10.02.2012.

Iz samoborskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva stiže obavijest o privremenom prekidu prijevoza vode

Voda se ledi u cisternama

Iz samoborskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva stiže obavijest o privremenom prekidu prijevoza vode

Dobrovoljno vatrogasno društvo Grada Samobora poslalo je građanima obavijest i ispriku što zbog niskih tempratura ne mogu prevoziti vodu u cisternama, jer dolazi do čestih kvarova pumpe. Obavijest prenosimo u cijelosti.

"Obavještavamo građane Grada Samobora da zbog niskih temperatura, koje su nas zadesile, nismo u mogućnosti vršiti prijevoz vode. Shvaćamo potrebu građana za vodom, posebice zato što je prošla godina bila izuzetno suha, i uvijek smo nastojali biti maksimalno korektni prilikom prijevoza vode, ali vas molimo za razumijevanje. Voda nam se smrzava na ovim izuzetno niskim temperaturama te dolazi do pucanja cijevi i same pumpe na vozilu, a popravci istih su skupi. Svaki kvar na vozilu nam umanjuje i operativnu spremnost te smo, iz tih razloga, primorani zaustaviti prijevoz vode dok su temperature toliko niske.

Nadamo se da nas razumijete te vam se ispričavamo za čekanje vode, koja je prijeko potrebna za život. Čim nam temperature dozvole, krenut ćemo s dostavom vode" – piše u obavijesti Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grada Samobora.

I.H.

 
10.02.2012.

Održana još jedna pressica uoči 186. samoborskog fašnika

Za samoborski Fašnik nema zime

Održana još jedna pressica uoči 186. samoborskog fašnika

U subotu, 11. veljače, počinje 186. samoborski fašnik, a brojni i raznovrsni programi bit će organizirani u dva vikenda te sve tradicionalno završava na Pokladni utorak, 21. veljače, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u restoranu Samoborska pivnica.

Od srijede se postavlja glavna pozornica i štandovi na središnjem samoborskom trgu, gdje će ove subote u 15 sati započeti 186. samoborski fašnik. Zimska služba intenzivno je čistila i odvozila snijeg s Trga kralja Tomislava i prilaznih ulica. Iako su za petak i subotu najavljene nove oborine, u Samoboru kažu da su gradske komunalne službe spremne te da ne dolazi u obzir odgađanje Fašnika niti brojnih programa, kako na otvorenom, tako i u fašničkom šatoru te u brojnim ugostiteljskim objektima, koji su već, kao i grad, maskirani za Fašnik.

Na pressici, poziv na ovogodišnji Fašnik uputili su zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić te zamjenica direktorice Turističke zajednice grada Samobora Marijana Obad Slamar. Bogat program 186. samoborskog fašnika najavili su u svom već prepoznatljivo satiričko – šaljivom tonu simboli Samoborskog fašnika, fašnički likovi Princ Fašnik, Princeza Sraka, Fiškal Štef i Sudec, koji će, uz fašničke povorke mjesnih odbora na tradicionalnim alegorijskim maskiranim kolima i brojne maskirane skupine iz Samobora i cijele Hrvatske, u subotu u 16 sati preuzeti od gradonačelnika Kreše Beljaka ključeve grada i proglasiti Samoborsku Fašničku Fantaziju u Srakolendu.

Fašnička srakovlada poziva sve željne dobre zabave da se maskiraju i nastupe na fašničkoj pozornici, jer svake će večeri oba vikenda biti izbor najboljih maski, za koje su osigurane vrijedne sponzorske nagrade. Osim toga, svih 15 mjesnih odbora koji u dvije subote nastupaju na Fašniku, utaborit će se u Livadićevoj ulici te se i tamo natjecati u ponudi domaćih specijaliteta i zabave, a KUD-ovi i ulični zabavljači predstavit će se tamo na svom Etnocestu. Na velikoj pozornici nastupat će i brojni zabavljači i plesači, a svake večeri nakon izbora najboljih maski od 21 sat slijedi i koncert.

Obje nedjelje bit će organiziran tradicionalni Dječji fašnik, uz povorke maskiranih domaćih i gostujućih dječjih skupina, koje će na veliku pozornicu na glavni trg dovesti više od dvije tisuće djece. Bit će organiziran i sada već tradicionalni Srakotrk, a za djecu će se tijekom cijelog Fašnika odvijati svakodnevni programi na maloj pozornici na Trgu Matice hrvatske te fašničke radionice u Maloj dvorani samoborskog kina. Naravno, tu je i neizbježan Lunapark.

Poseban, Halternativni fašnik organiziran je i ove godine oba vikenda za mlade željne žešće glazbe, kod bivših garaža ZET-a u Starogradskoj ulici.

Tamo će nakon otvaranja Fašnika nastupiti Brkovi (Zagreb) i Dikobraz (Samobor) pa onda Odium (Protokol/Le'tronik), Metzo, Ca Le, Musica-ex-machina, Dead Fish (Koprivnica), Beetan ton (Šibenik-Zagreb), Slutim konje (Samobor) i Postolar Tripper (Zadar), a nastupat će i domaći demo bendovi.

I u Fašničkom šatoru, uz bogatu ponudu jela i pića, programi će se odvijati gotovo cijeloga dana, a za večernje sate najavljeni su koncerti poznatih izvođača. Nakon otvaranja Fašnika, u subotu će tamo atmosferu zagrijati Hladno pivo. Usred tjedna, u srijedu, 15. veljače gostuje TBF, pa onda poznati DJ-evi, Magazin te Jasmin Stavros.

Da bi se gosti namjernici što jednostavnije i brže snašli u obilju ponude, programa i događanja, Turistička zajednica grada Samobora uvela je novost u komunikaciji s posjetiteljima Samobora, pa tako i Fašnika - mobilnu aplikaciju Samobor info. Aplikacija se može „skinuti“ s plakata i ostalih fašničkih promo materijala ili fašničke web stranice, uslikavanjem QR koda, a omogućava vlasnicima android telefona brze, kvalitetne i sveobuhvatne informacije o Samoboru. Uz interaktivnu kartu grada sa smještajnim kapacitetima i gastro ponudom, parkiralištima i prijevozom, znamenitostima i crkvama te vremensku prognozu za Samobor, tu posebno mjesto zauzima Samoborski fašnik, s pozornicama, programom događanja i korisnim informacijama.

Na kraju pressice je direktorica Samoborske pivnice, Matilda Labaš, predstavila jedan od fašničkih specijaliteta kuće "Princ Fašnik u Srakinom gnijezdu“ te ostalu ponudu.

I ne ludujte prerano. Samoborci također poručuju: „Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik!“

I.H.

 

Iz samoborskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva stiže obavijest o privremenom prekidu prijevoza vode

Održana još jedna pressica uoči 186. samoborskog fašnika

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002