18.03.2012.

Izborna skupština samoborskog HDZ-a

Masten ponovno predsjednik

Izborna skupština samoborskog HDZ-a

U Hrvatskoj demokratskoj zajednici u tijeku su unatarstranački izbori pa je 17. ožujka izbornu skupštinu održao i HDZ Grada Samobora. Na njoj je ponovno za predsjednika izabran Tomislav Masten, koji je bio i jedini kandidat. Izborom za predsjednika Masten je postao i izaslanikom na općem saboru HDZ-a. Uz predsjednika, birao se novi gradski i nadzorni odbor te izaslanici za izbornu skupštinu HDZ-a Zagrebačke županije.

Prije izbora članovi skupštine jednoglasno su prihvatili izvješće o radu predsjednika u proteklom razdoblju te blagajničko izvješće. U izvješću o radu predsjednik samoborskog HDZ-a Tomislav Masten na početku je istaknuo kako je skup dokaz da HDZ ostaje najjača i najveća politička opcija u Samoboru i da nisu uspjeli oni koji su ih na sve načine pokušali slomiti, čak i prijeteći članovima.

Potom se osvrnuo na događanja u Samoboru u protekle četiri godine, rekavši da je stranka s koalicijskim partnerima ostvarila vrlo dobre rezultate dok su upravljali Gradom, ali da nije bilo dovoljno političke mudrosti, jer su prvo HNS, a potom i HSLS odlučili nastupiti samostalno na izborima. Masten je članovima stranke rekao i da se potom vodilo 7 krugova razgovora s HSS-om kao jednim od prirodnih partnera, ali da im projekti za Samobor nisu bili podudarni te da nisu mogli pristati na njihove ucjene da daju kandidata za gradonačelnika. Poslije izbora nova je gradska vlast nastojala dokazati da je u našem mandatu bilo kriminalnih radnji, ali nisu mogli ništa naći, jer takvih radnji jednostavno nije bilo, istaknuo je Masten i dodao kako HDZ mora napraviti jaku alternativu postojećoj gradskoj vlasti koja, rekao je Masten, puno obećava, a malo realizira. Potkrijepio je to podacima da je zaduženje Grada s 18 milijuna povećano na 50 milijuna kuna, ali su zaustavljeni svi bitni projekti, kao što su preuređenje tržnice, SAME, ostali manji komunalni projekti, ne grade se nova vrtićka odjeljenja niti škole. Predsjednik samoborskog HDZ-a rekao je i da gospodarska zona stoji neiskorištena, umjesto da se privuku investitori koji će omogućiti zapošljavanje, no zato se zapošljava kadar vladajućih stranaka u gradskoj upravi, Komunalcu, PCS-u i POU. Zaključio je da o svemu tome HDZ treba govoriti u narednom razdoblju, kada se približavaju lokalni izbori. Podsjetio je da je sadašnja vlast HDZ optuživala za kriminal kada se govorilo o projektu Šmidhen, a da ga sada ističe kao strateški projekt Grada.

U nastavku govora Masten je istaknuo da je stranka doživjela šok odlaskom tadašnjeg premijera Sanadera i početkom otkrivanja afera, jer su se ta događanja odražavala i na lokalnoj razini, kada su svi članovi HDZ-a imali stigmu, mada nisu ni u što bili upleteni. Stoga je upozorio da se stanje u stranci mora srediti, kako se u javnosti više ne bi stalno govorilo o negativnostima u HDZ-u, rekavši da od novog vodstva očekuje podršku, jer se inače na lokalnoj razini neće ništa moći učiniti. Zato vjeruje da su ovi unutarstranački izbori velika prekretnica i da će stranku povesti ljudi čistih ruku. Na kraju je iskazao i zadovoljstvo što je na parlamentarnim izborima Samobor ponovno dobio svog saborskog zastupnika, a to je član HDZ-a Davor Stier.

Nakon glasovanja objavljeni su i rezultati. U Gradski odbor biralo se 20 članova između 22 kandidata, a izabrani su: Luka Bakić, Antun Beljak, Petar Krešimir Bušljeta, Franjo Fresl, Renata Glojnarić, Goran Grdinić, Davor Grgurić, Igor Jaić Krasnik, Vinko Jaklenec, Ljiljana Jenko, Ozren Kralj, Boris Makarun, Drago Makarun, Renato Mihelić, Dražen Mustafić, Franjo Oslaković, Zdravko Rešetar, Antonija Šešerinec, Vjeran Štublin i Anica Vraneković. Novi Nadzorni odbor čine: Zvonimir Jakobović, Slavko Mamić, Mirko Marinković, Marko Prahović i Ljiljana Verstovšek.

Sve nazočne pozdravili su i gosti skupštine - saborski zastupnici Andrej Plenković i Davor Stier, predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković te predsjednica samoborskog HSLS-a Linda Rossini Gajšak i predsjednica samoborskog HSU-a Olga Mardešić. Uz njih, skupštini su nazočili Mladen Rešetić i Ilija Pirić (HSP Samobor), predsjednici HDZ-a u Svetoj Nedelji i Jastrebarskom Krunoslav Markovinović i Miljenko Pavlaković te predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

M. Šipuš

 

Izborna skupština samoborskog HDZ-a

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002