12.05.2012.

Dovršen novi pješački most preko Gradne

Brže do autobusnog kolodvora

Dovršen novi pješački most preko Gradne

Preuređen je stari željeznički most Samoborčeka preko Gradne, koji je nakon obnove postao pješaki most za povezivanje Ulice Nikole Šubića Zrinskog i Ulice 151. samoborske brigade. U sklopu radova uređeno je i stotinjak metara pješačke staze te je na taj način pješacima znatno skraćen put do lokacije novog autobusnog kolodvora s područja koje gravitira Ulici Nikole Šubića Zrinskog. Idejni projekt i troškovnik potrebnih radova za izradu pješačke staze i mosta izradio je samoborski Komunalac.

M.Š.

 
12.05.2012.

Predavanje o strukturnim fondovima Europske Unije

Zadaća je pripremiti dobre programe

Predavanje o strukturnim fondovima Europske Unije

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna u Samoboru, Pučko otvoreno učilište Samobor pripremilo je u prostoru Male dvorane zanimljivo besplatno predavanje o potencijalima i mogućnostima strukturnih fondova. O tome je okupljenima govorila strateška koordinatorica za programe Regionalni razvoj i Razvoj ljudskih potencijala u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Ana Papadopoulos. Ona je govoreći o strukturnim fondovima i kohezijskoj politici EU-a istaknula da je osnovni cilj te politike solidarnost među zemljama članicama i ujednačeni razvitak. Strukturni fondovi su namijenjeni za one najmanje razvijene, a dio hrvatskih regija bit će među takvima. Ana Papadopoulos istaknula je da se najčešće iz tih fondova ulaže u projekte s područja prometa, zaštite okoliša i razvoja ljudskih potencijala. Pojasnila je i mehanizme planiranja budžeta unutar Europske Unije, napomenuvši da najviše sredstava izdvajaju Njemačka, Velika Britanija i Francuska. Kada Hrvatska 1. srpnja postane punopravna članica Europske Unije, do kraja 2013. na raspolaganju će joj biti ukupno 450 milijuna eura i to iz Kohezijskog fonda 150 milijuna eura, iz Europskog fonda za regionalni razvoj 240 milijuna eura, a iz Europskog socijalnog fonda 60 milijuna eura, istaknula je strateška koordinatorica za programe Regionalni razvoj i Razvoj ljudskih potencijala u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Ana Papadopoulos, dodavši da sredstva neće doći sama po sebi, već će se za njih morati izboriti, što znači da se trebaju pripremiti i napisati dobri projekti i kvalitetni programi. Računa se da će do kraja 2020. godine Hrvatska biti u prilici iz europskih fondova povući milijardu eura godišnje.

M.Š.

 
12.05.2012.

Na državnom prvenstvu u atletici ekipa OŠ Bogumila Tonija osvojila prvo mjesto

Okrunili naporan rad i trud

Na državnom prvenstvu u atletici ekipa OŠ Bogumila Tonija osvojila prvo mjesto

U Poreču je od 2. do 4. travnja održana državna razina natjecanja u atletici za osnovne škole. Na natjecanju je sudjelovala i ekipa OŠ Bogumila Tonija u sastavu Reginald Barbour, Toni Aljinović, David Fabek, Filip Kufrin, Domagoj Hasan, Mihael Ivanišević, Dragutin Franičević, Matej Čižmešija, Tomislav Sladić, Davor Ban, Antonio Otmačić, Matija Kovačević i Josip Garišić, a pod vodstvom profesora Zorana Rajčevića. Nakon sjajnih prošlogodišnjih rezultata, mladi atletičari su svoj naporan rad i trud i ove godine okrunili prvim mjestom u državi. Natjecanje je okupilo šest osnovnih škola u muškoj kategoriji, a iz svake škole sudjelovala su po dva učenika u svakoj disciplini.

Prva utrka bila je 100 metara, gdje su "bogumilci" svojim rezultatima osvojili 21 bod. Utrka na 300 metara donijela je novih 13 bodova, a potom su uslijedila natjecanja u skoku u vis, bacanju kugle i skoku u dalj, gdje su prikupljena još 22 boda. Novi bodovi stigli su u utrci na 1000 metara zahvaljujući 1. i 6. mjestu trkača iz Samobora. Finalna disciplina bila je štafeta 4x100 metara, gdje je osvojeno drugo mjesto, da bi potom stigla potvrda kako su učenici OŠ Bogumila Tonija i ukupni pobjednici.

I.H.

 

Dovršen novi pješački most preko Gradne

Predavanje o strukturnim fondovima Europske Unije

Na državnom prvenstvu u atletici ekipa OŠ Bogumila Tonija osvojila prvo mjesto

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002