29.12.2012.

Priopćenje svetonedeljskog SDP-a u vezi s usvajanjem rebalansa proračuna Grada Svete Nedelje

Rezultat stalnih obmana i laži gradonačelnika Prahina

Priopćenje svetonedeljskog SDP-a u vezi s usvajanjem rebalansa proračuna Grada Svete Nedelje

Dana 27.12.2012. održana je 33. sjednica Gradskog vijeća Svete Nedelje, koja je na dnevnom redu imala 2. rebalans proračuna za 2012. godinu, a koji nije izglasan. Od ukupno 19 vijećnika sjednici je prisustvovalo njih 13. Za rebalans je glasalo osam vijećnika, a protiv je bilo pet.

Budući da se rebalans donosi natpolovičnom većinom svih vijećnika, isti nije prošao. S obzirom da je gradonačelnik u svojim javnim nastupima pokušao kompromitirati vijećnike, smatramo svojom dužnošću upozoriti građane na konstantne obmane i neistine kojima se služi gradonačelnik.

Petero vijećnika SDP-a i HNS-a nisu prihvatili rebalans proračuna zbog nezakonitih postupaka gradonačelnika, jer je gradonačelnik raspolagao novčanim sredstvima iz proračuna bez ikakve odluke Gradskog vijeća, koja mu je bila potrebna, te je time ušao u domenu financijskog prekršaja, a također se kosi i sa Stautom Grada Svete Nedelje.

Lažne optužbe gradonačelnika za socijalnu neosjetljivost su obične neistine, jer smo mi vijećnici (SDP, HNS, HSU, HSP dr. Ante Starčević i nezavisni) kod donošenja proračuna podnijeli amandmane na proračun za 2013. godinu, a oni su se odnosili na povećanje socijalnih potpora (prije svega božićnica i uskrsnica).

Nažalost, vijećnici HDZ-a i HSS-a uz blagoslov gradonačelnika te iste amandmane su odbili te su socijalni program smanjili za 200.000 kn, umjesto da ga povećaju.

Nakon 33. sjednice, koja je bila legalna, predsjednik Gradskog vijeća Raguž sazvao je 34. redovnu sjednicu Gradskog vijeća za 28.12.2012. te je poziv za tu sjednicu poslan vijećnicima tri sata prije početka sjednice bez obrazloženja, s istim dnevnim redom koji je već bio odrađen na redovnoj sjednici od dana ranije i na kojoj su donijete pravovaljane odluke, što je protivno članku 88. Poslovnika Gradskog vijeća.

SDP smatra da je sazvana sjednica bila nelegalna iz razloga što nisu nastupili iznimni uvjeti i okolnosti koje bi opravdale sazivanje po članku 88. Poslovnika, a nije nam predočen nikakav dokaz ni pisani materijal koji bi opravdao sazivanje sjednice. Također, nije sazvana ni sjednica Odbora za Statut i Poslovnik, a čije smo mišljenje oko legalnosti sazivanja sjednice tražili.

Neistinite tvrdnje gradonačelnika kojima opravdava prekid isplate božićnica demantirala je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, koja je izjavila da su sredstva za isplatu božićnica bila osigurana te nisu postojale nikakve zapreke za njihovu isplatu u cijelosti, a koju je stopirao gradonačelnik, zbog samo njemu razumljivih razloga, čime potvrđuje svoju nevjerodostojnost.

SDP Sveta Nedjelja

 
29.12.2012.

Otvoren natječaj za sufinanciranje zdravstvenih i socijalno - humanitarnih udruga

Dva i pol milijuna kuna za humanitarni rad

Otvoren natječaj za sufinanciranje zdravstvenih i socijalno - humanitarnih udruga

Zagrebačka županija raspisala je natječaj vrijedan 2.050.000 kuna za financijske potpore programima i projektima organizacija civilnog društva u području zdravstvene, socijalne i humanitarne djelatnosti za 2013. godinu. Natječaj je otvoren do 30. siječnja 2013. godine.

Na natječaj se mogu javiti organizacije civilnog društva registrirane na području Republike Hrvatske koje svoje programe i projekte provode na području Zagrebačke županije te aktivno i kontinuirano djeluju najmanje jednu godinu u području za koje prijavljuju program ili projekt, promiču vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske, a primarna im je djelatnost iz područja zdravstva, socijalne skrbi te humanitarne djelatnosti. Program ili projekt koji provodi organizacija civilnog društva mora obuhvaćati osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije, od osobitog je interesa za opće dobro u Zagrebačkoj županiji, te treba biti usmjeren na stvarne potrebe krajnjih korisnika. Ujedno, organizacija civilnog društva treba imati ljudske i materijalne resurse potrebne za provedbu prijavljenog programa/projekta.

Tekst natječaja i obrasci, na kojima se prijavljuju programi i projekti, nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr. Ujedno, obrasci za prijavu na natječaj mogu se podići u Upravnom odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije svakim radnim danom od 9 do 14 sati, na adresi Ivana Lučića 2a / VI kat, soba 9.

Iz Zagrebačke županije pozivaju organizacije civilnog društva da se jave na navedeni natječaj te da popunjene obrasce i svu potrebnu dokumentaciju dostave najkasnije do 30. siječnja 2012. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72, 10000 Zagreb, s naznakom "Prijava programa – zdravstvena i socijalno-humanitarna djelatnost – NE OTVARAJ".

K.M.

 
29.12.2012.

Grad darivao štićenike socijalnih ustanova

Neka i njima bude bolje u 2013.

Grad darivao štićenike socijalnih ustanova

Čelni ljudi samoborske gradske uprave i ove su godine održali tradiciju posjeta i darivanja ustanova socijalne skrbi i odjela za društvene djelatnosti. Prigodne darove i dobre želje za rad u sljedećoj godini prenio im je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, koji je, u društvu suradnica, obišao Centar za odgoj i obrazovanje u Lugu, Udrugu Nova budućnost, kuću za žrtve obiteljskog nasilja i, na kraju, Mikrodom samoborskog Crvenog križa, u kojem su smještene osobe treće životne dobi.

S.S.

 

Priopćenje svetonedeljskog SDP-a u vezi s usvajanjem rebalansa proračuna Grada Svete Nedelje

Otvoren natječaj za sufinanciranje zdravstvenih i socijalno - humanitarnih udruga

Grad darivao štićenike socijalnih ustanova

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002