03.04.2012.

Održan Županijski odbor HSU-a Zagrebačke županije

Istaknuti kandidati

Održan Županijski odbor HSU-a Zagrebačke županije

Županijski odbor HSU-a Zagrebačke županije održao je 13. ožujka u Vrbovcu sjednicu pod predsjedavanjem predsjednika Stjepana Orgulana. O radu središnjice i predsjedništva HSU-a Županijski su odbor informirali članovi tih tijela Stjepan Grošanić i Mario Cvitan. Na predstojećoj 10. skupštini HSU-a, koja je i izborna, Zagrebačku organizaciju HSU predstavljat će 47 delegata. Županijski je odbor nominirao svoje članove za istaknute funkcije. Nakon provedenih izbora za potpredsjednika HSU-a nominiran je Josip Sesan, za člana Predsjedništva Stjepan Orgulan, a Josip Brajdić za člana Nadzornog odbora. Županijski odbor podržao je Silvana Hrelju kao kandidata za predsjednika HSU-a.

Glasnogovornik ŽO HSU-a Dragan Vicković predstavio je naputak predsjedništva pod naslovom Bolje informiranje - bolji rad. Naputak sugerira češće sastajanje općinskih i gradskih organizacija te uredno slanje zapisnika u Županijsku organizaciju. Istodobno, zahtijeva se djelotvornija povezanost izabranih predstavnika s bazom. Tako će se ojačati stranka i biti vjerodostojnija u provođenju svojih osnovnih zadaća.

Na sjednici Županijskog odbora član predsjedništva HSU-a Mijo Prgomet iz Slavonskog Broda predstavio se kao kandidat za potpredsjednika HSU. U sklopu revizije članstva, Županijski je odbor informiran o reviziji članstva u općinskim i gradskim organizacijama te je raspravljao i o ostalim pitanjima iz svoje nadležnosti.

Dragan Vicković

 
03.04.2012.

MO Rude realizirao projekt u sklopu građanske inicijative Naš doprinos zajednici

Novi most za veću sigurnost djece

MO Rude realizirao projekt u sklopu građanske inicijative Naš doprinos zajednici

Iza zgrade RK Rudar 11. ožujka postavljen je drveni mostić, koji povezuje šetnicu i rukometno igralište. Mostić je napravljen u sklopu građanske inicijative Naš doprinos zajednici. Projekt kojeg je MO Rude prijavio na natječaj krajem prošle godine sufinanciran je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Zaklade Zamah s ukupno 13.000 kuna, dok je preostali iznos osigurao MO Rude iz fašničke nagrade. Most je izradila firma K.G. – Mont iz Svete Nedelje.

S obzirom da je rukometno igralište jedno od glavnih okupljališta mladih u mjestu, postavljanjem drvenog mosta ostvaren je alternativni pristup rukometnom igralištu kojemu se do sada moglo pristupiti jedino s vrlo prometne županijske ceste Samobor – Rude – Jastrebarsko. Ovom građanskom inicijativom bitno je poboljšana sigurnost mještana, a naročito djece, te olakšan njihov pristup igralištu. MO Rude zahvalio je ovom prilikom Tihomiru Lehpameru, koji je besplatno ustupio dio svojeg zemljišta za realizaciju ove građanske inicijative. Inače, Zaklada Zamah sufinancirala je i prošle godine postavljanje tegli s cvijećem na mostove, a MO Rude će tijekom travnja nabavkom novih sadnica nastaviti prošlogodišnji projekt.

I.H.

 

Održan Županijski odbor HSU-a Zagrebačke županije

MO Rude realizirao projekt u sklopu građanske inicijative Naš doprinos zajednici

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002