19.09.2021.

Jesu li ključne odluke usvojene na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Samobora važeće?

Vladaju li Samoborom članovi kriminalno - diletantske organizacije?

Podsjetimo: Denisa Mecznera, mladog samoborskog odvjetnika, ujedno i gradskog vjećnika iz redova stranke (ili, ipak, kriminalno - diletantske organizacije?) Fokus, policija je prijavila zbograditoga kaj je skupa s 18 pajdaša sudjelovao u prevarama na štetu Croatia osiguranja.

Poznati su takvi i slični slučajevi, samo kaj sad nije bilo u pitanju fingiranje prometnih nesreća, nego ozljeda na zagrebačkim pločnicima "zbog neodržavanja od strane ovlaštenog i obveznog trgovačkog društva".

Policajci tvrde da je Meczner, skupa s kriminogenim pajdašima, na još neutvrđen način, pribavljao krivotvorenu liječničku dokumentaciju s izmijenjenim mjestom i načinom nastanka ozljeda te je potom takvu medicinsku dokumentaciju prilagao uz odštetne zahtjeve. Nakon što je proveden postupak naknade štete, strankama su isplaćivane novčane naknade za zadobivene ozljede, a od tih naknada je Fokusovac dio novca zadržavao za sebe (a za koga bi drugoga?!). Ostali Fokusovci, pretpostavljamo, imaju slične izvore prihoda - saki dela za sebe!

Tak si je Meczner, sumnjaju u policiji, priskrbil protupravnu imovinsku korist u pojedinačnim iznosima od 14.000 do 47.600 kuna, odnosno ukupno 316.500 kuna.

Mlađahni je samoborski Fokusovac uhićen te mu je pretražen odvjetnički ured, a u subotu, u 10,30 sati, priveden je sucu istrage na ročište o određivanju istražnog zatvora, na kojem je bila i njegova braniteljica, odvjetnica Vesna Rogulj. Tužiteljica je tražila da mu se odredi pritvor, ali je nakon istražnog ročišta sudac istrage Mittermayer odbio taj prijedlog i Meczner je pušten na slobodu, uz nevjerojatno obrazloženje po kojem je "dotični neosuđivan i prošlo je godinu i pol od posljednjeg kaznenog djela koje mu stavljaju na teret"!

Samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, koja i inače ni o čemu nema pojma, ostala je "zatečena i šokirana". Probala je nazvat partijskog druga, al joj se ovaj, ko za inat, ni štel javit. Najavljuje hitno sazivanje tijela svoje organizacije, gde buju mlađahnog diletanta (diletant je, inače, saki kriminalac koji se da vlovit!) hitili van. Kao, nemre jedan takav bit gradski vijećnik!

Ma nemoj!

A kaj je s odlukama (neke su ključne i dugoročno presudne za Grad Samobor!), koje je Gradsko vijeće donijelo zahvaljujući dizanju ruke takvog vijećnika? One i dalje važe? Mi građani Grada Samobora živjet ćemo prema regulama i pod uvjetima koje su izglasali takvi kriminogeni diletanti, iz istih takvih legla?

Ili bi sve zaključke (pogotovo s posljednje sjednice Gradskog vijeća i pokušaj, na prijedlog gradonačelnice, da Grad plati troškove izmjena GUP-a za dobro potkožene investitore) trebalo poništiti, a gradonačelnica i njen sekundant podnijeti ostavke i raspisati nove izbore?

To bi bilo moralno, a ne kmečati o zatečenosti, natečenosti, šokiranosti i sličnim niskotarifnim psihotičnim stanjima, za koje bi i Meczner teško osigural odštetu.

Pogotovo uzevši u obzir da je kampanja Fokusa u Samoboru i Svetoj Nedelji koštala (prema ocjenama i procjenama profesionalaca koji se time bave) oko 2 milijuna kuna.

Možda je i Mecznerovih 316.500 kn (ili dio toga) u tom slapu bila lijepa mala kap.

Zato, društvo iz jazbina, dajte ostavke i idemo na izbore.

Ova je vlast moralno potrošena i prije nego kaj se nafčila slagat vozni red. Pa i onaj na ključnoj liniji: Mala Jazbina - Sveta Nedelja.

A o društvu iz Svete Nedelje uskoro više.

Nažalost, ne i lepše.

Robert Škiljan

FOTo:

- Jutarnji list

- arhiva Glasnika

 

Jesu li ključne odluke usvojene na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Samobora važeće?

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002