18.01.2021.

Školski praznici iskorišteni za uređenje samoborskih osnovnih škola

Početak novog polugodišta u još boljim uvjetima

U ponedjeljak, 18. siječnja, počela je nastava u novom polugodištu za učenike pet samoborskih osnovnih škola. Sukladno odluci resornog ministarstva, nastava se za niže razrede održava u školama, a za više online.

S obzirom na epidemiološku i seizmičku situaciju Grad Samobor, kao osnivač ovih škola, poduzeo je niz mjera kako bi sigurnost učenika bila na još višoj razini. Tako su osigurani dodatni pregledi svih škola koje su u potpunosti prilagođene za rad, a u školama su održane i evakuacijske vježbe za učenike. Proceduru postupanja u slučaju potresa objasnio je djelatnicima i učenicima predstavnik Energo Inspekta Željko Otmačić, a vježbe je nadzirao zamjenik načelnika stožera Civilne zaštite grada Samobora Krunoslav Znika.

Za vrijeme školskih praznika radilo se na uređenju škola, a radove su obišli predstavnici Grada, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik Juro Horvat i viši savjetnik Marijan Kižlin.

Tako su Bogumilci u nove pobjede kročili kroz nova ulazna vrata. Uređena su i dva nova sanitarna čvora. U obnovi ne zaostaju ni područne škole. Zgrade su obnovljene novim pročeljima, izmijenjenim prozorima i vratima. Kako bi učenicima predvorje bilo toplije i ljepše, stare je pločice zamijenio novi pod.

U OŠ Mihaela Šiloboda radilo se na sanaciji krovišta, sanaciji i uređenju stropa učionica te na izmjeni stolarije u Pavučnjaku. Osim radova u matičnoj školi, u OŠ Milana Langa intenzivno se radilo na sanaciji krovišta na objektu u Grdanjcima. Najznačajnije ulaganje ove godine je ono u OŠ Samobor, gdje se radi na dogradnji i opremanju školske kuhinje, a sve u vrijednosti 2,5 milijuna kuna.

P.A.

 
18.01.2021.

U Osnovnoj školi Bogumila Tonija praznike iskoristili za uređenje prostorija

S novom godinom kroz nova vrata u obnovljene zgrade

U nove školske pobjede Bogumilci će doslovno kročiti kroz nova vrata. Zimski su praznici bili za učenike, a za to je vrijeme osoblje škole vrijedno uređivalo školske prostorije kako bi bile još ljepše malim i velikim učenicima.

Matična je škola osvježila svoj izgled novim lijepim ulaznim vratima. Uređena su i dva nova sanitarna čvora. U obnovi ne zaostaju ni područne škole. Zgrade su obnovljene novim pročeljima, izmijenjenim prozorima i vratima. Kako bi učenicima predvorje bilo toplije i ljepše, stare je pločice zamijenio novi pod.

U obilasku školskih zgrada prije početka novog polugodišta, u društvu ravnateljice Milene Kolarec, bili su zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik Juro Horvat i viši savjetnik Marijan Kižlin, a sve su njih jednako oduševile nove promjene u svim školskim zgradama.

Iz škole zahvaljuju čelnicima Grada Samobora na podršci koju im kontinuirano pružaju te tako pridonose kvalitetnijem odgoju i obrazovanju naših učenika.

Ivana Golić

 
18.01.2021.

Od 20. siječnja do 15. ožujka obnavlja se Ulica Josipa Milakovića

Opskrba tržnice preko prilaza kod pošte

Od 20. siječnja do 15. ožujka obnavlja se Ulica Josipa Milakovića

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Josipa Milakovića, od 20. siječnja do 15. ožujka 2021. godine uspostavi će se privremena regulacija prometa kojom će biti zatvoren promet za sva vozila osim vozila gradilišta.

Opskrba tržnice obavljat će se preko prilaza uz poštu s Ulice Ljudevita Gaja.

Obavještavaju se građani da se pridržavaju prometne signalizacije za vrijeme privremene regulacije prometa te se mole za strpljenje i razumijevanje.

P.A.

 

Školski praznici iskorišteni za uređenje samoborskih osnovnih škola

U Osnovnoj školi Bogumila Tonija praznike iskoristili za uređenje prostorija

Od 20. siječnja do 15. ožujka obnavlja se Ulica Josipa Milakovića

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002