29.06.2021.

35. Dani Rudarske greblice

Obljetnička Greblica je pred vratima!

Još jedna lijepa velika obljetnica je pred Rudarima – ovogodišnji 35. Dani Rudarske greblice. Dodatan razlog za slavlje organizatori imaju u potvrdi zaštite svojeg "tenkog kolača" na europskoj razini, što je veliko priznanje za njihov rad i trud na očuvanju gastronomske i kulturne baštine cijeloga kraja.

Dani Rudarske greblice održat će se ove godine u subotu i nedjelju, 3. i 4. srpnja u Rudama, uz već poznate manifestacije – Gastro susrete amaterskih kuhara, obilazak Rudnika svete Barbare, večernjeg koncerta ispred Rudnika, Dječje greblice, zabavne radionice za djecu i odrasle, uz završno ocjenjivanje domaćih greblica i glazbeni program u centru Ruda.

Detaljan program dostupan je na stranicama KUD-a Oštrc www.ostrc.hr.

 
29.06.2021.

Zagrebačka županija ugostila digitalne nomade

Predstavljen im zeleni dnevni boravak za detox

U sklopu "Zagreb Digital Nomad Week-a", održanog u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, TZ Zagrebačke županije predstavila je, zahvaljujući iznimnoj suradnji s TZ Grada Zagreba, digitalnim nomadima djelić Zagrebačke županije. Digitalni nomadi upoznali su dio zelenog prstena koji obavija našu metropolu, jer turizam ne poznaje granice.

Digitalni detoks kroz šetnju digitalnih nomada Samoborom i Parkom prirode Žumberak - Samoborsko gorje bio je pun pogodak. Posebno zanimljivo je bilo na imanju Davorina Štetnera, koji je digitalne nomade upoznao s novim projektima koji će doprinijeti revitalizaciji Žumberka. Nevjerojatna priča iz Tihočaja, za kojega moramo, nažalost, istaknuti kako danas ima tek jednu stanovnicu starije životne dobi, simpatičnu devedesetpetogodišnjakinju koja je svojim životnim pristupom zainteresirala sve.

Prema riječima direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivane Alilović u planu je kreiranje coworking prostora, koji se pokazuju izuzetno bitni za zajednice digitalnih nomada u svijetu. No, privatne investicije poput ove Davorina Štetnera stvaraju nove priče i daju mogućnost razvoju destinacija, a primjer je Žumberak zaštićeni park prirode koji ima izniman potencijal.

- O održivim putovanjima priča se godinama, a evo danas smo svjedoci kako je svaki drugi putnik odlučio i putovati održivije. Digitalni nomadi su svakako budućnost, ne samo na razini RH nego i naše Zagrebačke županije. Naravno, važno je istaknuti naš predznak sigurne, zelene i održive destinacije, koja prije svega radi na ostvarenju svoje strateške prednosti. Cilj je održivi turizam i ovu priču razvijamo i implementiramo kroz sve naše dosadašnje, a jednako tako i buduće projekte. Budućnost je način života kroz digitalne priče pa tako i stvaranje što boljih uvjeta za život digitalnih nomada, njihovog doticaja s lokalnom zajednicom, izbjegavanja velikih gužvi, ali i korištenja usluga lokalnih ljudi kako bi nakon njihovog posjeta ostala korist za lokalnu zajednicu. Kroz održivi turizam i sigurnost želimo biti dostupni digitalnoj generaciji koja je već danas naša sadašnjost, ali i sigurna budućnost - istaknula je Ivana Alilović.

Zagrebačka županija kroz kampanju "Odmor nikad bliže" značajno je u ovo najteže doba za turizam podigla interes za svoje sadržaje, komunicirajući raznolikost na samo pola sata od Zagreba. Kada ovome pridodamo rezultate kampanje "Around Zagreb", turistički sadržaji Zagreba i Zagrebačke županije spojeni u jedan turistički proizvod daju odlične rezultate ovih turističkih zajednica.

R.F.

 

35. Dani Rudarske greblice

Zagrebačka županija ugostila digitalne nomade

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002