20.03.2021.

Djelatnici OŠ Milana Langa visoko su istaknuli transparent podrške

Obucite u nedjelju šarene čarape

Djelatnici OŠ Milana Langa visoko su istaknuli transparent podrške

Djelatnici OŠ Milana Langa iz Bregane 19. su ožujka visoko istaknuli transparent podrške u povodu dolazećeg Dana šarenih čarapa. Podsjećamo, svake se godine 21. ožujka obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom, kako bi se podigla svijest o potrebama i potaknulo otklanjanje bilo kakvih predrasuda o osobama s Down sindromom. Toga se dana nose šarene čarape, čime se šalje poruka o prihvaćanju različitosti.

Obucite u nedjelju i vi šarene čarape!

I.M.

 
20.03.2021.

U Svetoj Nedelji otkriveno novo spomen obilježje hrvatskim braniteljima

Vrata koje predstavljaju put u svjetlo

Grad Sveta Nedelja dobio je novo spomen obilježje hrvatskim braniteljima. U petak, 19. ožujka, na blagdan hrvatskog zaštitnika sv. Josipa, svečano su ga otkrili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji obitelji poginulih branitelja.

- Zahvaljujem svim hrvatskim braniteljima, posebice onima koji su dali život za Hrvatsku. Vi nas učite radu, domoljublju i poštivanju prošlosti kako bi gradili bolju budućnost. Zaslužili ste mir, puno sreće i zadovoljstva, a na nama je da vam omogućimo Hrvatsku kakvu zaslužujete i za koju ste se borili - istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Novo spomen obilježje smješteno je u samom centru Svete Nedelje i djelo je Izvora Oreba, akademskog kipara, slikara i pjesnika. U simboličnom obliku vrata, koje predstavljaju put u svjetlo, spomen obilježje sadrži imena 14 hrvatskih branitelja s područja Svete Nedelje, koji su dali svoj život za domovinu.

- Sveta Nedelja nije bila izravno ugrožena u Domovinskom ratu, ali upravo njihov odaziv i uključivanje u obranu domovine, dokaz je istinskog domoljublja. Neka njihova imena budu svjetionik našim mladima koji traže svoj put, da ostanu i grade svoju budućnost u predivnoj Svetoj Nedelji - naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Svečanosti su nazočili predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, članovi istog, kao i predstavnici braniteljskih udruga s područja Svete Nedelje.

Nakon prigodnih govora, čitanja imena onih kojima je odana počast te polaganja vijenaca i blagoslova, uslijedilo je euharistijsko slavlje ispred pastoralnog centra župe Presvetog Trojstva, koje je predvodio vlč. Marijan Kušenić.

A.B.B.

 

Djelatnici OŠ Milana Langa visoko su istaknuli transparent podrške

U Svetoj Nedelji otkriveno novo spomen obilježje hrvatskim braniteljima

Arhiva 2021

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002