05.07.2012.

Održan 11. vatrogasni Kup Bobovica

Vježbe odrađivali u sekundama

Održan 11. vatrogasni Kup Bobovica

DVD Bobovica je i ove godine, jubilarni 50. puta, organizirao natjecanje vatrogasnih desetina s vatrogasnom zabavom. U nedjelju, 1. srpnja, po 11. puta prema Pravilniku o natjecanju vatrogasnih jedinica Republike Hrvatske održan je 11. Kup Bobovica. U natjecateljskom dijelu kupa u četiri kategorije natjecale su se ukupno 33 ekipe iz 26 vatrogasnih društava s područja gradova Samobora, Zagreba, Varaždina, Zlatara, Zaprešića, Dubravice, Jastrebarskog, Dugog Sela, Ivanca, Sv. Nedelje, Komina, Zeline, Lasinje i Karlovca.

Na kupu su najbrojnije bile ekipe djece u kategoriji djevojčica od 6 do 12 godina, što je najviše veselilo organizatore, a i sve prisutne. Natjecalo se šest ekipa: DVD Sv. Nedelja, DVD Zdenci, DVD Ivanec, DVD Cerje, koji je osvojio treće mjesto, DVD Dugo Selo s drugim najboljim rezultatom i DVD Lasinja s osvojenim prvim mjestom.

U kategoriji dječaka od 6 do 12 godina natjecalo se jedanaest ekipa: DVD Odranski Obrež, DVD Kerestinec, DVD Dugo Selo, DVD Petkov Breg, DVD Ivanec, DVD Radakovo, DVD Brdovec, DVD Bistra, DVD Komin s osvojenim trećim mjestom, DVD Cerje s drugim rezultatom i DVD Lasinja s najboljim rezultatom i prvim mjestom. Vatrogasne ekipe u ovim kategorijama izvodile su tzv. mokre vježbe, što je razveselilo najmlađe sudionike, a i gledatelje, dok su organizatore i sve ostale vatrogasce oduševili dječaci DVD-a Petkov Breg koji su uspješno odradili obje vježbe, a ukupan zbroj godina im je 64, što daje prosjek od 7,1 god. Tri prvoplasirane u svojim kategorijama osvojile su pehare i medalje koje su osigurali vatrogasci Bobovice.

U kategoriji žena nastupile su tri ekipe sa zavidnim vremenom od 54,40 sekunde. DVD Zlatar osvojio je treće mjesto, sa samo 0,50 sekunde boljim vremenom DVD Strmec osvojio je drugo mjesto, a sa 48,50 sekundi DVD Marija Magdalena osvojila je prvo mjesto.

U kategoriji muških A, brzinu i spretnost odmjerilo je trinaest ekipa: DVD Galgovo, koje je odradilo svoj prvi nastup za koji su bili nagrađeni pljeskom prisutnih, DVD Petkov Breg, DVD Kašina Gornja, koja je također prvi puta sudjelovala na kupu u Bobovici te dala prijavu i za sljedeću godinu, DVD Klokočevec, DVD Marija Magdalena, DVD Vrbovec Samoborski, DVD Paukovec kao aktualni državni prvaci, DVD Veliki Lipovec, DVD Bregana, DVD Bobovec, DVD Otok ekipa 2, koja je osvojila treće mjesto, DVD Otok ekipa 1, s osvojenim drugim mjestom, i DVD Bijela Gorica, s osvojenim prvim mjestom. Tri najbolje ekipe u svojim kategorijama osvojile su pehare, dok su prvoplasirane ekipe osvojile prijelazne pehare koje mogu zadržati tek nakon tri uzastopne pobjede na Kupu Bobovica.

I ove godine su postignuti odlični rezultati. Razlika između prvog i osmog vremena bila ja smo 5,10 sekunde, prvoplasirana ekipa DVD-a Bijela Gorica vježbu koja se sastoji od sastavljanja 8 metara niskotlačnog voda s usisnom sitkom, "usisni vod" spojen na vatrogasnu pumpu, 30 metara visokotlačnog voda promjera 75, "cijevnog voda" i dva puta po 30 metara visokotlačnog voda promjera 52, "navalnog voda" sastavila bez greške za 33,30 sekunde.

Cijelo natjecanje nadgledalo je petero sudaca Hrvatske vatrogasne zajednice, kako bi se sve odvijalo prema pravilniku. Vatrogasci Bobovice organizirali su za najmlađe i natjecanje u potezanju užeta, uz glasno bodrenje. U kategoriji djevojčica pehar su osvojile djevojčice iz Dugog Sela, a kod dječaka najjači su bili dječaci iz Radakova.

Nakon natjecanja odvijala se vrtna vatrogasna zabava s bogatom ponudom jela i pića uz muzički sastav Zona i bogatom tombolom, u kojoj je glavna nagrada bila bicikl, dar auto-servisa Mihelić, vlasnika Maria Mihelića iz Bobovice. Svi kupljeni listići 300 tombola bili su dobitni i ulazili u završno izvlačenje glavne nagrade, koju je izvukao glavni sudac HVZ-a Marijan Brozović. Druženje uz muziku i dobru atmosferu trajalo je do kasno u noć.

DVD Bobovica zahvaljuje svim sponzorima i donatorima društva, a o njihovom radu svjedoči i velik odaziv drugih društava, što im daje motivaciju za daljnji rad. Svojim prijavama za sljedeći Kup Bobovica druge godine garantira se nastavak tradicije i organiziranja vatrogasnih natjecanja i zabava u Bobovici.

Z.J.

 

Održan 11. vatrogasni Kup Bobovica

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002