolja. Muškarci prestaju raditi razlike, društvo napreduje, no put je dalek.

Jedna od stepenica svakako je i obilježavanje Međunarodnog dana žena, koji je, kao i svake godine, održan i u Svetoj Nedelji podjelom lončanica tratinčica diljem grada. Među ostalima, u podjelu su se uključili i Nikola Topol i Marija Market, kandidati lokalnog SDP-a za gradonačelnika, odnosno njegovu zamjenicu. Zajedno s timom suradnika, prolaznicama su dijelili cvijeće, a uz brojne dame koje su razveselili ovom gestom, do njih su došli i brojni muškarci kako bi svojim ženama, majkama, sestrama i kćerima kući odnijeli sadnice, ove trajne poklone kojma će ukrasiti vrtove i dvorišta obiteljskih kuća ili unutrašnjost domova.

Prolaznice su se vidno razveselile poklonom i poručile ženama da budu hrabre svaki dan te da se općenito više poštuju i u sebe vjeruju. Sretan vam Dan žena!

Petra Habdelić

 
09.03.2021.

Na 38. sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje izglasan Javni natječaj za osnivanje prava građenja kampusa u Kerestincu

Prvi korak prema kampusu Mate Rimca

Na 38. sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje izglasan Javni natječaj za osnivanje prava građenja kampusa u Kerestincu

U ponedjeljak, 8. ožujka, održana je 38. redovna sjednica (e-sjednica) Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje. Sjednici je prisustvovalo i glasalo 15 od 17 vijećnika. Vijećnici su imali mogućnost sudjelovati u raspravi prema svim točkama Dnevnog reda (uključujući i postavljanje pitanja na Aktualnom satu), a potom je uslijedilo glasanje putem e-maila na obrascu koji je dostavljen svim vijećnicima uz materijale.

Dnevni red sadržavao je 2 točke. Verifikacija Zapisnika s 37. redovne sjednice Gradskog vijeća prihvaćena je jednoglasno. U sklopu rasprave vijećnici su održali i kraći Aktualni sat, koji se ponajviše doticao komunalne problematike.

Za prijedlog Odluke o raspolaganju nekretninama označenim kao k.č.br. 965 i k.č.br. 966, sve k.o. Kerestinec raspisivanjem Javnog natječaja za osnivanje prava građenja, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec istaknuo je kako Gradskom vijeću podnosi na razmatranje i usvajanje navedeni prijedlog raspisivanjem Javnog natječaja za osnivanje prava građenja u svrhu izgradnje proizvodno i razvojno-istraživačkog kampusa na rok od 69 godina od dana sklapanja ugovora o pravu građenja. Početni iznos godišnje naknade za pravo građenja na predmetnim nekretninama utvrdio bi se u iznosu 0,10 kn/m2.

Zona proizvodno i razvojno-istraživačkog kampusa određena je kao jedinstvena cjelina za gradnju proizvodnog pogona i ispitnog laboratorija, istraživačkog i razvojnog centra, informacijsko-prezentacijskog i edukacijskog kompleksa s komplementarnim sadržajima za sve djelatnosti i sve korisnike i posjetitelje (uz nastavne prostore još i društvene prostorije, restorane, kafeterije, dormitorij za kraći boravak gostujućih edukatora i pohađatelja edukacije iz udaljenih odredišta i slično) te za urede, izložbeno-prodajne salone, trgovine, a moguće je smjestiti i manji hotel kapaciteta do 100 kreveta, restorane i slično.

Vijećnici Gradskog vijeća jednoglasno su prihvatili navedeni prijedlog odluke te je 9. ožujka na službenim internet stranicama Grada Svete Nedelje objavljen Javni natječaj za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Svete Nedelje (https://grad-svetanedelja.hr/natjecaj/javni-natjecaj-za-osnivanje-prava-gradenja-na-nekretninama-u-vlasnistvu-grada-svete-nedelje/).

A.B.B.

 

Svetonedeljske esdepeovke i esdepeovci obilježili Dan žena

Na 38. sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje izglasan Javni natječaj za osnivanje prava građenja kampusa u Kerestincu

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002