06.07.2021.

Druga radna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje u novom sazivu

Bilo je brzo, efikasno i jednoglasno

Za svladavanje svih 25 točaka obilnog dnevnog reda, uključujući i Aktualni sat, svetonedeljskim je gradskim vijećnicima na sjednici održanoj 5. srpnja uvečer u Društvenom domu u Strmcu trebalo tek nešto manje od jednog sata. Na sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje bilo je svih 15 vijećnika, a sve su odluke i zaključci doneseni jednoglasno.

Na početku nije prihvaćen prijedlog vijećnika Marka Katanca (SDP/HSS) da se sjednice Vijeća prenose uživo, ali nije niti odbačen, budući da se najprije ta mogućnost treba uvrstiti u Poslovnik o radu Vijeća.

Kao što je prije sjednice pojasnio gradonačelnik Dario Zurovec, zastupljenost vijećnika u odborima i komisijama je dogovorena s oporbom i ona je poštivala broj osvojenih vijećničkih mandata pa su prijedlozi Odbora za izbor i imenovanja, koje je pročitao njegov predsjednik Anđelko Šeketa (a koji su na odboru doneseni većinom glasova), za čak 8 odbora i komisija prihvaćeni bez rasprave i jednoglasno.

U Komisiju za statut i poslovnik izabrani su Andrijana Iviček (Fokus) kao predsjednica te Sanja Mužinić Čujić (Fokus) i Stjepan Keleković (Nezavisna lista Stjepana Kožića) kao članovi.

Odbor za financije i proračun: Mirela Slamar (Fokus) predsjednica i članovi Marko Draclin (Fokus) te Ana Bolšec (vanjska).

Odbor za prostorno uređenje i zaštitu okoliša: Zdenko Tubikanec (Fokus) predsjednik te članovi Ivica Vojvodić (vanjski) i Marija Market (SDP/HSS).

Odbor za gospodarstvo i razvoj grada: Matej Vrdoljak (Fokus) predsjednik te Josip Hlevnjak (Fokus) i Stjepan Keleković (Kožićeva lista) članovi.

Odbor za komunalne djelatnosti: Mario Pšeničnjak (Fokus) predsjednik, a članovi Anđelko Šeketa (Fokus) i Marko Katanec (SDP/HSS).

Odbor za društvene djelatnosti i socijalnu politiku: Tomislav Petravić (Fokus) predsjednik, Andrijana Iviček (Fokus) i Karlo Lacković (Domovinski pokret) članovi.

Odbor za dodjelu javnih priznanja: Sanja Mužinić Čujić (Fokus), predsjednica, a Marko Draclin (Fokus) i Ivana Juričić (HDZ) članovi.

Komisija za imenovanje ulica: Anđelko Šeketa (Fokus) predsjednik te Mario Pšeničnjak (Fokus) i Karlo Lacković (Domovinski pokret) članovi.

Jednako tako, gotovo bez rasprave i jednoglasno, prihvaćeno je Godišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada u 2020. godini, kao i prateći dokumenti iz područja komunalnih, društvenih i socijalnih djelatnosti te gradskih poduzeća Svenkom d.o.o., Dječji vrtić Slavuj, vatrogasne, sportske i kulturne zajednice te Udruge umirovljenika i Crvenog križa.

Nakon obrazloženja gradonačelnika jednoglasno je donesena i Odluka o 1. izmjeni i dopuni Programa građenja komunalne infrastrukture u ovoj godini, vezano uz izgradnju trgovačkog centra Lidl i prometnica oko njega.

Donesena je i Odluka o raspoređivanju sredstava iz Proračuna za financiranje stranaka i naknade vijećnicima prema rezultatima izbora.

Promijenjena je i Odluka o financiranju u sportu u ovoj godini te je odlučeno da će se za potrebe sporta nabaviti još jedno kombi vozilo.

Predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak (Fokus) obavijestio je vijećnike da je osnovan Klub vijećnika Fokusa (njih 10), čiji je predsjednik Mario Pšeničnjak.

Aktualni sat

Karlo Lacković (Domovinski pokret) zatražio je da se riješi rasvjeta u dječjem parku na Svetonedeljskom bregu, gdje su mještani sami postavili dvije solarne lampe, a gradonačelnik Dario Zurovec mu je odgovorio da su već više puta urgirali kod Elektre da postavi na tom mjestu još jedan rasvjetni stup i opet će.

Marko Katanec (SDP7HSS) pitao je postoji li mogućnost osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Grada Svete Nedelje. Zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak rekao je da bi to odgovaralo i Gradu jer bi, između ostaloga, i rasteretilo proračun te da se na tome radi, no o tome odlučuje nadležno ministarstvo i moraju biti ispunjeni brojni parametri.

Marija Market (SDP/HSS) pitala je postoji li popis tvrtki koje na području Grada skladište ili proizvode opasan otpad i postoji li plan postupanja u slučaju da se nešto dogodi, kao nedavno požar u Kerestincu. Gabrijel Deak je odgovorio da postoji i popis i plan Civilne zaštite, a u izradi su novi planovi kojima se predviđa organiziranje centra koji bi okupio sve žurne službe pa bi tu mogla biti uključena, ako se osnuje, i Javna vatrogasna postrojba.

D.K.

 
06.07.2021.

Lijep uspjeh Samoborca na 25. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijada

Nikola Vujica brončani

Lijep uspjeh Samoborca na 25. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijada

Ovogodišnja 25. Juniorska balkanska matematička olimpijada okupila je 128 natjecatelja, a hrvatska ekipa osvojila je četiri medalje, dvije srebrne i dvije brončane. Učenik OŠ Bogumila Tonija Nikola Vujica osvojio je brončanu medalju.

Olimpijada je održana na daljinu, u organizaciji Republike Moldavije. Sudjelovali su natjecatelji iz 11 stalnih država članica te 11 gostujućih ekipa, među kojima i Hrvatska, koja u tom statusu nastupa od 2018. godine. Na natjecanju sudjeluju učenici stariji od 15 i pol godina, a hrvatska ekipa je među mlađima, jer nastupa isključivo s učenicima osnovnih škola.

Pojedinačnim odličjima nagrađeno je četvero učenika - Fabijan Cikač, učenik OŠ Kajzerica u Zagrebu osvojio je srebrnu medalju, kao i Luka Duplančić iz OŠ Dragutina Domjanića u Zagrebu, a brončanom medaljom nagrađen je Kristijan Šimović, učenik OŠ Lučko te Bogumilac Nikola Vujica.

Osim četvero nagrađenih učenika, na olimpijadi je sudjelovalo još dvoje učenika iz Hrvatske, a iz Hrvatskog matematičkog društva ocjenjuju da su osvojena odličja lijep uspjeh za hrvatsku ekipu. Najuspješnija na natjecanju bila je ekipa iz Rumunjske.

Ova vrijedna nagrada samo je još jedna u nizu priznanja Nikolinom znanju, radu i trudu. Škola je ponosna na Nikolu, a njegovi razredni kolege i nastavnici žele mu puno sreće i uspjeha u budućnosti.

Ivana Čališ

 

Druga radna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje u novom sazivu

Lijep uspjeh Samoborca na 25. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijada

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002