26.11.2012.

Veliko slavlje u povodu 10. godišnjice župe Krista Kralja u Domaslovcu

Cjelonoćno klanjanje, torte i vatromet

Veliko slavlje u povodu 10. godišnjice župe Krista Kralja u Domaslovcu

Jubilarnih 10 godina 25. studenog proslavila je župa Krista Kralja u Domaslovcu u Samoboru. Središnju, ujedno i svečanu svetu misu predvodio je rektor Nacionalnog marijanskog svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, vlč. Zlatko Koren, a misnom slavlju pridružili su se i prvi župnik ove župe, a danas upravitelj župe Sv. Ivana apostola i evanđelista u Utrini u Zagrebu, Konrad Žižek, zatim dekan Samoborsko-okićkog dekanata, prečasni Vlado Bogdan, gvardijan samoborskog franjevačkog samostana fra Krunoslav Kašnar, upravitelj župe Kotari-Manja Vas-Bukovje fra Lovro Jelušić, upravitelj župe Klinča Sela-Zdenčina vlč. Juraj Župančić, upravitelj župe Sveta Marija Okićka vlč. Josip Vnučec, svećenik u mirovini Pavao Kunštek te domaći župnik, upravitelj župe Krista Kralja, Ivan Cestar. Misnom slavlju nazočili su i bogoslovi iz Domaslovca, Ivan Lastovčić, te iz susjedne župe Lug, Matej Petrić. Svetoj misi prisustvovali su i članovi DVD-a Vrbovec Samoborski.

Trodnevica, koje je započela zaštitnicom pjevača sv. Cecilijom, koju župa već tradicionalno slavi koncertom svih zborova koji ovdje djeluju, obogatila je uvod u župni blagdan, a okupljanjem svih bračnih parova vjenčanih u župi i dvjema priredbama koje su pripredili ministranti, slavlje je dobilo vedru notu za koju se pobrinuo podmladak župe. Cjelonoćno klanjanje s petka na subotu uvelo je župljane u duhovnu obnovu, koju je vodio upravitelj župe Sv. Martina biskupa vlč. Božo Belinić, a to je bila tek uvertira u središnje blagdansko slavlje.

Župljani su za ovaj jubilej pripremili deset torti u znak desete godišnjice, a nakon večernje svete mise nebo iznad Crkve Krista Kralja obasjao je veličanstveni vatromet. Slavlje je potrajalo uz domaće kolače, vino i dobru glazbu.

Silvija Sečen

 
26.11.2012.

U Svetoj Nedelji priređena poslastica za ljubitelje brze vožnje i adrenalina

Brzi, žestoki i atraktivni

U Svetoj Nedelji priređena poslastica za ljubitelje brze vožnje i adrenalina

U subotu, 24. studenoga, gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin u šali je rekao kako bi glavni trg zbog zbivanja kao što je rally show Santa Domenica trebalo proširiti. Naime, trg nije bio dovoljno velik za sve okupljene na startu velike sportske i automobilističke priredbe.

Članovi AKK Sveta Nedelja, jednog od najmlađih auto klubova u Hrvatskoj, od 2010. godine uveseljavaju sve ljubitelje brze vožnje i mirisa benzina. Tijekom vikenda nastupilo je na rally showu više od osamdeset vozača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Švedske i Srbije. Održano je natjecanje s klasičnim mjerenjem vremena, ali i ocjenjivanjem najatraktivnijih prolazaka. Mjerio se i najdalji skok na kružnom brzinskom ispitu dugom 13,30 km, koji se vozio u oba smjera, u 4 prolaska, ukupne dužine od 53,20 km.

Organizatori su bili izuzetno zadovoljni odzivom, a još više ozračjem u kojem su uživali brojni gledatelji.

Nagrade najboljim vozačima podijelili su Dražen Mesec i Tajana Držić Pinky. Budući da su se nagrade dijelile u više kategorija, o njima se može više saznati na: http://www.vola-racing.com/rallypro/akdelta/.

Ines Ibrišević

 

Veliko slavlje u povodu 10. godišnjice župe Krista Kralja u Domaslovcu

U Svetoj Nedelji priređena poslastica za ljubitelje brze vožnje i adrenalina

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002