10.06.2012.

Rotary klub Samobor i službeno postao dio Rotary zajednice

Humanitarci i prijatelji

Rotary klub Samobor i službeno postao dio Rotary zajednice

Rotary klub Samobor postao je punopravni član svjetske Rotary organizacije i prvi klub novoosnovanog hrvatskog distrikta. Nakon gotovo dvije vrlo aktivne i plodne godine, osnivačka ekipa Rotary kluba Samobor postigla je željeni cilj. Središnjica Rotary Internationala 22. ožujka poslala je pismo kojim je potvrđen punopravni status Rotary kluba Samobor pa je u subotu, 9. lipnja, u restoranu Mirna u Samoboru održan i svečani charter primanja samoborskog kluba u hrvatsku i međunarodnu Rotary zajednicu.

Svečani charter bila je prigoda za zahvalu svima koji su pridonijeli formiranju i radu Rotary kluba Samobor. Inicijativa je krenula iz najstarijeg Rotary kluba u Hrvatskoj - Rotary kluba Zagreb i kuma Rotary kluba Samobor Berislava Šipuša, a podršku je dao i guverner hrvatske Rotary zajednice Ivo Husić, kao i predstavnici drugih klubova iz svih dijelova Hrvatske, koji su u velikom broju došli na charter i prigodnim darovima uljepšali dan samoborskim rotarijancima.

Na početku svečanosti nazočne je pozdravio guverner samostalnog hrvatskog distrikta 1913 Ivo Husić, koji je istaknuo da je rotarijanac onaj tko pomaže slabima, ali i mladim talentima. Vođeni tom idejom krenuli su prije dvije godine i članovi u Samoboru, koji su u tom vremenu proveli nekoliko socijalnih projekata te brinuli o edukaciji i školovanju pojedinaca. Primjer je to i da će prvi Samoborac pod paskom Rotary kluba Samobor krenuti u međunarodnu razmjenu i školovati se u inozemstvu, istaknuo je Husić i poželio dobrodošlicu Rotary klubu Samobor kao prvom klubu koji je ušao u samostalni hrvatski distrikt.

Kum samoborskog kluba Berislav Šipuš istaknuo je da rotarijanstvo u Hrvatskoj ima dugu tradiciju, još od 1928. godine. Pohvalio je samoborske članove zbog brojnih aktivnosti koje su provodili dok su bili u osnivanju. Šipuš je napomenuo da je cilj pomagati drugima, osobito onima kojima je to napotrebnije, stvarati nove vrijednosti, upoznavati nove ljude i družiti se.

Predsjednik Rotary kluba Samobor zahvalio je guverneru Husiću i kumu Šipušu, kao i ostalim prijateljima, na svemu što su učinili i pomogli uspostavi kluba. Rekao je kako Rotary klub Samobor broji sada 26 članova različitih profesija i iskustava te dobnih skupina te naveo kako im je cilj pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i uvjeriti samoborsku zajednicu u plemenitost namjera.

Slijedila je ceremonija predaje svečanog predsjedničkog lanca i zvona te Povelje i lampaša, a svaki član samoborskog Rotary kluba dobio je i Rotary značku. U glazbenom dijelu programa nastupili su udaraljkaš Filip Merčep, saksofonist Ivor Reljić i harmonikaš Dejan Vidović, a po završetku svečane ceremonije band JazzIVA.

M.Š.

 

Rotary klub Samobor i službeno postao dio Rotary zajednice

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002