10.09.2021.

Bivši gradonačelnik i saborski zastupnik Krešo Beljak odgovorio Petri Škrobot

Nažalost, ne pokazujete želju za učenjem, a trebali bi

Bivši gradonačelnik i saborski zastupnik Krešo Beljak odgovorio Petri Škrobot

Nakon što je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot preko svog Facebook profila obavijestila javnost o tome da su "DORH-u predali prijavu protiv određenih nezakonitih radnji koje smo zatekli", oglasio se i njen prethodnik Krešo Beljak.

Mi se nadamo da su "određene nezakonite radnje" već u pritvoru, kako "ne bi utjecale na ishod istrage", a Beljak se svojoj nasljednici i javnosti obratio Facebook objavom.

Prenosimo ju u cijelosti.

"Hvala, poštovana Petra Škrobot - gradonačelnica Grada Samobora!

Nakon desetina i desetina prijava koje su meni i mojoj obitelji pisali HDZ-ovci i još neki (naravno da su sve do jedne odbačene), jednostavno sam navikao na takav način političke utakmice. Ne zamjeram, to je Vaše pravo. Mirno spavam i smijem se. Doista se smijem.

Vi gradonačelnice, tako i tako ništa drugo niti ne znate (već se to jako dobro vidi), ali, nažalost, ne pokazujete želju ništa niti pokušati naučiti.

Otkako ste preuzeli funkciju gradonačelnice, Grad 'puca po šavovima' i to isto tako jako dobro vidite i čujete (siguran sam da čitate što Vam pišu dosadašnji glasači i obožavatelji), pa mi je onda logično da 'morate' napraviti bar nešto. A to nešto je pokušaj obračuna sa mnom.

Dobro, umjesto da ste me prihvatili za saveznika, što sam Vam već na primopredaji ponudio, jer smatram da sam lokalnoj politici u 12 godina svoje dao, a još uvijek sam i saborski zastupnik, odlučili ste baš mene imati za neprijatelja i cijelo vrijeme bacate 'drvlje i kamenje' na mene osobno. Umjesto da rješavate goruće probleme koje ste dobrim dijelom sami zakuhali usporavajući i zaustavljajući praktički sve segmente djelovanja gradske uprave i gradskih institucija i poduzeća. I to ne zato jer ne želite, nego zato jer jednostavno ne znate kako.

Nemate pojma, a pitati za savjet ne želite nikoga, jer Vi ste doktorica znanosti (sami potencirate tu titulu) i ne može Vaš ego prihvatiti to da bilo tko zna nešto više od Vas.

Žao mi je zbog svega što se događa u Samoboru posljednjih par mjeseci. Žao mi je i zbog građana koji me svakodnevno zovu i mole ako im mogu pomoći. To je ogromno priznanje mojim suradnicima i meni osobno, jer smo u zadnjih 12 godina ostavili, ma koliko se vi trudili blatiti nas sve zajedno, razvijen i grad za primjer mnogima drugima u Hrvatskoj, ali i regiji.

Posve iskreno i Vama želim da se napokon primite posla, da počnete učiti i da pokušate postići isto, jer meni, za razliku od Vas, to ne bi bilo nimalo žao, već bi mi bilo iskreno drago. Zbog Samobora i zbog naših sugrađanki i sugrađana."

Krešo Beljak

 

Bivši gradonačelnik i saborski zastupnik Krešo Beljak odgovorio Petri Škrobot

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002