11.11.2012.

Na Skupštini Gradske organizacije HSS-a Samobor nije bilo iznenađenja

Beljaka za gradonačelnika!

Na Skupštini Gradske organizacije HSS-a Samobor nije bilo iznenađenja

Gradska organizacija HSS-a Grada Samobora na izbore će izaći samostalno, a za gradonačelnika ponovno će kandidirati sadašnjeg gradonačelnika i svog predsjednika te ujedno i potpredsjednika HSS-a RH, Krešu Beljaka. Jednoglasno je o tome jučer odlučila Skupština Gradske organizacije HSS-a Grada Samobora, na kojoj je od 360 nazočilo 306 članova, a sve su odluke donesene jednoglasno.

Nakon što je, uz brojne pohvale članova i gostiju, usvojeno izvješće o radu i program za sljedeću godinu, Skupština HSS-a odlučila je da će na izbore ići opet samostalno. No, pozvali su da im se pridruže i druge stranke koje žele podržati njihova kandidata za gradonačelnika, a to se prije svega odnosi na sadašnje koalicijske partnere, samoborski SDP i HNS. Ipak, znakovito je bilo da na Skupštini nije bilo predstavnika sadašnjih koalicijskih partnera pa se o toj ponudi nije imao tko izjasniti.

Iako siguran da će samoborski HSS pobijediti na sljedećim lokalnim i regionalnim izborima u Samoboru i Zagrebačkoj županiji, i bez obzira što mu sve ankete daju znatnu, teško dostižnu prednost pred ostalim strankama, gradonačelnik Krešo Beljak naglasio je da nitko ne treba misliti da je to gotova stvar i ne treba zanemariti niti jednog potencijalnog političkog protivnika.

Krešo Beljak naglasio je da će samoborski HSS ponovno podržati kandidaturu sadašnjeg župana Stjepana Kožića za novi mandat, a budući da je porastao broj članova HSS-a od prošle Skupštine, samoborski HSS će sada u Županijskoj skupštini HSS-a imati pet delegata više. Jednoglasno je odlučeno da će to biti Martina Glasnović Horvat, Željko Koščica, Marijan Lukšić, Stjepan Šančić i Petar Mihočinec.

Uz župana Stjepana Kožića, na uspjesima i dobrom radu samoborskom HSS-u su čestitali Marija Kukić, predsjednica mladeži HSS-a, Marija Ledinski Anić ispred organizacije Hrvatsko srce, Ilija Ćurić, glavni tajnik HSS-a, te predsjednik svetonedeljskog HSS-a Dragutin Vinovrški Pentek, koji je rekao da je samoborska organizacija ove stranke postavila visoke standarde kojima svi ostali teže.

Župan Stjepan Kožić siguran je da se samoborski HSS dobro pripremio i da će pobijediti na lokalnim izborima te naglasio da su i u Zagrebačkoj županiji dosadašnji rezultati takvi da trebaju očekivati pobjedu, uz eventualne koalicije, o kojima treba donijeti mudru odluku.

Samoborska Gradska organizacija HSS-a sada broji 1312 članova, a organizirani su u 52 mjesna ogranka.

D.K.

 

Na Skupštini Gradske organizacije HSS-a Samobor nije bilo iznenađenja

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002