10.07.2012.

Sjednica Gradskog vijeća Svete Nedelje

Za članove odbora naknade od 100 kuna

Sjednica Gradskog vijeća Svete Nedelje

Gradsko vijeće Svete Nedelje sastalo se po 28. puta u ovom sazivu, a sjednici je po prvi puta predsjedao Josip Raguž (HSP dr. A. Starčević), uz kojeg su bili zamjenici Romana Semenić (SDP) i Freddy Friderich Burić (HSS). U manje od dva sata vijećnici su riješili svih šest točaka dnevnog reda, a najzanimljivija rasprava vodila se oko prijedloga Odluke o visini naknade troškova radnih tijela Gradskog vijeća.

U materijalima je bilo predloženo da naknada iznosi 200 kuna po svakom članu za svaku održanu sjednicu odbora. Vesna Filipović (HDZ) upozorila je da bi se odlukom stvarale financijske obveze za buduću vlast, a kontradiktorno joj je bilo i da prijedlog naknade od 200 kuna stiže od strane vijećnika koji su smatrali da su vijećničke naknade prevelike. Romana Semenić rekla je da se neki odbori sastaju svega jednom godišnje, ali da bi se naknada mogla prepoloviti (na 100 kuna) i da je ne primaju vijećnici, nego samo vanjski članovi odbora. Marijan Jurić (HDZ), koji je na početku sjednice predložio izostavljanje te točke s dnevnog reda, predložio je da se priznaju samo putni troškovi, dok je Miroslav Milonjić (SDP) predložio da se primjena odluke odgodi za sljedeću godinu. Freddy Burić rekao je da je namjera i bila da naknadu primaju samo vanjski članovi odbora. Na kraju je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Biserka Delač pojasnila da vijećnici odluku mogu donijeti samo za pojedinu proračunsku godinu, da bi se gradonačelnik Drago Prahin, u ime predlagača, složio s prijedlogom da se naknada smanji na 100 kuna po članu odbora za sve njegove članove te da odluka vrijedi do kraja ove proračunske godine, što je prihvaćeno većinom glasova.

Prije ove odluke svetonedeljski vijećnici prihvatili su 9. srpnja da se djelatnost održavanja javne rasvjete do 31. prosinca 2013. povjeri Infopalu d.o.o. iz Gornjeg Stupnika, čija je ponuda bila najpovoljnija na natječaju. Također, većinom glasova prihvatili su i odluku da se održavanje nerazvrstanih cesta i javnih površina do 31. svibnja 2014. povjeri Obrtu Vrančić, koji se jedini javio na natječaj. Tom je prigodom Ivica Vojvodić (HNS) izrazio sumnju o prešutnom dogovoru pojedinih izvođača, koji se ne javljaju na natječaje kako si ne bi rušili cijene. Vojvodić je iskazao i nezadovoljstvo brzinom i kvalitetom radova izabranog izvođača u prethodnom razdoblju. Vijećnici Josip Jakopač (HDZ) i Freddy Burić rekli su da je ovaj izvođač kvalitetno obavljao radove, a da je za moguća kašnjenja i greške kriv nadzor, koji nije reagirao, upozoravajući da je obrt sa svetonedeljskog područja i uvijek dostupan kada zatreba te da kvalitetno obavljaju i posao zimske službe.

M.Š.

Odvodnja u prvom planu u Aktualnom satu

Vijećnici su bili vrlo aktivni u Aktualnom satu, a najveći broj pitanja odnosio se na izgradnju odvodnje i na sanaciju prometnica. Gradonačelnik Drago Prahin ponavljao je da se radi prema unaprijed određenoj dinamici radova, a da na pojedinim projektima problemi nastaju kada izvođač odustane pa se mora ponovno raspisivati natječaj. No, do kraja građevinske sezone svi radovi trebaju biti okončani. Prahin je iznio i stav da se što više kućanstva treba u što bržem roku priključiti na kanalizaciju kada ona prođe kroz pojedino područje, upozorivši da se neće dopuštati situacije da se nakon saniranja kompletne asfaltne površine ulice ona ponovno prekopava zbog pojedinog priključka. Stjepana Ladovića (HSS) zanimalo je što se događa s pojedinim izvorima u kojima su se pojavile bakterije. Gradonačelnik Prahin odgovorio je da bi se trebalo ispitati od kuda točno voda dolazi i kako je došlo do pojave bakterija. Branka Sudar (HDZ) i Ivica Matošević (SDP) upozorili su na česta oštećivanja rasvjetnih ormarića na sportskim igralištima, što predstavlja veliku opasnost za djecu. Gradonačelnik je odgovorio da će se s novim koncesionarom nastojati dogovoriti da se svi ormarići zaštite žičanom rešetkom, ali i da se u njih postavi automatska sklopka kako bi se rasvjeta na svim igralištima gasila u 22 i 30. Na taj način spriječilo bi se da ona ostane gorjeti cijelu noć te sukobi igrača i rekreativaca s mještanima, koji negoduju zbog igranja i galame u kasnim satima. Na kraju Josip Raguž (HSP dr. A.S.) zatražio je da se povede računa o postavljaju zastava po društvenim domovima za državne blagdane.

 
10.07.2012.

Svečanost u DVD-u Rude

Za 85. obljetnicu novo kombi vozilo

Svečanost u DVD-u Rude

U predvečerje sparnog 5. srpnja kod Vatrogasnog doma u Rudama okupilo se probrano društvo na poziv DVD-a Rude za obilježavanje 85. obljetnice osnutka vatrogasnog društva. Bili su tu članovi DVD-a Rude, čelnici Vatrogasne zajednice grada Samobora, zapovjednik Vladimir Domin i tajnik Boris Bogolin, potom zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora Mladen Žitković, predstavnici DVD-a Plešivica, Samobor, Otok, Galgovo, Cerje, predstavnik MO Rude i KUD-a Oštrc Lebegner. Naravno, bili su tu i čelnici Grada Samobora - gradonačelnik Krešo Beljak, pročelnik Odjela za gospodarstvo i financije Željko Radovanić i savjetnica gradonačelnika Marica Jelenić.

Skromno zamišljen događaj obilježen je vrlo svečano. Predsjednik DVD-a Rude Željko Koščica je od gradonačelnika Kreše Beljaka primio ključeve novog Renault kombi vozila, koje je nabavljeno zajedničkim sredstvima Grada Samobora, DVD-a Rude i Vatrogasne zajednice grada Samobora. Kao što je običaj, župnik župe sv. Barbare Darko Banfić blagoslovio je novo vozilo, vatrogasce i ostale prisutne.

Predsjednik DVD-a Rude Željko Koščica predao je ključeve vozila zapovjedniku Boži Planinčiću, koji je uključio u rad vozilo te pozdravio sirenom i svjetlima. Iako 85. obljetnica nije bila planirana po posebnoj proslavi, u spomenici DVD-a Rude će biti zapisana kao značajan događaj, jer je društvo opremljeno novim vozilom, a zapovjednik VZG Samobor Vladimir Domin uručio je 5 vatrogasnih cijevi promjera 52, jednu turbo mlaznicu i 20 komada podkapa.

Željko Koščica, vidno uzbuđen, zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli da se obilježi 85. obljetnica i da društvo dobije neophodnu vatrogasnu opremu.

B. Bogolin

 
10.07.2012.

Gradska organizacija SDP-a Svete Nedelje održala izvanrednu izbornu konvenciju

Romana Semenić predsjednica svetonedeljskog SDP-a!

Gradska organizacija SDP-a Svete Nedelje održala izvanrednu izbornu konvenciju

Izvanredna izborna konvencija Gradske organizacije SDP-a Sveta Nedelja održana je u četvrtak, 5. srpnja, u Društvenom domu u Bestovju. Naime, dosadašnji predsjednik Gradske organizacije SDP-a Svete Nedelje Vladimir Tuweg je na sastanku Gradskog odbora svetonedeljskog SDP-a krajem svibnja podnio ostavku. Kao glavni razlog je naveo osobne i zdravstvene probleme, jer smatra kako se ne bi mogao potpuno posvetiti obavezama koje podrazumijeva predsjednička funkcija, pogotovo zato što se bliže pripreme za nadolazeće lokalne izbore. Slijedom događaja, 30. lipnja su u stranačkim prostorijama Gradske organizacije održani izbori za novog predsjednika. Velikom većinom glasova dosadašnja potpredsjednica Romana Semenić je pobijedila protukandidata Božidara Jedvaja. Osim primopredaje predsjedničke dužnosti, na konvenciji 5. srpnja održani su i izbori za potpredsjednika te za Gradski odbor Gradske organizacije SDP-a Sveta Nedelja.

Također, Vladimir Tuweg je naglasio kako njegovo odstupanje s čelnog mjesta ne znači apsolutno povlačenje te da će sudjelovati u radu stranke koliko god će to biti moguće. S druge strane, nova je predsjednica izrazila zahvalnost na izraženom povjerenju članstva, ali i svijest o odgovornosti koju preuzima s obzirom na velik posao koji cijelu gradsku organizaciju čeka na lokalnim izborima.

Redovna izborna konvencija Gradske organizacije SDP-a Svete Nedelje trebala bi se održati nakon provedbe lokalnih izbora 2013. godine.

I.H.

 

Sjednica Gradskog vijeća Svete Nedelje

Svečanost u DVD-u Rude

Gradska organizacija SDP-a Svete Nedelje održala izvanrednu izbornu konvenciju

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002