06.02.2012.

Na skupštini HVIDR-e Samobora i Svete Nedelje o prošlogodišnjim aktivnostima

Uz braniteljsku himnu u obljetničku godinu

Na skupštini HVIDR-e Samobora i Svete Nedelje o prošlogodišnjim aktivnostima

Članovi skupštine HVIDR-e Samobora i Svete Nedelje prihvatili su izvješće o radu, kao i plan rada za 2012. u kojoj će obilježiti 20 godina djelovanja svoje udruge. Na godišnjoj skupštini održanoj u petak, 3. veljače, u prostorijama samoborskih srednjih škola, predsjednik udruge Željko Vukić okupljene je podsjetio na brojne aktivnosti što ih je lokalna HVIDR-a realizirala u prethodnoj godini.

Uz redovne aktivnosti (obavještavanje članova o njihovim pravima, pomoć članovima, informiranje putem web stranice udruge), predsjednik Vukić posebno je istaknuo činjenicu da je osnovano 10 novih sekcija (9 sportskih i jedna likovna), kao i da su inicirali osnivanje boćarskog kluba za koji je uređena i boćarska staza. Općenito uzevši, sportske aktivnosti su bile najbrojnije pa je tako istaknuto da je udruga osvojila 1. mjesto na županijskim igrama HVIDR-e, da je pikado ekipa bila 1. u C ligi, a organizirani su malonogometni turnir, turnir veterana u povodu obilježavanja 20. godišnjice početka Domovinskog rata te memorijalni pikado turnir u znak sjećanja na svog dugogodišnjeg predsjednika Velimira Prosolija.

HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje aktivna je bila i na drugim poljima pa su tako u 2011. organizirali i likovnu koloniju na Bobovici te radove izložili na tri lokacije, a u čitavu priču uključili su školarce koji su se likovno izražavali na temu Domovinskog rata. Također su organizirali predstavljanje knjige admirala Domazeta-Loše, kao i hodočašće u Mariju Bistricu te posjet Vukovaru. Udruga je omogućila i dodjelu poklon paketa za svetog Nikolu djeci članova uz prigodnu predstavu, a svojim su članovima omogućili i tečajeve informatičkog opismenjavanja. Ostvarili su i odličnu suradnju sa ŠRD Samobor kako bi se članovima udruge te svim osobama s invaliditetom omogućio nesmetan pristup jezerima. Dugoročno gledano, jedna od najznačajnijih novosti je da je HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje dobila na korištenje prostore kuglane u Bregani za provođenje svojih aktivnosti.

Kako je napomenuo predsjednik Vukić, glavni cilj aktivnosti HVIDR-e je prikupiti humanitarna sredstva za pomoć članovima. Inače, prošle godine udruzi je na raspolaganju bilo ukupno 159 tisuća kuna, od čega je utrošeno 150 tisuća. Sredstva za rad stizala su iz proračuna gradova Samobora i Svete Nedelje, Zagrebačke županije te od članarine i donacija.

Kao zanimljivost s ovogodišnje skupštine za istaknuti je premijeru pjesme Ponosno smo uz vas stali autora Barković/Žanko, čiju je izradu inicirala HVIDR-a s nadom da će pjesma postati svojevrsnom braniteljskom himnom. Svoju potporu HVIDR-i Samobora i Svete Nedelje svojim su dolaskom na skupštinu ovaj puta iskazali gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, predstavnica Zagrebačke županije Tihana Zemljak, potpredsjednik Vijeća Svete Nedelje Josip Raguž, predstavnici MUP-a, braniteljskih udruga i Hrvatskog časničkog zbora te prijatelji iz HVIDR-a Zagreba, Zagrebačke županije, Križa, Jaske, Zaprešića, Velike Gorice, Susedgrada i Dugog Sela.

K.S.

 

Na skupštini HVIDR-e Samobora i Svete Nedelje o prošlogodišnjim aktivnostima

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002