14.07.2012.

Dok se čekaju zadnje dozvole za Fantasyland radi se na organizaciji gradilišta i dogovara suradnja s Hrvatskim olimpijskim odborom

Počele pripremne aktivnosti na Fantasylandu

Dok se čekaju zadnje dozvole za Fantasyland radi se na organizaciji gradilišta i dogovara suradnja s Hrvatskim olimpijskim odborom

Priča o određenim pokretima građevinske mehanizacije koji su primijećeni sredinom tjedna na lokaciji bivšeg Šmidhena, budućeg Fantasylanda, ponovno je aktualizirala pitanje konačnog početka gradnje prve faze vodenog parka. Naime, iako su i u travanjskom razgovoru za Glasnik predsjednik Uprave Fantazije Slaven Čolak i izvršni direktor Artur Gedike predvidjeli kako bi građevinski radovi trebali početi sredinom lipnja, do njih još nije došlo. Štoviše, nedavno su samoborski gradonačelnik Krešo Beljak i njegovi suradnici izjavili kako u gradska nadležna tijela još nije stigao niti zahtjev Fantazije za izdavanjem potrebnih dozvola. Stoga ne čudi da su zamijećene aktivnosti na lokaciji Fantasylanda izazvale znatiželju.

- Građevinski radovi na projektu Fantasyland započet će odmah po pravomoćnosti građevinske dozvole, a sve pripremne aktivnosti na gradilištu za početak izgradnje kompleksa vodenog parka već su u tijeku. Skupština Zagrebačkog holdinga 4. srpnja je donijela pozitivnu odluku na sklapanje ugovora o otkupu zemljišta u vlasništvu ZG Holdinga u zoni kompleksa Fantasyland. Realizacija te odluke uslijedit će u sljedećih nekoliko dana – pojasnio nam je predsjednik Uprave Fantazije Slaven Čolak.

Prema njegovim riječima, nakon provedbe predmetnog ugovora uslijedit će i zahtjev Fantazije za izdavanje dozvola za izgradnju vodenog parka, a o svim aktivnostima, kao i predmetnom ugovoru sa ZG Holdingom, tvrtka Fantazija projekt je izvijestila Grad Samobor i gradonačelnika Krešu Beljaka.

- Realizacija predmetnog ugovora s Holdingom predstavlja preduvjet za predaju i potvrdu glavnog projekta vodenog parka od strane nadležnih tijela Grada Samobora. Nakon organizacije gradilišta vodenog parka, koja je u tijeku, te pravomoćnsti dozvola za izgradnju, tvrtka Fantazija nastavlja s daljnjom realizacijom projekta Fantasyland, odnosno izgradnjom vodenog parka kao prvom, od sveukupno četiri predviđene faze izgradnje – kaže Čolak.

Paralelno sa završnim koracima oko rješavanja papirologije i pripremama za (skori) početak gradnje, u Fantaziji rade i na zaokruženju ponude čitavog kompleksa, u čemu bi poseban značaj trebali imati i sportski sadržaji. Čolak smatra kako je došlo vrijeme da se Samobor, na prostoru nekadašnjeg Šmidhena, pretvori u odredište za pripreme mnogih vrhunskih sportaša, jer će se osigurati svi potrebni uvjeti za kondicijske pripreme i natjecanja, a čime bi se, kaže, u znatnom obimu pridonijelo razvoju cjelokupne turističke ponude u svim njenim segmentima te popunjavanju svih postojećih i planiranih smještajnih kapaciteta.

- Nedavno smo uspostavili suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO), kako bi se od samog početka realizacije izgradnje projekta Fantasyland svi planirani sportski objekti prilagodili za organizaciju međunarodnih natjecanja te maksimalno koristili i za pripreme vrhunskih sportaša. U prvoj fazi izgradnje kompleksa Fantasyland, u ljeto 2013. godine bit će izgrađen natkriven olimpijski bazen i skakaonica prilagođeni svim uvjetima i standardima za organizaciju međunarodnih natjecanja, a u narednim fazama bit će izgrađena i dvorana za pripreme atletičara, kako amaterskih, tako i profesionalnih, za potrebe HOO-a – kaže predsjednik Uprave Fantazije i dodaje da se upravo određuju prioriteti izgradnje ostalih sportskih sadržaja, koji će u sinergiji s već postojećim u gradu Samoboru predstavljati jedinstvenu turističku destinaciju.

- Turizam i sport su dva najpoznatija hrvatska proizvoda. A Fantasyland i Grad Samobor će postati svjetski poznato odredište upravo ovih, najpoznatijih hrvatskih proizvoda – završava u optimističnom tonu Čolak.

K.S.

2500 prijava za posao u Fantasylandu

Velik interes u Samoboru i okolici izazvalo je i nedavno raspisivanje natječaja za radna mjesta koje je tvrtka Fantazija objavila na svojim web stranicama. Konkretno, do zaključenja roka 15. lipnja, za 16 radnih mjesta u okviru projekta Fantasyland poslano je više od 2500 prijava!

- Nakon dva kruga obrade prijava za objavljena radna mjesta preostala su 249 kandidata koji su ušli u uži izbor (15 po radnom mjestu). Najviše prijava bilo je za radna mjesta iz područja marketinga i IT sektora. Ogromna većina prijavljenih kandidata ispunjavali su sve zadane uvjete, no, nažalost, trenutne potrebe ne ostavljaju nam mogućnost da ih angažiramo. No, kao što smo to i naglasili kandidatima tijekom ove procedure, svi oni nalaze se u našoj bazi podataka i nećemo oklijevati pozvati neke od njih kada se stvore uvjeti - rekao je Čolak, uz zanimljiv podatak da je za radna mjesta, osim Zagreba i okolice, najviše prijavljenih bilo iz Slavonije i sisačkog područja.

 

Dok se čekaju zadnje dozvole za Fantasyland radi se na organizaciji gradilišta i dogovara suradnja s Hrvatskim olimpijskim odborom

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002