08.09.2012.

Samoborski poštari priključili se akciji Očistimo Hrvatsku od olupina

Poštari uvijek čiste dvaput!

Samoborski poštari priključili se akciji Očistimo Hrvatsku od olupina

Ekološkoj akciji Očistimo Hrvatsku od auto olupina, koju već 9 godina provodi udruga Zelene stope u suradnji s Renault Hrvatska, tvrtkom C.I.O.S. te časopisom Auto Bild, ovih dana pridružili su se i samoborski poštari.

Kako nam je objasnio Miljenko Rešetar, samoborski poštar koji je ujedno i član udruge Zelene stope, inicijativa je stvorena prilikom obilaska Hrvatske s fotografom Romeom Ibriševićem. Naime, tada se domislio da bi se i poštari mogli uključiti u akciju koja bi se odvijala na njihovom području. Nakon što je od rukovodećih u Hrvatskim poštama dobio zeleno svjetlo, krenulo se s planiranjem akcije koja je rezultirala time da će poštari Samobora, Svete Nedelje i Jastrebarskog od sada uz svoje svakodnevne obaveze bilježiti i GPS koordinate mjesta na kojima se "skrivaju" auto olupine.

- Smisao akcije, koju je podržao Hrvatski sindikat pošte, je da Samobor i okolica postanu zona bez divljih deponija, auto olupina, štednjaka i frižidera koji "krase" prirodu. Sve olupine ukonit će djelatnici C.I.O.S.-a – pojasnio nam je Romeo Ibrišević, koji je iskoristio dobru volju voditelja Pošte područja dostave Samobor Tomislava Prlića i "pošlihtao" poštare za zajedničko fotografiranje.

Miljenko Rešetar najavljuje pak kako će prva akcija čišćenja biti održana već drugog tjedna u rujnu. - Plan je da odemo izvlačiti "peglice" i "četvorke" iz izvora kod Velikog dola u Parku prirode Žumberak-Samoborsko gorje, a dan kasnije bi se svi okupili i na motorima, nas 30-ak poštara, te obišli i neke druge lokacije s divljim deponijama – najavljuje Rešetar.

Svojim primjerom i iskazanim entuzijazmom samoborski poštari žele potaknuti i ostale kolege u čitavoj Hrvatskoj da se pridruže ovoj akciji, a pritom i potaknuti međusobno druženje. Detaljnije o samoj akciji možete vidjeti na stranici udruge www.zelene-stope.hr.

K.S./ foto: R. Ibrišević

 
08.09.2012.

Održana izvanredna izborna skupština PD Pinklec Sveta Nedelja

Povratak korijenima

Održana izvanredna izborna skupština PD Pinklec Sveta Nedelja

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, Planinarsko društvo Pinklec održalo je izvanrednu skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran Željko Hajtok. Dopredsjednik u narednom razdoblju bit će Joso Štimac, a tajnica Vesna Hajtok. Skupština je kasnila 50-ak minuta dok se nije okupio potreban kvorum, a otvorio ju je najstariji član Željko Avdagić. Od 97 članova okupilo se njih 49 i odmah na početku dana je razrješnica starom vodstvu, koje je prethodno dalo i ostavke na svoje funkcije. Potom je, nakon kandidacijskog postupka, provedeno tajno glasovanje, no svi izabrani dobili su jednoglasnu podršku okupljenih.

Uz predsjednika, dopredsjednika i tajnicu, u Upravni odbor izabrani su Karmen Hajduk i Zdravko Deak. Novi Nadzorni odbor čine Sandra Šabarić, Mladen Planinšek i Anica Deak, a Sud časti Barica Miletić, Ivana Jaklenec i Bruno Špoljar.

Budući da je novoizabrani predsjednik bio službeno spriječen nazočiti skupštini, u ime novog vodstva zahvalio je dopredsjednik Joso Štimac. On je podsjetio kako je Željko Hajtok bio jedan od osnivača društva te ga je dio članstva podržao u namjeri da se Planinarsko društvo Pinklec vrati osnovama i da ono bude isključivo i jedino društvo onih koji vole planinarenje.

Redovni sastanci društva održavaju se utorkom u 19 sati u prostoru stare pošte u Stilinovićevoj 7 u Svetoj Nedelji, a svi podaci mogu se naći na oglasnoj ploči te internet stranicama društva.

www.radiosvn.com

 

Samoborski poštari priključili se akciji Očistimo Hrvatsku od olupina

Održana izvanredna izborna skupština PD Pinklec Sveta Nedelja

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002