06.02.2021.

Olakšice za obrtnike i poduzetnike u Ulici Josipa Milakovića

Radovi su nužni, ali treba i pomoći

Gospodarski subjekti u Ulici Josipa Milakovića bit će oslobođeni plaćanja komunalne naknade i odvoza otpada.

Radovi u Ulici Josipa Milakovića su u tijeku, no, iako nužni, oni ometaju poslovanje obrtnika i poduzetnika koji tamo ostvaruju svoje poslovanje.

Kako bi im Grad izašao u susret, obišao ih je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec te istaknuo kako će ih Grad u mjesecima u kojima im je otežano poslovanje osloboditi plaćanja komunalne naknade te odvoza otpada.

- Svjesni smo kako je teško poslovati u ovim uvjetima, no radovi su nužni zbog dotrajalosti prometnice u samom gradskom centru. Gospodarskim subjektima izašli smo u susret tako što smo odgodili početak radova kako oni ne bi zahvatili blagdansko vrijeme, a sada ćemo ih osloboditi plaćanja obaveza prema Gradu kako bismo im ipak olakšali ovaj period - dodao je Stanec.

Naime, planirani početak radova bio je kraj listopada 2020. godine, međutim, u dogovoru s gospodarskim subjektima koji posluju u zoni radova, isti je odgođen za kraj siječnja 2021. godine, u isto vrijeme kao i donesene važeće epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19, a s ciljem što manjih posljedica na gospodarske subjekte.

Radovi napreduju svojim tijekom, a očekivani završetak je sredinom ožujka.

Na novoplaniranoj prometnici izvest će se proširenje pješačke staze koja će biti izvedena u betonskim opločnicima, dok će kolnička konstrukcija biti izvedena u asfaltnom zastoru u širini od 3 m s uzdužnim parkirnim mjestima. Predmetnim radovima, zbog dotrajalosti, predviđena je izgradnja zamjenskog kolektora mješovite kanalizacije s rekonstrukcijom kućnih priključaka i krovnih vertikala. Isto tako, predviđena je izgradnja nove elektroenergetske instalacije niskog napona i javne rasvjete te nova optička telekomunikacijska mreža.

S obzirom na izuzetan značaj prostora koji je usko vezan uz opskrbu tržnice, opskrba tržnice moguća je preko prilaza uz poštu s Ulice Ljudevita Gaja, a kroz čitavo vrijeme izvođenja radova parkiranje za sve stanare i gospodarske subjekte omogućeno je na javnom parkiralištu u Ulici Josipa Komparea.

Također naglašavamo da se radi o zoni radova u užem središtu grada te je odabir tehničkog rješenja usklađen s uvjetima Ministarstva kulture - Konzervatorskog odjela u Zagrebu.

P.A.

 
06.02.2021.

Dan crvenih haljina u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani

Život i briga za zdravlje ne smiju stati

Kao i prošlih godina, u petak, 5 veljače, u OŠ Milana Langa (Bregana) obilježen je Dan crvenih haljina – zdravstveno-edukativna akcija koja se provodi prvog petka u veljači. Cilj ove opsežne akcije je podići svijest o specifičnostima moždanog udara u žena i potrebu promjene načina života.

Učenici, učitelji, pomoćnici u nastavi, stručni suradnici, administrativno i tehničko osoblje, ravnatelj su se ponovno odazvali pozivu na zajedničku akciju, obukli crvenu odjeću i na taj način podržali ovu hvalevrijednu akciju. Crvena boja dominirala je u Bregani, ali i u područnim školama. Usprkos svim epidemiološkim uvjetima i pandemiji, još smo jednom svi zajedno pokazali da život ne smije stati.

Škola u Bregani zato #nosicrveno!

T.I.

 

Olakšice za obrtnike i poduzetnike u Ulici Josipa Milakovića

Dan crvenih haljina u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002