11.03.2021.

Priznanja i nagrade Grada Samobora državnim prvacima dobitnicima Oskara znanja

Oni su ponos Samobora i Hrvatske

Dva tjedna nakon službene dodjele Oskara znanja najboljim hrvatskim učenicima u protekloj školskoj godini, čelnici Grada Samobora su za svoje državne prvake i njihove mentore upriličili ovaj puta skroman prijem, poručujući im tako da su vrlo ponosni na njih te im poželjeli još više uspjeha u budućnosti.

Na prijemu koji je održan u četvrtak, 11. ožujka, u Centru za mlade Bunker, dobitnike prvih nagrada na državnim natjecanjima dočekali su zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat i viši savjetnik Marijan Kižlin te ravnateljica OŠ Bogumila Tonija Milena Kolarec i ravnateljica Glazbene škole Ferdo Livadić Zdenka Merčep.

Uz prigodne zahvale i čestitke, priznanje Grada Samobora i poklon bon u iznosu od 500 kuna te poklon Erste banke, dobitnicima Oskara znanja uručila je zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković.

U ime nagrađenih, a to su članovi Kvarteta saksofona Jan Tominić, Lovro Pajić, Tomo Štrbac i Anton Pavić te njihov mentor Krešimir Kottek, zatim Tamburaški sekstet u sastavu Petra Stanec, Marta Radeljak, Luka Zadro, Luka Strižić, Luka Lacković i Marko Rajtora te njihova mentorica Petra Vojvodić Mrvoš i mladi astronomi Jura Bošnjak i Luka Štrkalj te njihova mentorica Ivana Matić iz OŠ B. Tonija, zahvalio je svima dobro znan mladi saksofonist Jan Tominić.

M.K.

 
11.03.2021.

Zagrebačka županija podupire poslovne subjekte stradale u korona krizi

2 milijuna kuna COVID potpora poduzetnicima

Zagrebačka županija podupire poslovne subjekte stradale u korona krizi

Uz već aktualni natječaj za dodjelu 7 milijuna kuna bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva te poduzetnicima početnicima, Zagrebačka županija dodijelit će dodatnih 2 milijuna kuna COVID potpora ugostiteljskim i sportskim objektima kojima je djelatnost bila potpuno ili djelomično obustavljena odlukom Stožera u razdoblju od 27. studenoga 2020. godine. Javni poziv je otvoren do 12. travnja 2021. godine.

Visina jednokratne bespovratne potpore varira od 5.000 kuna do 15.000 kuna, ovisno o broju djelatnika koju je mikropoduzetnik imao u veljači ove godine, a mogu se koristiti za najam prostora, troškove telekomunikacija, komunalne troškove, knjigovodstvene usluge, podmirenje financijskih obveza za nabavljenu opremu itd.

Na javni poziv mogu se javiti mikro subjekti malog gospodarstva s manje od 10 zaposlenih koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije te koji imaju poslovanje na području Zagrebačke županije i susjednim županijama, a koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu.

Više informacija možete dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i fondove Europske unije. Kontakt podaci, tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Javni pozivi.

Prijave se dostavljaju elektronički, putem sustava ePrijave, na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, preporučenom poštom na adresu Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo i fondove EU, Ulica grada Vukovara 72/V, P.P. 974, 10 001 Zagreb). Prijave se zaprimaju i preporučenom poštom na gore spomenutu adresu ili osobno na istu adresu u Pisarnicu koja se nalazi u prizemlju.

M.M.

 
11.03.2021.

Samoborski HSS-ovci i SDP-ovci obilježili Dan žena

Ruže su tek znak pažnje, a briga mora biti svakodnevna

U nedjelju, 7. ožujka, članovi samoborskog HSS-a i SDP-a, predvođeni kandidatima za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika, Željkom Stancem i Sanjom Horvat Iveković, obilježili su Međunarodni dan žena podjelom cvijeća sugrađankama na glavnom gradskom trgu.

Podršku kandidatima pružile su žene okupljene oko asocijacija SDP-a i HSS-a, Forum žena i Hrvatsko srce.

D.C.

 

Priznanja i nagrade Grada Samobora državnim prvacima dobitnicima Oskara znanja

Zagrebačka županija podupire poslovne subjekte stradale u korona krizi

Samoborski HSS-ovci i SDP-ovci obilježili Dan žena

Arhiva 2021

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002