07.05.2012.

Na izvanrednoj izbornoj skupštini HSS-a Galgovo izabran novi predsjednik

Mihočinec za pobjedu na izborima

Na izvanrednoj izbornoj skupštini HSS-a Galgovo izabran novi predsjednik

Petar Mihočinec novi je predsjednik ogranka HSS-a Galgovo, izabran u subotu, 5. svibnja, na izvanrednoj izbornoj skupštini tog ogranka. Jednoglasna je to odluka članova HSS-a Galgovo, nakon što je, sada već bivši, predsjednik Danijel Carin ženidbom promijenio mjesto stanovanja te tako više nije mogao konkurirati za mjesto čelnika stranke, kao ni kandidirati se na lokalnim i mjesnim izborima koji će se održati kroz godinu dana.

HSS u Galgovu tako napokon dobiva pravo pojačanje te se očekuje velik pozitivan pomak, prije svega u rezultatu na izborima za Vijeće mjesnog odbora. Podsjetimo, HSS u Galgovu nikada nije dobio više od jednog (od sedam) vijećnika.

Novi predsjednik galgovačkog HSS-a poznat je u svom mjesnom odboru, ali i šire. Radi se o mladom, ali već provjerenom kadru, odličnih organizacijskih sposobnosti (predsjednik je DVD-a Galgovo) i velikog radnog elana, te njegovim izborom u HSS-u očekuju pobjedu na narednim lokalnim izborima.

I.H.

 
07.05.2012.

U Jarušju obilježen Dan vatrogastva

Vatrogasno vozilo za lakše gašenje

U Jarušju obilježen Dan vatrogastva

Mjesec svibanj - mjesec zaštite od požara, započeo je na području Vatrogasne zajednice Grada Samobora na Dan vatrogastva 4. svibnja, blagdan sv. Florijana, bogoslužnim misama u crkvama i kapelama, a program je nastavljen Danom vatrogastva u Jarušju. Slijedi smotra vatrogasaca i opreme na Trgu kralja Tomislava 19. svibnja.

Zajednička svečanost održana je 6. svibnja u selu Jarušje u Samoborskom gorju, kao Dan vatrogastva u Jarušju. Svečanosti su bili nazočni samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, pročelnik Odjela za gospodarstvo Željko Radovanić, predstavnici MO Jarušje, predsjednik VZ grada Samobora Jurica Domin, zapovjednik Vladimir Domin, tajnik Boris Bogolin, te predstavnici brojnih vatrogasnih postrojbi. Program je počeo bogoslužnom misom u kapelici sv. Florijana, koju je predvodio vlč. Damir Bačun.

Gradonačelnik Krešo Beljak uručio je predsjedniku DVD-a Jarušje Nikoli Babojeliću terensko vozilo Lada Niva s prikolicom, a blagoslovio ga je vlč. Damir Bačun.

Predsjednik VZG Samobor Jurica Domin je uručio zapovjedniku Antunu Babojeliću pet zaštitnih odijela i pet vatrogasnih naprtnjača, a predstavnik tvrtke Vatropromet Marko Šintić uručio je vatrogasni aparat S-6.

Nakon svečanosti održana je pokazna vježba kojom je rukovodio zapovjednik VZG Samobor Vladimir Domin, u kojoj je prikazano gašenje gospodarskog objekta, stambenog objekta, otvorenog prostora te spašavanje osoba i gašenje zapaljenog vozila.

U vježbi su sudjelovali DVD Samobor, Bregana, Rude, Galgovo, Veliki lipovec i JVP Samobor sa 65 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila.

B. Bogolin

 

Na izvanrednoj izbornoj skupštini HSS-a Galgovo izabran novi predsjednik

U Jarušju obilježen Dan vatrogastva

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002