06.09.2021.

Počela je nova školska godina

Veseli prvašići sjeli u školske klupe

Nova generacija đaka prvaka je 6. rujna, s početkom nove školske godine, po prvi puta sjela u klupe, koje će od danas pa još dugo, dugo "grijati" kako bi stekli obrazovanje koje će ih pripremiti za život i rad.

U najvećoj samoborskoj osnovnoj školi, OŠ Bogumila Tonija, za svoje prvašiće prigodan program u parku ispred sportske dvorane pripremili su njihovi stariji kolege, a prije nego što su sa svojim učiteljicama otišli u učionice, pozdrave i riječi ohrabrenja učenicima i njihovim roditeljima uputile su ravnateljica škole Milena Kolarec i gradonačelnica Petra Škrobot.

Unatoč višekratnim upitima, iz samoborskog gradskog Odjela za društvene djelatnosti nismo mogli dobiti podatke koliko je djece na području Grada Samobora upisano u 1. razred, jesu li za učenike, kao proteklih godina, osigurani dodatni materijali i pribor potrebni za nastavu, te je li i kako će biti organiziran prijevoz za učenike – putnike.

Gradonačelnica je prvog dana škole posjetila još i učenike OŠ Samobor i OŠ Milana Langa u Bregani, a sutra će, koliko smo uspjeli saznati, obići školu u Rudama i Svetom Martinu pod Okićem.

M.K.

 
06.09.2021.

21. Svetonedeljska fišijada

Najbolji fiš ipak pripremaju Slavonci

Ovogodišnja Svetonedeljska fišijada održana je u nedjelju, 5. rujna, na obali jezera u Rakitju, pokraj doma Športskog ribolovnog društva Rak iz Rakitja te ponovno, unatoč strogim epidemiološkim mjerama, privukla velik broj posjetitelja željnih dobre zabave na otvorenom.

Na 21. izdanju Fišijade natjecalo se 27 ekipa, a pobjedu je odnijela ekipa iz male Kopanice na čelu s glavnim kuharom Matom Radičevićem, drugo mjesto osvojili su kuhari iz Berovaca (kuhar Josip Antolović), a treća nagrada je pripala ekipi iz Velike Kopanice (kuhar Ivan Sever).

Nagrade organizatora i sponzora najboljim ekipama uručio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, koji je u prisustvu zamjenika Gabrijela Deaka te kolega iz Samobora, gradonačelnice Petre Škrobot i njezinog zamjenika Petra Burića i drugih uglednih gostiju, i otvorio manifestaciju.

Uz samo natjecanje, tradicionalno se kuhao i fiš u 600-litarskom loncu iz kojeg se podijelilo oko 900 besplatnih porcija, za čiji okus je bio zadužen kuhar Julijus Hrđun, a u dodatnoj ponudi je bio i šaran na rašljama, kojeg su pripremali članovi domaćeg ŠRD Rak, sve uz bogate štandove s raznolikim proizvodima domaćih OPG-a.

Za dobru zabavu i glazbeni program pobrinuli su se Tamburaši za dušu, a za voditeljski dio bio je zadužen poznati komičar i zabavljač Luka Bulić.

Organizaciju 21. Svetonedeljske fišijade odradili su ŠRD Rak iz Rakitja i Turistička zajednica grada Svete Nedelje, uz pokroviteljstvo Grada Svete Nedelje, Zagrebačke županije i tvrtke Svenkom, a nagrade su osigurali sponzori - Vinarija Kurtalj, Kamp Zagreb i Limarija Sebastijan.

I.H.

FOTO

1., 2. i 3. mjesto s predsjednikom žirija Zvonimirom Buljanom, gradonačelnikom Dariom Zurovcem i vlasnikom Vinarije Kurtalj Dragom Kurtaljom

 

Počela je nova školska godina

21. Svetonedeljska fišijada

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002