29.10.2012.

Izborna skupština samoborskog HNS-a

Umjesto Guliša Puljizević

Izborna skupština samoborskog HNS-a

U petak, 26. listopada, Hrvatska narodna stranka - Podružnica Samobor, održala je svoju izbornu skupštinu na kojoj je za novog predsjednika izabran Jug Puljizević, dosadašnji član Predsjedništva podružnice. Nakon više od 20 godina i tri predsjednička mandata u podružnici Samobor, Mladen Guliš se oprostio od aktivnog bavljenja politikom, ali, kao što je i sam rekao, ostaje u stranci i na raspolaganju.

HNS-ovci, okupljeni te večeri u restoranu Tri lovca u Galgovu, odali su mu zasluženo priznanje i zahvalili na godinama provedenim na funkciji predsjednika podružnice, kroz koje je vrijeme HNS narastao do 430 članova raspoređenih u 32 ogranka, 5 vijećnika u Gradskom vijeću Samobora i tako postao najuspješnija podružnica HNS-a u Zagrebačkoj županiji. Iz tog je razloga i zadatak koji ima novi predsjednik podružnice tim teži i izazovniji, što je u svom govoru nakon izbora istaknuo i sam Puljizević.

- Čekaju nas opsežne i teške pripreme za lokalne izbore, a ovom izbornom skupštinom započinje novi period u radu stranke u Samoboru – istaknuo je novi predsjednik.

Goste je pozdravila potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Sanja Horvat, a u posebno nadahnutim govorima istaknuli su se Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik HNS-a i Josip Jambrač, predsjednik HNS-a Zagrebačke županije.

S.S.

FOTO: Novi i stari predsjednik samoborskog HNS-a

 
29.10.2012.

Tradicionalna Kestenijada samoborskog SDP-a

Na dar Samoborcima

Tradicionalna Kestenijada samoborskog SDP-a

Proteklog vikenda samoborski SDP tradicionalno je organizirao Kestenijadu. Građani su počašćeni finim slatkim kestenima iz šuma samoborskog Kostanjevca Podvrškog. Uz kestene građani su degustirali kuhano vino i portugizec.

Manifestacija se odvijala na tri lokacije. U petak, 26. listopada, u Rakovom Potoku, te u subotu, 27. listopada, na središnjem gradskom Trgu i na Tržnici u Bregani. Unatoč promjenjivim vremenskim uvjetima, građani su se odazvali ovoj Kestenijadi i uživali degustirajući domaće samoborske kestene i vino.

Kestenijada je sad već tradicija samoborskog SDP-a, koju organiziraju kao poklon svojim sugrađanima za rođendan Grada koji se slavi u listopadu.

S.H.I.

 
29.10.2012.

Dobrovoljno darivanje krvi - na županijskom susretu jubilaraca nagrađena i 32 Samoborca i Svetonedeljčana

Frankićevih 125 darivanja

Dobrovoljno darivanje krvi - na županijskom susretu jubilaraca nagrađena i 32 Samoborca i Svetonedeljčana

U znaku dobrote, plemenitosti i istinske ljudske topline protekao je u petak navečer, 26. listopada, skup dobrovoljnih darivatelja krvi, priređen u povodu hrvatskog Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, po 4. puta zaredom u Svetome Ivanu Zelini. Tamo se okupilo 300-tinjak samozatajnih heroja, koji se godinama odazivaju akcijama doborovljnog darivanja krvi što ih priređuju gradska društva Hrvatskog crvenog križa. Pod okriljem županijske organizacije Crvenog križa na svečanosti u zelinskoj Dvorani Ivana, onima koji su tijekom ove godine ubilježili svoje jubilarno darivanje podijeljene su zahvalnice te zlatnici i srebrnjaci za iskazanu humanost.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika zasluženo su nagrađena 32 darivatelja. To su, među ženama, za 35 puta darovanu krv Biserka Kenda i Štefica Novak. Za 50 darivanja priznanja su od muškaraca primili: Toni Arsov, Josip Beribak, Juraj Čiček, Branko Dumić, Josip Gorišek, Željko Janković, Josip Kos, Goran Kotarski, Vilim Kralj, Josip Kupres, Milan Madžarević, Rudolf Pavlin, Mladen Plažanin, Miljenko Puškar, Željko Škrnanc, Krešimir Terzić, Ivan Vidak, Zdravko Vlahović, Branko Vukmirović i Dragutin Vranaričić. Svoju su krv 75 puta darovali Josip Delišimunović, Dragutin Dragozet, Janko Drešar i Vlado Žingor, a 100 puta Zlatko Halužan, Stjepan Oštilj, Stjepan Razum i Vladimir Šic. Među ovogodišnjim jubilarcima, sa 125 darivanja krvi, bio je samoborski dogradonačelnik Hrvoje Frankić.

Frankić je bio i među kolegama darivateljima, a po dužnosti i među uzvanicima. Od njih su se, uz čestitke, okupljenima obratili župan Stjepan Kožić, predsjednica organizacije Crvenog križa Zagrebačke županije dr. Štefica Kamenarić Filipović te ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu dr. Irena Jukić. Ona je, uz ostalo, istaknula da naročito treba cijeniti činjenicu da sve njih nikada ne treba posebno pozivati na spašavanje njima nepoznatih života.

- U medijima se - rekla je Jukić - pomalo nepravedno ističu donori raznih tjelesnih organa, a zanemaruju darivatelji krvi i pritom zaboravlja činjenica da ni jedne transplantacije ljudskog organa nema bez krvi.

Samoborske jubilarce na svečanosti su pratili ravnateljica Gradskog društva Barbara Kos i voditelj njihova aktiva Ivan Matijaščić.

Edi Kirschenheuter

 

Izborna skupština samoborskog HNS-a

Tradicionalna Kestenijada samoborskog SDP-a

Dobrovoljno darivanje krvi - na županijskom susretu jubilaraca nagrađena i 32 Samoborca i Svetonedeljčana

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002