23.05.2021.

Zmajlović: Sveta Nedelja je dokaz koliko grad može kada nema HDZ na vlasti

Primjer Svete Nedelje preslikati na Zagrebačku županiju

Zmajlović: Sveta Nedelja je dokaz koliko grad može kada nema HDZ na vlasti

Mihael Zmajlović, kandidat za novog župana Zagrebačke županije, u Svetoj Nedelji komentirao je rezultate prvog kruga lokalnih izbora, ali i naglasio važnost sve bližeg drugog kruga koji će se održati 30. svibnja, a na kojima će stanovnici županije odlučiti o županu za naredne četiri godine.

„Birači su prepoznali ljude koji žele raditi za svoj kraj. I zato mi je vrlo drago što ovdje čak 2/3 birača nije glasalo za Kožića! To je odličan pokazatelj promjene koja se događa. Kandidatkinja FOKUS-a za županicu je ovdje ostvarila odličan rezultat i to je pokazatelj onoga o čemu cijelo vrijeme govorim – ljudi su prepoznali priliku da nakon 20 godina koruptivne vladavine, ostvarimo modernu i uspješnu Županiju.“, istaknuo je Zmajlović.

Zmajlović se nadovezao na problem Doma zdravlja i hitne, pedijatra i ginekologa koji nedostaju u Svetoj Nedelji te istaknuo kako to nisu problemi za koje je odgovoran grad već Županija. Sveta Nedelja ima tu sreću da je pogonjena mladim ljudima koji su puno problema uzeli u svoje ruke i rješavali ih jedan po jedan. S druge strane, aktualnom županu ionako problemi Svete Nedelje nisu bili u području interesa. Transparentnost, rješavanje javnog prijevoza, razvoj gospodarstva, investicije, porezna rasterećenja neke su od pozitivnih stvari koje je Zmajlović pohvalio u Svetoj Nedelji, a koje su dokaz koliko se može napraviti kada nemate HDZ na vlasti. Takav trend, ističe Zmajlović, može se nastaviti i na cijelom području Zagrebačke županije.

Da do promjene mora doći Zmajlović je pojasnio i na primjeru izgradnje škole u Svetoj Nedelji: „Ovdje se škola gradila novcem iz gradskog proračuna! Čak 30 milijuna kuna je Grad dao kako bi sagradio novu školu, iako je Županija ta koja je osnivač i koja u svom proračunu ima novac baš za takve projekte. Nažalost, ovo je samo jedan od primjera kako Kožić i HDZ kažnjavaju gradove i općine u kojima ne uživaju podršku.“

Naime, atmosfera koja se ovih dana mijenja u Zagrebu direktno utječe i na Zagrebačku županiju. Po svemu sudeći drugi krug će svugdje biti zapravo referendum protiv HDZ-a. Zmajlović je na kraju istaknuo: „Pozivam sve birače da izađu na izbore 30. svibnja. Koje god opcije bili, mislim da birači ne bi trebali imati nikakve dileme da na listiću za župana zaokruže moje ime. Također ponavljam da je Kožić na ovim izborima samo mamac koji bi trebao kao poznato ime na listiću privući birače, a nakon izbora svoje će mjesto prepustiti HDZ-ovim zamjenicima i upravo to moramo zaustaviti. Zaustavimo loše vrijeme, jer vrijeme je za novog župana!“.

(sponzorirani prilog)

 

Zmajlović: Sveta Nedelja je dokaz koliko grad može kada nema HDZ na vlasti

Arhiva 2021

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002