04.06.2012.

Održan Dan otvorenih vrata Udruge invalida Samobora i Svete Nedelje

(Para)olimpijci prije Londona svratili do Samobora

Održan Dan otvorenih vrata Udruge invalida Samobora i Svete Nedelje

Udruga invalida Samobora i Svete Nedelje organizirala je u subotu, 2. lipnja, svoj Dan otvorenih vrata. Na Trgu Matice hrvatske okupili su se članovi udruge te njihovi prijatelji i podupiratelji kako bi pokazali da fizički ili mentalni hendikep ne treba biti prepreka aktivnom življenju, niti bi invaliditet trebao biti razlog za zatvaranje u četiri zida. Ovom prilikom u prvi plan su došle sportske aktivnosti koje se godinama njeguju u okviru Udruge invalida Samobora i Svete Nedelje pa se tako na sportskim poligonima mogao igrati stolni tenis, boćati se ili odigrati partiju šaha, a za sklonije umjetničkom izražaju organizirana je mala likovna radionica.

Posebna atrakcija događala se na stolnom tenisu, gdje su odigrani i egzibicijski mečevi koje je otvorio sraz člana udruge Silvija Mucka i zamjenika gradonačelnika Hrvoja Frankića, da bi nakon toga zaigrali članovi paraolimpijske stolnoteniske reprezentacije protiv stolnoteniske reprezentacije Hrvatske. I jedni i drugi će u Londonu braniti boje Hrvatske, a svi su se složili kako nema razlike u vrijednostima postignutih rezultata na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

Svoju potporu Udruzi invalida Samobora i Svete Nedelje ovom su prilikom iskazali brojni gosti: pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak, koja je, između ostalog, pozvala gradske vlasti da samoborskoj udruzi osiguraju adekvatnije prostorije, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić potvrdio je kako će Grad nastaviti pratiti inicijative udruge, kao što je nabava još jednog kombi vozila za prijevoz članova, dok je pročelnik za društvene djelatnosti Damir Fabek potvrdio kako će se poraditi i na inicijativi uređenja sportskog centra za osobe s invaliditetom na prostoru bivše vojarne. Okupljene su pozdravili i savjetnica gradonačelnika Marica Jelenić, članica Skupštine Zagrebačke županije Željka Šabarić te predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić i predsjednica Udruge invalida Samobora i Svete Nedelje Jasna Jankavić. Program Dana otvorenih vrata udruge vodio je Mislav Togonal. Osim u sportskim i inim aktivnostima okupljeni su imali priliku upoznati se i s ponudom tvrtke Otto Bock Adria, a pripremljena je bila i okrjepa.

K.S.

 

Održan Dan otvorenih vrata Udruge invalida Samobora i Svete Nedelje

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002