23.06.2021.

1. Festival Domenikana – Ljeto u Svetoj Nedelji

Čeka nas šarolik spektar događanja

Na konferenciji za medije održanoj u srijedu, 23. lipnja, u prostorijama Turističko-informativnog centra Svete Nedelje predstavljen je program festivala Domenikana – Ljeto u Svetoj Nedelji, na kojem su predstavnici Grada Svete Nedelje i partneri ovog velikog projekta detaljnije pojasnili što sve će se tijekom ljetnih mjeseci, sve do sredine rujna, događati u samom gradu i okolnim mjestima.

Prvi je to ljetni festival čija je koncepcija okupiti sve raspoložive kulturno-društvene, ugostiteljske i sportske kapacitete, s ciljem da kroz cijeli ljetni period ponude Svetonedeljčanima i njihovim gostima brojna zanimljiva događanja i aktivnosti za sve uzraste, rekao je uvodno zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Gabrijel Deak, te naglasio želju da Domenikana vremenom postane i tradicionalna.

Direktorica Turističke zajednice grada Svete Nedelje Renata Vlahović nabrojala je potom čitav spektar događanja koja će se odvijati tijekom Ljeta u Svetoj Nedelji, a u koje će se uklopiti i već poznate manifestacije poput Međunarodne smotre folklora, Svetonedeljske fišijade, Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina, izložba Fotooko i druge.

O koncertima i popratnim sadržajima vezanima uz kulturu govorio je ravnatelj svetonedeljskog Kulturnog centra Robert Maračić, dok je sportsko-rekreativne aktivnosti za djecu i odrasle najavio predsjednik Sportske zajednice Slobodan Matić.

Posebna pozornost posvećena je programima i radionicama za mlađu djecu i njihove roditelje, kao i za djecu s teškoćama u razvoju i posebnim potrebama, koje je predstavila predsjednica Koordinacijskog odbora Grad prijatelj djece Sabrina Pejić, a koje će se održavati gotovo svakodnevno, pa će svi uzrasti moći pronaći nešto za sebe.

Sam program Domenikane, koji traje gotovo 2 i pol mjeseca i svi programi su besplatni, zaista je toliko opsežan – od Craft beer festivala, kina na otvorenom, već spomenutih koncerata i izložbi, do besplatnog plivanja za djecu na Vugrinščaku, do golfa, streličarstva, uz već poznate manifestacije, da ga pažljivije morate pratiti, a potom i uživati u događanjima koja vas zanimaju, putem službenih internetskih stranica Grada Svete Nedelje ili na Facebook stranici DomenikanaFestival.

Prilika je iskorištena i za promociju osvježavajućeg koktela domaćih ugostitelja naziva Domenikana, koji će se u alkoholnoj ili bezalkoholnoj verziji nuditi posjetiteljima.

Na kraju konferencije organizatorima i suorganizatorima festivala Domenikana zahvalio je ponovno zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak, istaknuvši zadovoljstvo uključivanjem cijele zajednice u ovaj projekt te pozvao sve sugrađane i njihove goste da provedu ugodno Ljeto u Svetoj Nedelji.

M.K.

 

1. Festival Domenikana – Ljeto u Svetoj Nedelji

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002