30.03.2012.

Nove nadstrešnice na autobusnim postajama krase Mali i Veliki Lipovec

Ekološki prihvatljivije i jeftinije

Nove nadstrešnice na autobusnim postajama krase Mali i Veliki Lipovec

Mnogi planinari i izletnici koji pohode Samoborsko gorje, a posljednjih su tjedana prolazili kroz Mali i Veliki Lipovec, ugodno su se iznenadili i pohvalili izgled novih autobusnih nadstrešnica koje su postavljene na tom području, budući da su izrađene od drveta i odlično se uklapaju u okoliš. Kako su nam rekli u Odjelu na komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Samobora, ideja je potekla od predsjednika MO Veliki i Mali Lipovec Željka Boškovića, koji je iskustva iz inozemstva želio pretočiti i u našu sredinu. Naime, to se područje nalazi unutar granica Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje pa su drvene nadstrešnice primjerenije od onih urbanih od inoksa. Prve dvije nadstrešnice izradio je Miro Dumić, a postavljene su na okretištu autobusa u Malom Lipovcu te u blizini izletišta Šoićeva kuća. U planu je postavljanje još jedne kada se riješe imovinsko – pravni odnosi. Uz to, ispostavilo se da su drvene nadstrešnice jeftinije, jer otprilike za cijenu dvije uobičajene mogu se izraditi tri drvene. Stoga su gradonačelnik i njegovi suradnici podržali projekt i u planu je da se ovakve nadstrešnice postave i u ostalim brdskim područjima, a svakako unutar granica Parka. Godišnje se postavi 4 do 5 nadstrešnica.

Nadstrešnice u Lipovcu postavljene su po završetku zimske službe, a one će se još ostakliti i bit će postavljene klupice za sjedenje te će se urediti neposredni okoliš.

M.Š.

 
30.03.2012.

Važnu ulogu u radu Crvenog križa imaju i volonteri

Mlade volonterke obišle Žumberak

Važnu ulogu u radu Crvenog križa imaju i volonteri

Volonterke Gradske organizacije Crvenog križa Samobor obišle su tijekom ožujka one kojima je u ovom trenutku pomoć vrlo potrebna. Četiri djevojke koje pohađaju samoborsku Gimnaziju - Anja Husta, Veronika Šimić, Dora Fresl i Tea Omerčić - posjetile su dvije obitelji na Žumberku, u Priseki i Jelenićima te im donijele najpotrebnije kućanske potrepštine. Istaknule su kako im je važno što su na ovaj način pomogle djeci koja žive u teškim uvjetima te su pozvale i ostale učenike srednjih i osnovnih škola da se uključe u volontiranje, a sve građane da doniraju stvari koje im više nisu potrebne i koje ne koriste. One su već ranije i na štandu Crvenog križa na Trgu kralja Tomislava prikupljale sredstva i animirale građane na darivanje. Ravnateljica samoborskog Crvenog križa Barbara Kos, uz pohvale djevojkama na njihovom radu i zalaganju, ističe kako bi obiteljima koje su obišle trebalo osigurati bolji smještaj, a potrebni su im i kućanski aparati. Pozvala je i sve koji žele volontirati da im se jave, kao i one koji žele donirati hranu, odjeću, obuću, kućanske aparate i namještaj, jer potrebe za to uvijek ima. Adresa samoborskog Crvenog križa je Krležina 5, a kontakt je moguć na 3361-681.

M.Š.

 

Nove nadstrešnice na autobusnim postajama krase Mali i Veliki Lipovec

Važnu ulogu u radu Crvenog križa imaju i volonteri

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002